< Tilbake til oversikten

Mandelmel

#1

CinL sa for siden:

Hey :-)

I en del kake-oppskrifter står mandelmel som ingrediens. Kan man så bare bruke mandelkvern eller kjøkkenmaskin, eller må man virkelig ha mandelmel fra helsekost butikken?

Takk for svaret :-)


#2

Yrla sa for siden:

Man kan bruke mandelmasse kanskje, men da må du være mer forsiktig med væskemengden.


#3

Furine sa for siden:

Mandelmjøl i oppskrifter er ofte avfeitta mandelmjøl, ikkje knuste mandlar, slik som eg har forstått det. Eg trudde kanskje ein trengde meir væske når ein brukar det butikkjøpte mjølet.


#4

Yrla sa for siden:

mer væske med mandelmel enn med mandelmasse, mente jeg. jeg sammenlignet ikke med hvetemel. mandelmasse heter mandelmasse


#5

Inguz sa for siden:

Det er to sorter å få kjøpt: avfettet og det som bare er malte tørre mandler.
Det avfettede suger som det sies over her til seg mye mer væske. Tror også at det ikke avfettede suger litt mer enn hjemmemalte mandler.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.