< Tilbake til oversikten

Mulig å ikke være i ketose selv med <15 kh om dagen?

#1

princess92 sa for siden:

Hei!

Jeg har nylig begynt på ketolysekuren (ca 1 uke), men har enda ikke fått den omtalte acetonånden eller noenting. Men er det mulig å IKKE være i ketose selv når man spiser så lite karbohydrater? Er under 15 kh om dagen, spiser kanskje litt lite grønnsaker, men resten ser greit ut. Dette er hva jeg spiser i løpet av en dag:

Hjemmelaget vaniljesaus (3 kh fra 100 g kremfløte)
1 questbar (netto 3 kh)
2 hjemmelaget karamellstenger med tilnærmet 0 kh

5 kavli ost osteskiver (0 kh)
Apetina feta ost i olje oppå osteskivene (0 kh)
En salat på siden av med 100 g isbergssalat (1,5 kh), 100 g agurk (1,2 kh) og 120 g tomat (1,4 kh) og 20 g extra virgin olivenolje

2 grillede kyllinglår i 30g kokosolje (sikker 2 kh)
Dressing med 40 g seterrømme (1,2 kh)

Har av og til 2 spiseskjeer fløteis med cacaonibs på kvelden som er maks 1,5 kh tenker jeg.

Drikker minst 2 liter vann hver dag og drikker ingenting annet.

Har enda ikke gått ned noe fett, gikk ned rundt 1 kg helt i begynnelsen som jeg tenker er vannvekt, og siden er det stått på stedet hvil. Har ikke vondt i hodet eller er helt utmattet for energi eller acetonånde, så kan det være jeg ikke er kommet i ketose enda siden jeg bare har spist sånn i en uke? Og er det mulig å være i ketose uten å få acetonånde f.eks?


#2

Kanutten sa for siden:

Blir du mett av dette da?? :confused:


#3

nellie sa for siden:

Spis mat, ikke mesteparten godterier og desserter.


#4

langaard sa for siden:

Signerer den :)


#5

TrillTrall sa for siden:

Enig med Nellie - frokosten og kveldsen din er jo bare godis! Spis mat som inneholder næringsstoffer kroppen din trenger og spar godiset til lørdag. :)


#6

princess92 sa for siden:

Takk for svar alle sammen! :)

Jeg skjønner hva dere mener når dere sier godterier og desserter, men det blir jo ikke som en høykarbodessert. Vaniljesaus f.eks er jo laget på kun kremfløte, egg, vaniljepulver og sukrin, så næring i det er det jo og jeg spiser det igrunnen også for å få i meg nok fett for sliter med det. Samme gjelder isen på kvelden, den er kun lagd på is, eggeplommer og sukrin i tillegg til rå cacao nibs som er sunt, så jeg ser egentlig ikke på det som noe dessert da egg er veldig næringsrikt i tillegg til at fløte bidrar med kalorier og fett. Proteinbaren er også næringsrik med 20 g proteiner og ingen fæle ingredienser, kun naturlig søtning også.

Om jeg blir mett på dette, ja det gjør jeg men jeg mistenker at det blir for lite kalorier og er derfor jeg prøver å få i meg nok med fløte og rømme og lignende da de er veldig kaloririke matvarer.

Har noen tips til hvordan jeg kan forbedre dagsmenyen så tar jeg imot med stor takk :) Kanskje eksempler fra hvordan deres egen dagsmeny ser ut hadde vært fint!

EDIT: La til litt info om proteinbar.


#7

Elvira sa for siden:

Selv om det ikke er karbohydrater så trenger kroppen mer næringsstoffer enn det du gir den.
Spis mer kjøtt og mer grønnsaker.
Jeg merker det med en gang på vekta når jeg ikke får ikke meg nok skikkelig mat, men kjører sånne varianter.
Det handler ikke om kalorier vel? Men om proteiner og fett.
Fløte og rømme stanser ofte vektnedgangen om man får i seg for mye har jeg hørt.

I dag har jeg spist

frokost
2 egg med majones
1 Nannas knekkebrød
3 cherrytomater

Lunsj
2 knekkebrød med reker og majones
noen valnøtter

Lunsj nr 2 (etter trening. Holdt på å dø av sult)
samme som lunsj nr 1
te med kokosfett og litt fløte

Middag
Lavkarbolasagne

For øvrig vil jeg anbefale på det varmeste å lese en av bøkene om lavkarbo, husker ikke i farta titler men det finner du med et søk eller to her inne.


#8

LMPH sa for siden:

Jeg signerer de øvrige forumdeltakerne. Fokuser på rene råvarer med et naturlig høyt fettinnhold. Videre er det viktig å spise masse grønt.

Angående Quest-barene: Enkelte, meg selv inkludert, opplever å ikke havne i ketose ved inntak av disse. Jeg har også registrert blodsukkerøkning like etter inntak. På bakgrunn av dette vil jeg anbefale deg å utelate barene fra kostholdet en periode og se hvorvidt dette gir utslag.


#9

Gerd sa for siden:

Den menyen din har ingenting med ketolyse å gjøre.
Ketolysekuren innebærer å spise naturlig, fet mat.
I boka står det oppskrifter og menyforslag. Lurt å starte med de :)


#10

Photobscura sa for siden:

Hei, jeg ser du har fått flere gode råd. Men jeg må bare kommentere spesielt dette med med meieriprodukter. Jeg tenker litt om meieriprodukter som enkelte andre land (dvs. ikke Norge. ;)) tenker om brød: Man spiser det ikke SOM et måltid, men spiser det TIL et måltid. Merieriprodukter, så sant man tåler det ifm. vektnedgang og ellers, bør være en ingrediens, ikke et måltid i seg selv. Dette sier jeg med utgangspunkt i at du oppgir ketolyse som kostholdsfilosofi, men av hva du sier du spiser ser jeg mye som ikke går overens med den.
Jeg sier ikke at du ikke bør spise sånn, det må være opp til deg, men ønsker du vektnedgang, bør du kanskje revurdere en del. Kjøtt/egg og grønnsaker til hvert måltid, helfete meieriprodukter som supplement: en skvett fløte/en klatt rømme i sausen, ost som garnityr på ovnsretten etc. Meieriprodukter kan i det hele tatt gi mye energi ift. metthetsfølelsen du sitter igjen med.
Det er mange, og bedre primærkilder til fett: velg de feteste kjøttypene (typ koteletter og andre kjøttstykker med mye marmorering), kylling med skinnet på, fete fisketyper som laks og makrell, oljedressinger til salaten, litt smeltet smør/eggesmør/sandefjordssmør etc. over grønnsakene. Det er da heller ikke snakk om at maten skal svømme i fett, men at hovedandelen av energitotalen skal komme fra fett. Ettersom fett har over dobbelt så mye energi som karbohydrater, skal det mindre til enn man skulle tro. Synes du det er vanskelig å venne seg til et fettrikt kosthold - ta det gradvis.

Hadde jeg vært deg, hadde jeg tatt boka fatt, og fulgt den slavisk inntil jeg fikk det hele i fingrene, og eventuelt gått tilbake til et kosthold du skisserer over her på sikt. Akkurat nå tror jeg at du, dersom du faktisk ønsker å gå ned i vekt, gjør deg selv en bjørnetjeneste med å spise så mye fløte, ost og rømme, samt søtsaker i form av barer og småkaker. :)


#11

princess92 sa for siden:

Tusen, tusen takk for gode svar alle sammen! :) Ser tydelig at jeg har misforstått litt ja, jeg har vel kanskje lagt veldig mye vekt på meieriprodukter og lagd måltider utifra dem istedenfor å ha dem som et slags tilbehør. Har også kuttet ut questbarene nå da det kan kanskje være grunnen til at jeg ikke har havnet i ketose som en over her sier. Har tatt til meg rådene deres og fikset på dagsmenyen både igår og idag (spiser bare to måltider siden det passer egentlig best, er ikke så glad i å spise hver 3. time osv):

Frokost/lunsj: 2 speilegg stekt i 10g kokosolje med salat av 100g isbergssalat, 100g agurk og 100g tomat + 20g olivenolje

Middag: 2 grillede kyllinglår smørt i 10g kokosolje når jeg varmer de (disse er ferdiggrillet fra FirstPrice, ser det er sukker i krydderblandingen men det står likevel 0 karber, så tror dere det går fint?) og fløtegratinert sellerirot laget på 50g sellerirot, 50g fløte, 30g løk, 40g ost og rundt 20g smør til å steke grønnsakene i først.

Drikker fortsatt 2-3 liter vann og holder meg mett gjennom dagen.

Jeg regnet ut kaloriinnholdet i dette også bare for å være sikker på at jeg ikke får i meg for MYE kalorier heller da det kan sikkert gjøre at ting går litt saktere, og landet på rundt 1400 (er 164 cm og veier 65 kg).

Ser det bedre ut nå eller gjør jeg fortsatt noe feil? :) Er ikke så lett å alltid vite hvordan ting skal gjøres på best mulig måte når man er nybegynner så jeg er overlykkelig over at dette forumet finnes hvor man kan spør kloke folk med mer erfaring! :)


#12

Photobscura sa for siden:

Det ser veldig mye bedre ut! :) Du kan godt steke maten din i vanlig meierismør også (spørs jo akkurat på hva du foretrekker, smør har så lite rest av laktose og melkeprotein at det ikke har særlig mye å si ift. fløte, ost, rømme etc).
Spiser også to ganger i løpet av dagen, så lenge jeg ikke blir veldig sulten mellom måltidene er det helt uproblematisk. De fleste som spiser ketogent holder seg da også til 2-3 måltider daglig.
Du finner du jo også gode menyforslag i boka! Ellers har Gerd, som liksom er ketolysedronninga her på forumet, mange og gode menyforslag som du kan finne i hovedinnlegget i journalen hennes (Her)


#13

Kanutten sa for siden:

Jeg har også begynt å steke mat i kokosfett. Det gir en mye finere skorpe enn mat stekt i meierismør. Og ikke minst er stekepanna mye lettere å rengjøre etterpå. Jeg har ofte en klatt smør i panna ETTER at maten er ferdigstekt bare for å få smørsmaken
Men kokosfett er SÅ mye bedre enn smør å steke i (min mening) at jeg kommer til å fortsette med det. :ja:


#14

BenteR sa for siden:

Det stemmer ikke om man reagerer på melkeprotein. Smør inneholder mye melkeprotein, men da kan man fjerne proteinene ved og klare smøret (lage ghee).
Har man ingen intoleranse/allergi mot melkeproteiner, så kan selvsagt smør brukses slik det er.
Derimot kan de aller fleste med laktoseintoleranse bruke smøret slik det er, fordi det er mindre laktose der.


#15

Photobscura sa for siden:

Nå tenkte jeg på, som jeg også nevnte i det forrige innlegget mitt, de som normalt tåler melkeprotein. Jeg selv har kumelkproteinintoleranse, men tåler fint meiersmør. Jeg vil ikke si at smør inneholder mye protein, akkurat, med sine 1 gram per 100 kontra f.eks. vanlig gulost som har opp mot tredve.


#16

Kanutten sa for siden:

Ved allergier kan selv et gram gi fatale utslag. Ved intoleranse utgjør et gram kanskje ikke riktig så mye.


#17

Torkil sa for siden:

Hei
Du kom visst litt galt ut fra start. :o Kloke Gerd har oppsummert dine feilskjær greit.;) Spis fet MAT, bruk kuren til å bli kvitt hangen til godteri.
Ta ketolysetablettene, de reduserer insulinresistensen og øker fettforbrenningen. Og vær fysisk aktiv 30 min daglig, evt to litt hardere økter pr uke vil maksimalisere effekten.

140 Kcal pr dag er fint. Jeg ser du tar fett som tilskud? det er sjeldent nødvendig.

For eksempler på mat, tillater jeg meg å be deg sjekke min FB "torkil P Andersen" jeg mener den er åpen slik at alle som har lyst kan se på den.
Der finner du mange oppskrifter på ketolysemat - med bilder.

Lykke til videre :D

Torkil P Andersen


#18

Miranda13 sa for siden:

Facebooksiden din er kjempefin :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.