< Tilbake til oversikten

Oppbevaring av rundstykkene

#1

Hedda:) sa for siden:

Hvordan gjør dere det med dem?

Første gang jeg åpnet en pakke, mugnet de kjempefort. Jeg tok bilde av det, sendte klage til Fedonklinikken og fikk tilbake pengene. De informerte meg også om at jeg burde legge dem i ny plastpose etter åpning og oppbevare dem i kjøleskap.

Det gjorde jeg neste gang, men jeg orker ikke spise det samme hver dag, så måtte uansett kaste et rundstykke som ble for gammelt.

Hvordan gjør dere det? Har noen prøvd å fryse dem ned? :confused: De er jo temmelig dyre, så kjipt å måtte kaste dem.


#2

Wowo sa for siden:

Jeg kjøpte en haug med poser i november da de var til halv pris. De har ligget i fryseren og jeg har tatt opp en og en pose. Etter at jeg har åpnet pakken har jeg hatt den liggende i kjøleskapet. Men den blir vel aldri liggende lenger enn en uke. Det har gått bra. Jeg har ikke sett noe mugg enda. Det skulle heller ikke være noe i veien for å bare ta ut ett og ett rundstykke fra fryseren.


#3

Yonah sa for siden:

Kan dere ikke ta opp et og et rundstykke fra fryseren da? Uansett om de er singelpakket eller flere i en pose, så må det da gå an å gjøre som vi andre gjør med hjemmelagede rundstykker/brød; ta opp nok til en dag.
Forundrer meg ikke om de mugner fort, jeg synes ting med nøtter og frø mugner kjapt. Slike ting bør i allefall ikke oppbevares på benken om en tar opp flere, da bør de i kjøleskap.


#4

Hedda:) sa for siden:

Litt usikker på om det å ta de ut av vakuumpakningen og putte de i fryseren funker. Om de blir like gode da. De har nemlig litt rar konsistens.


#5

Wowo sa for siden:

Må du ta dem ut av vakumpakningen da?


#6

Hedda:) sa for siden:

Blir det ikke vanskelig å få de ut hvis de frosses i vakuumpakningen? Ikke vet jeg, hehe, bare tenkte det. De holder seg lenge i romtemperatur hvis de ligger i vakuum, men poenget for meg er jo at jeg ikke har lyst til å spise rundstykke hver dag fem dager i strekk. Hadde vært praktisk å ta ett, og så ett neste gang jeg har lyst på det. Tenkte jeg i så fall skulle tatt ut ett og så fryst ned resten. Men så er jeg usikker på hvordan de blir etter de er fryst ned, som sagt.


#7

Wowo sa for siden:

Det er jo ganske god plass i en pose så jeg ville prøve å skille rundstykkene bare ved å skyve dem fra hverandre i posen. Men dette har jeg ikke prøvd. Jeg har alltid tatt ut en hel pose av gangen, hatt den liggende i kjøleskapet og spist rundstykkene i løpet av en uke.

De er helt ok etter å ha vært fryst. Jeg merker ingen forskjell.


#8

Yonah sa for siden:

Hvorfor skulle de bli så anderledes av å bli fryst? Må vel være bedre fryse de og evt friske på de i stekeovnen enn å la så svindyre rundstykker gå til spille?
Det meste av annet lavkarbobrød med frø, nøtter og glutenmel kan fryses, disse inneholder vel noe vanlig mel i tillegg. Brød av vanlig mel kan fryses, brød av frø og glutenmel kan fryses, hvorfor skulle kombinasjonen bli så ille at det ikke er spiseslig etter frysing?
Det er jo engang slik at det aller meste av mat KAN fryses.


#9

Hedda:) sa for siden:

Ok, da tester jeg det. Takk. :)

Har du i det hele tatt sett disse rundstykkene? Jeg er fullstendig klar over at vanlige rundstykker og også vanlige lavkarborundstykker kan fryses ned, men disse rundstykkene her har en helt spesiell konsistens. Og jeg ville heller forhøre meg her enn å ta sjansen, da de er veldig dyre.


#10

Yonah sa for siden:

Nei, jeg har ikke sett de annet enn på bilde og sett innholdet i de.
Jeg ser av innholdet at de veldig sannsynligvis har konsistens som loff/rundstykker av glutenmel, en litt spesiell konsistens. Og de går an å fryse. Når alternativet er å la et rundstykke til en formue mugne, så ser jeg ikke helt problemet med å heller prøve å fryse det og se om det er spiselig. Det er jo like dyrt å la det gå til spille ved at det mugner..

Men det er nok lurt når du tiner de, å ikke ha de i en tett pose, for da vil det nok blitt vått, slik all annen bakst blir av å tines i tett pose, de har sikkert ikke vondt av å tines i kjøleskap heller.


#11

Hedda:) sa for siden:

Jeg har en pose liggende her, den er vakuumpakket og holder seg derfor lenge. Før jeg åpner den ville jeg som sagt spørre her hva andres erfaringer var med å fryse dem ned, eller om de hadde andre løsninger for oppbevaring. Jeg har nå fått svar på det.

Spørsmålet mitt var ikke om vanlig bakverk kan fryses ned, eller hvordan man tiner opp ting. Som sagt er disse rundstykkene veldig annerledes enn alle andre rundstykker jeg har vært borti. Dessuten leveres de vakuumpakket, noe som også har noe å si.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.