Nå er det sesong for ferskfisk, lever og rogn. Jeg er nordlending, og dette er et must. Problemet er at potetene spiller og har alltid spilt en essensiell rolle som tilbehør til denne herlige matretten. Men på ketose vil jeg jo unngå potet. Noen som har ideér til hva man kan erstatte potetene med, som passer? ser liksom ikke for at dette er en rett som passer med salat attåt.
Takk for godt forslag. Men ser at mens vanlig kokte poteter har et karbohyderatinnhold på 17.5, så ligger jordskokk på 11.1 ..fortsatt ganske karbohyderatrikt. Kanskje jeg bare skal skippe tilbehør
Tradisjonelle matretter som liksom fordrer poteter er som regel like greit uten. Her går det i rakfisk uten poteter, f.eks., som man jo ellers "må" ha.
Jordskokk skal forresten, i likhet med f.eks. løk, ha en del inulin, som ikke påvirker blodsukkeret i særlig grad, så det totale fordøyelige karbohydratinnholdet er visstnok lavere. Man kan dog få en del luft i magen ... :cool:
Jeg har aldri spist poteter til mølja, hverken pre eller post lavkarbo. Eggesmør og flatbrød har holdt i massevis som tilbehør. Skjønt flatbrød bør nok droppes på ketolyse. Men eggesmør til mølje altså :sikle:
Krakk fisken sammen med rogn, lever og smør. Det er snadder! Fordel det gjerne på et flak med mors flatbrød. Ikke mange karber siden et flak er ganske lett.
Åååå, jeg har aldri smakt mølje i det hele tatt, men lysten er stor :-) må bare finne inspirasjon og ork til å komme meg til fiskebutikken :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.