Jeg lurer litt på dette. :)
Ser på andre tråder her at det anbefales å ikke være i ketose når man er gravid.
Jeg bare lurer på hvorfor det?
Jeg bare tenker sånn at om lavkarbo/ketose er steinalderkost så har jo mang et menneske vært i ketose iløpet av graviditeten. Og lavkarbo hjelper jo mot så mange andre livsstilssykdommer, men hvorfor blir reglene annerledes når en er gravid?
Jeg vet jo det sies at man ikke skal gå ned i vekt når man er gravid. Jeg har hørt snakk om giftstoffer som frigjøres når fettet slipper taket osv, men mange mister ufrivillig mye vekt i 1. trimester som følge av kvalme og at de ikke klarer å få i seg nok mat. Det sies å være helt ufarlig for barnet.
En ting er jo hvis man ikke spiser, eller får i seg for lite mat, men om man spiser riktig mat..?
Jeg bare lurer siden lavkarbo og ketose sies å være det ultimate kostholdet for oss mennesker. Burde ikke det også gjelde under en graviditet? Er det ikke kanskje da det burde være viktigst?:confused:
Selv om jeg selv lever ketogent så tror jeg ikke at det er det optimale kostholdet for alle.
Lavkarbo derimot tror jeg alle mennesker vil profittere på og leve. Lavkarbo er pr definisjon opp til 150 karbohydrater, mens ketose forutsetter at man ligger svært lavt; for mange må de helt ned i 15-20 karbohydrater for og være der.
Når man snakker om steinalderen og hvordan de spiste da, så levde de ikke spesielt lenge og svangerskap var langt ifra sikkert og føre til et levende barn som vokste opp. Nå skyldes selvsagt ikke alt det kostholdet, men selv om man ved og leve Paleo eller ketogent eller en annen form for lavkarbo kan slippe mange livstilsykdommer forårsåket av et høykarbokosthold ofte kombinert med et relativt stillesittende liv, så betyr ikke det at de forskjellige variantene lavkarbo sikrer mot andre sykdommer/tilstander.
I det nyeste VOF tar de for eksempel opp hvordan lavkarbo virker forskjellig fra kvinner og menn; men hva med hvordan lavkarbo virker inn på foster, bebiser, små barn, gamle mennesker etc. det er fremdeles upløyd mark.
Morsmelken som små bebiser livnærer seg på er for eksempel fet og søt, og det anbefales ikke og gi små barn kunstige sukkererstaninger.
Nå er jeg ferdig med småbarnproduksjon, men jeg tror at det sunneste man kan gjøre for sitt ufødte barn og ikke leve ketogent om man ikke må. Det er dermed ikke sagt at man trenger og øke karbohydratene til det ekstreme; hva med og legge seg rundt 70 karbohydrater?
Er det ikke under amming man anbefaler å ikke være i ketose da? På grunn av frigjøring av miljøgifter i morsmelka. Mulig jeg husker feil og at det gjelder graviditeten og.
Hexenberg har vel også uttalt seg ang lavkarbo og ketose ikke er anbefalt, men det er greit å starte på 50 gram kh pr dag også øke med fem gram per måned.
Takk for svar! :)
Da skjønner jeg det litt bedre. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.