Jeg elsker kamskjell - men har bare spist det på restaurant. Men jeg tenkte nå å prøve å lage det selv.. men hva har man til tilbehør? Husker ikke hva jeg fikk til siden på restaurant..
Også mener jeg å ha lest at det er litt vanskelig å steke kamskjell, at de lett får gummi-konsistens.. Noen som vet hvordan man skal steke dem så de blir bra?
skal steke superkort. Ett minutt eller halvannet på hver side. Prøv å vende dem i sesamfrø, eller søt soya, hmm det kan vi jo ikke spise.. kanskje vanlig soya med litt søtt, nei, æsj, det hørtes ikke godt ut. Tror jeg ville brukt noen testede oppskrifter...
Han stekte kamskjell på gasskomfyr. Og det røyk av pannen da han hadde kamskjellene i, og han stekte dem 20 sekunder på hver side. Og han sa det var viktig at man saltet dem etterpå, så ikke saften ble trukket ut av dem.
Vet ikke om det blir det samme når man steker på "vanlig" komfyr?
Tror jeg bare skal prøve meg frem, jeg :ja:
Hvordan tror dere forresten at ruccola-salat vil bli til kamskjell?
Det må gå fort i alle fall :) Sterk varme er kanskje det viktigste. Jeg synes kamskjell er godt til alt mulig, jeg. Så ellers en oppskrift hvor det ble brukt sammen med gazpacho. Det hørtes kjempegodt ut.
Muskat
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.