Jeg synes ikke de var så aller verst, jeg fryktet verre. :) Men jeg savner jo pålegg, må jeg si!
Synes egentlig ikke det er så godt med bare grønnsaker på brød ...
Jeg har et glass med økologisk hjemmelaget pesto som jeg fikk i julegave, den inneholder bare bra ting, men det er jo pinjekjerner i. Og det skal jeg jo ikke ha i Fase 1. Vil tro det utgjør svært lite da, tenker dere pesto er ok? Det vil i så fall hjelpe litt, men ikke helt, hehe. :)
Etterhvert kan jeg kanskje koke egg og ha på? Men skal jo egentlig ikke ha det heller før i Fase 2.
I går spiste jeg blomkålsuppe og hadde rundstykket ved siden av, bare ristet det i brødristeren og spiste det som det var. Og det var jo helt ok, men hadde vært såå mye bedre meg pålegg.
Hedda: Her er "Den store felles ED-tråden". Hva om du skriver spørsmål og sånn angående ED inn der i stedet for å lage nye tråder for alle spørsmålene? :) Skjønner at du lurer på en del - det er helt vanlig, men det kan fort bli mange tråder om alle skal starte nye for hvert spørsmål de har.. :) I tillegg har vi "Jeg-lurer-på"-tråden som det går an å spørre i om du ikke finner svar andre steder!
Det var da virkelig ikke meningen å tråkke deg på tærne. Poenget var at det ikke er nødvendig med nye tråder for alle spørsmål når det allerede finnes egnede tråder å stille de spørsmålene i.
Synes selv det er fint med litt liv i forumet, ikke bare milelange tråder med masse vas imellom det tråden egentlig handler om. Og hva er galt med å få inn nye synspunkter, det er jo mange nye som har kommet inn her nå siden 2007 feks. Jeg leser en del i gamle tråder og, men når det feks kommer til disse rundstykkene har jeg ikke sett så mye om dem, og dessuten vil jeg gjerne høre erfaringene til de som er her inne som driver med ED nå.
Jeg synes det blir litt rart at det skal være feil å poste nye innlegg i et forum - som jo baserer seg på at folk skriver innlegg.
Så bra at du leser det jeg faktisk skriver. Jeg har aldri skrevet at det er galt å poste. Det var et forslag om å poste i relevante tråder, da er det også ofte lettere å få flere svar. Som f.eks i jeg-lurer-på-tråden jeg linka til. Om du fortsatt ikke forstår det jeg skriver nå så får det bare være, nå gidder jeg ikke bruke mer energi på dette.
Ok, da kan jeg bruke pesto. Kan jo ha diverse grønnsaker oppå der igjen, men blir jo uansett litt kjedelig. Men sånn får det bare bli på diett... ;)
Nei, de var ikke svampete, men jeg hadde det i brødristeren, så det ble som om jeg skulle ristet et annet rundstykke. Var helt ok, hadde vært supert med ost på. :D
Hvis du tar rundstykkene rett ut av posen og spiser, så er de svampete. Jeg steker rundstykket 10 minutter på varmluft i stekeovnen og synes at det blir godt. Jeg spiser de alltid med pesto, litt rå løk, cherrrytomater, salt og pepper og synes faktisk det er kjempegodt. Man kan også dele de i to og smøre på rapsolje, riste de litt i ovnen og og stryke et halvt fedd hvitløk over. Dette har jeg ikke prøvd selv, men synes det høres godt ut.
Jeg er enig med deg, Hedda. Det har vært så stille på ED trådene at det er deilig at det skjer noe. Og det er faktiske litt mye å lese gjennom disse lange, felles trådene som slett ikke alltid er like relevante siden vi følger så ulike kosthold. Men, men.......
Ja, for meg er det motiverende at det skjer noe her inne på ED-forumet - da er det lettere å holde seg fokusert. Jeg orker ikke lese så mye om fløtesauser og kjøtt og sånt rundt omkring på forumet, for det har jeg jo så innmari lyst på selv, blir så fristet og deppa av det.
Herlig med litt liv her inne, Hedda! Jeg bruker den boksen med mager kyllingost på rundstykkene. lite kalorier og karbohydrater. Andre alternativer er, som flere skriver, pesto. Men det aller beste synes jeg er å smøre litt olje på, og gni inn med hvitløk og steke i ovnen. Når det er ferdig strør jeg på bittelittmaldon salt. og cherrytomater til. nydelig! Av og til bruker jeg kokt skinke eller bare litt smør. Det er viktig med litt variasjon og å glede seg til noen måltider innimellom!
Jeg skal høre med legen om det er ok at jeg bruker en smøreost, feks den magre kyllingosten du tipser om. Det hadde vært digg! :D Da kan jeg ha masse grønnsaker på toppen, nam, nam.
Skal teste det du sier om å steke dem i med hvitløk og ha tomater på og, takk for gode tips! :ja:
Lurte litt på å putte oliven og soltørkede tomater i de rundstykkene man baker selv....men det blir kanskje litt mye både kalorier og karber i fase 3b?
Dill, persille, og andre urter kan også smake godt kanskje.
Tror jeg rett og slett baker de med litt ekstra godt i, til å ta med på ferie: uansett en sunn og bra frokost i forhold til hva man finner av brød i Frankrike:)
Hva gjør dere med pakken med rundstykker etter at den er åpnet?
Jeg ble litt usikker siden det ikke står noe tekst på ed-pakkene, bare bilder.
Skal jeg ta de i poser i frysen? eller kjøleskapet? Jeg holder akkurat på å lage ett rundstykke nå, og skal bruke bringebærsyltetøyet som ed har. Håper det blir godt :D
Og med pestoen, lager dere selv? Jeg fant en på Rema 1000 men så den inneholdt sukker, så ble usikker på om den var ok..
Jeg slenger de i en pose med "glidelåslukking" i fryseren og tar opp etterhvert. Funker veldig bra. Om jeg har mer enn to jeg ikke fryser pakker jeg dem i et kaffefilter. Det tar fuktigheten og hindrer derfor at de mugner.
De gangene jeg har brukt de ferdigstekte rundstykkene, har jeg delt dem i 2 og varmet dem i stekovnen i 2-3 minutter.
De holder seg fint noen dager i kjøleskapet innpakket i et kopphåndkle i en pose.
Men jeg har så og si helt gått over til den brødmixsen som finnes for fase 1, synes de smaker mer og jeg kan tilsette forskjellig krydder selv (rosmarin, salt, hvitløk) slik at det blir "foccasiabrød" :D
Lager gjerne alle 5 i pakken samtidig og fryser ned noen mens noen blir oppbevart i kjøleskapet innpakket i et kopphåndkle i en pose.
Foreløpig har jeg for det meste lagd grønnsakssuppe eller tomatsuppe vedsiden av.
Hvis jeg ikke har tilsatt krydder bruker jeg bare bittelitt smør på (smør er lov altså ;)), men pesto er jo et godt alternativ for de som liker det.
"Brødene" i mixen blir ca samme størrelse som de ferdigstekte forøvrig.
Takk for tips! I dag lagde jeg flere av brødmix-rundstykkene sammen, og så etterpå oppdaget jeg de 5 små posene med gjær...:eek: Bare latet som ingenting og blandet alt sammen igjen, håper det går bra. Plagsomt at det ikke stod noe om de på instruksene, er ikke alltid så kjekt med bare bilde-instruks :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.