< Tilbake til oversikten

Jeg går bare opp i vekt ...

#1

lint04 sa for siden:

Hei! Jeg har gått på lavkarbo i to uker nå, og jeg går ikke ned i det heletatt. vekta går bare oppover. Fra 3.desember til i dag har jeg gått opp 2 kg. Jeg skjønner ikke hva jeg gjør feil. Jeg har lest at om du er veldig overvektig så skal det ikke være noe problem. Jeg veide 104.5 når jeg begynte, og 106.5 i dag.

Mat de to siste dagene
10-12-13
Frokost

  • 2 Kokt egg
  • Bacon 3 stk
  • liten skive Lavkarbo brød
  • Litt melk i kaffe

Middag

  • Pizza med lavkarbobrød bunn, ost, pepperoni, sopp

Kveld

  • en liten tacosalat, kjøttdeig, salat, agurk
  • rømmegrøt lagd på en halv boks rømme og ca 3 ss fløte.

11-12-13
Frokost

  • 2 kokte egg
  • 110g makrell i tomat
  • 4 skiver agurk

Middag

  • Pizza med lavkarbobrød bunn, ost, pepperoni, sopp, skinke

Kveld

  • ca200g Kjøttdeig med fløte, løk og paprika
  • et glass lettmelk

Er det noe jeg gjør veldig feil? til disse to dagene har jeg også prøvd å få med mer fett, for jeg tenkte kanskje det ble lite når jeg ikke steker noe i fett eller pleier å ha det på noen av tingene jeg har spist.


#2

wirow_84 sa for siden:

Så flott du er i gang! Ser to- tre ting jeg ville ha sløyfet med maten din Ihvertfall sånn i starten. RENE matvarer er veldig bra, så alt som er bearbeidet i en eller annen form, kan man med fordel kutte ned på.

  • liten skive Lavkarbo brød (prøv å sløyf en periode)
  • Litt melk i kaffe (melk kan med fordel byttes ut med fløte, prøv eggemelkoppskriften du finner her inne, eller ha i litt kokosfett(ikke delfia, men en slik kaldpresset virgin coconut oil).

Middag

  • Pizza med lavkarbobrød bunn, ost, pepperoni, sopp (ost,- bearbeidet kan redusereres/kuttes en periode, vet ikke hva lavkarbobrødet ditt inneholder, men ville ha sløyfet det og nå i starten).

Kveld

  • en liten tacosalat, kjøttdeig, salat, agurk (kjøttdeig er bearbeidet, vanlige tacosauser/krydder har ofte både tilsetningsstoffer og sukker i seg. Styr unna.)
  • rømmegrøt lagd på en halv boks rømme og ca 3 ss fløte. (1/2 boks rømme blir en del karber. Bruk seterrømme).

11-12-13
Frokost

  • 2 kokte egg
  • 110g makrell i tomat (makrell i tomat- full av sukker. Bytt til røkt peppermakrell e.l, med noen skiver agurk f.eks).
  • 4 skiver agurk ( - kan sikkert øke akurkinntaket om det er noe du liker

Middag

  • Pizza med lavkarbobrød bunn, ost, pepperoni, sopp, skinke [color="rgb(0, 100, 0)"](Skinke er et magert produkt, øk fettmengden med tilbehør når du har skinke,- eller kyllingmiddag)

Kveld

  • ca200g Kjøttdeig med fløte, løk og paprika
  • et glass lettmelk (lettmelk er kanskje ikke det beste nei, prøv å finn andre alternativer, mange her drikker te/kaffe/farris/funlight og lite melk.)

Er det noe jeg gjør veldig feil? til disse to dagene har jeg også prøvd å få med mer fett, for jeg tenkte kanskje det ble lite når jeg ikke steker noe i fett eller pleier å ha det på noen av tingene jeg har spist. (Ja. fett er stikkordet! I tillegg er det lurt med omega-3 tilskudd/tran. ellers ville jeg ha søkt rundt i forumet etter gode oppskrifter! I går ble bali kyllinggryte prøvd her i hus til stor begeistring )

Masse lykke til, sikkert mange her med gode råd på veien, og det viktigste er at du er i gang. Lån deg noen bøker, og les deg opp på lakarbo. Det tar tid før man kommer helt inn i det, og etterhvert ser man også hva som funker bra for en selv og hva som ikke gjør det.


#3

TrillTrall sa for siden:

Kjøttdeig? I verste fall er vel kjøttdeigen tilsatt bittelitt salt og en skvett vann? Den er vel så og si like ren som et helt kjøttstykke bare at den er kvernet opp.


#4

wirow_84 sa for siden:

Gikk litt fort her... tenkte på kjøttdig ift. steinalderkosten, tviler på at seteinaldermannen spiste kjøttdeig. Men sånn i nåtid, er det nok forskjell på de forskjellige levradørene, sikkert lurt å være obs. på innholdet i de forskjellige. Er endel kjøttvarer som har endel tilsetningsstoffer for å øke holdbareheten bl.a. som man helst ikke bør få i seg for mye av.


#5

Photobscura sa for siden:

Som Trilltrall sier, er kjøttdeig ganske så trygt. Det er ikke blandet ut (om så med annet enn litt vann og salt), med mindre det heter farse. Selv går jeg som regel for karbonadedeig, som er den reneste, og tilfører bare litt ekstra fett i form av meierismør eller lignende ettersom det er litt magrere.

Ellers er jeg helt enig med Wirow_84. Prøv om du kan å styre unna erstatningprodukter som lavkarbobrød og lavkarbo-pizzabunn i hvert fall i innkjøringsfasen, og bruk meieriprodukter som ost, rømme og fløte med moderasjon. Ev. sukkerfrie produkter om du spiser det. Prøv å spise litt mer grønnsaker (masse å velge i i tillegg til de du nevner!), sørg for å i deg nok væske, så er mye gjort.
Om du har tålmodighet til å endre på en av disse faktorene om gangen, så ser du kanskje også hva det er som hindrer vekten å slippe. Det ser også ut til at du spiser ketogent. Husk å spise deg passe mett. Ikke sånn at du fortsatt er sulten etter du har spist, men heller ikke sånn at du "triller av stolen". ;)


#6

lint04 sa for siden:

Tusen takk for svarene! :) Jeg glemte helt å svare.
Håper det hjelper litt snart :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.