Rin sa for siden:
Ingredienser
50 g mandelmel (fettredusert)
40 g FiberFin*
1/2 ts bakepulver
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
50 g smør
1 ss Yaconsirup
ca 4 ss Sukrin Gold
1 eggehvitte
* Jeg hadde ikke FiberFin, byttet det ut med bakepro. Tipper det kan byttes med nesten hvasomhelst av tørrvare. FiberFin er IKKE det samme som fiberhusk, som har helt andre egenskaper, og ikke egner seg i denne sammenheng.
Fremgangsmåte
Bland mandelmel, fiberfin, bakepulver og krydder i en bolle.
Pisk romtemperert smør, yaconsirup og Sukrin Gold i en egen bolle. Ha i eggehvitten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund slik at mandelmelet får satt seg.
Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra fiberfin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 8 min.
Næringsinnhold per 100 gram
Energi: 343 kcal • protein: 11,5 • karbohydrat: 15,1 • fett: 21 • fiber: 23,6
Disse pepperkakene ble veldig gode - og deigen var temmelig samarbeidsvillig med kjevling og kakeformer, når den hadde stått kaldt en stund. :)
For ordens skyld: Yaconsirup fås kjøpt på de fleste helsekoster. Og her trenger man det fettreduserte mandelmelet, ikke malte mandler.