< Tilbake til oversikten

Pepperkaker (Oppskrift fra Funksjonell Mat)

#1

Rin sa for siden:

Hentet herfra

Ingredienser

50 g mandelmel (fettredusert)
40 g FiberFin*
1/2 ts bakepulver
2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
50 g smør
1 ss Yaconsirup
ca 4 ss Sukrin Gold
1 eggehvitte

* Jeg hadde ikke FiberFin, byttet det ut med bakepro. Tipper det kan byttes med nesten hvasomhelst av tørrvare. FiberFin er IKKE det samme som fiberhusk, som har helt andre egenskaper, og ikke egner seg i denne sammenheng.

Fremgangsmåte

Bland mandelmel, fiberfin, bakepulver og krydder i en bolle.
Pisk romtemperert smør, yaconsirup og Sukrin Gold i en egen bolle. Ha i eggehvitten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund slik at mandelmelet får satt seg.
Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra fiberfin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 8 min.
Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 343 kcal • protein: 11,5 • karbohydrat: 15,1 • fett: 21 • fiber: 23,6

Disse pepperkakene ble veldig gode - og deigen var temmelig samarbeidsvillig med kjevling og kakeformer, når den hadde stått kaldt en stund. :)

For ordens skyld: Yaconsirup fås kjøpt på de fleste helsekoster. Og her trenger man det fettreduserte mandelmelet, ikke malte mandler.


#2

Butterfly83 sa for siden:

Kan fiberfin byttes med pofiber? Jeg har pofiber i skapet, men aner egentlig ikke hva det er.


#3

Rin sa for siden:

Skulle tro det, men pofiber veier VELDIG lite, så om du veier opp 40g av det så ender du nok opp med veldig mye mer masse enn oppskriften egentlig vil ha! Nå husker jeg ikke hvor stort volum det skulle være, men greit å være oppmerksom på. :cool:


#4

Butterfly83 sa for siden:

Takk for svar :) Tror jeg får søke opp litt så jeg finner ut hvordan det kan brukes :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.