Hei dere! Jeg er ganske ny på lavkarbo (eller, igjen da) jeg gjør et litt bedre forsøk nå enn for 8 år siden.
Men jeg lurer på hva dere spiser ute på restaurant? Biff er selvfølgelig ok, men hva med andre matsjangere? Vil tippe tapas og Thai har mye innafor? Hva med Indisk?
Noen med anbefalinger? :)
Sjømat med grønnsaker er fornuftig. Trår ikke feil der.
Indisk bør du nok være skeptisk til om du er "lett hysterisk" ift sukker og karbohydrater. Dette fordi indiske sauser som omtrent all indisk mat er servert med inneholder en god del sukker. Dessuten vet du jo ikke hva slags ingredisenser de putter oppi sausen gjør du vel? Vanskelig å putte så mye inn i en broccoli eller blomkål....
Thai mat er sikkerstikk om du ikke velger sursøt saus og en del andre sauser de drysser over. Men ofte er jo det kylling, bambusskudd, grønnsaker og ulike skudd, planter etc. Risen ser du jo, så den skal du begrense inntaket av om du er på en særdeles streng regulering. Men ei skål ris for en som har 100-150gr karbs pr dag fungerer fint.
Tapas er jo også bra så lenge du spiser de rene varene som grønnsaker, kjøtt, sjømaten. Den prosesserte maten på tapasbordet bør du holde deg unna. men tapas partyer jeg har vært med på er jo rene etegildet for oss lavkarbere. Man ser jo hva som er på bordet og du kan plukke akkurat hva du vil.
Mongolsk er bra, hvertfall der de har buffet. Da velger du kjøtt og grønnsaker selv før de steker maten for deg. Deretter kan du velge saus. Noen av sausene har sikkert litt sukker i seg, men man trenger jo ikke øse på.
Nettopp. Restauranter som serverer autentisk indisk mat bruker neppe særlig mye sukker i sausene sine. Jeg har sogar spurt på flere steder av litt bedre standard enn f.eks. de billige Eat.no-stedene som popper opp for tiden. Ferdigssauser fra Pataks, og sånn som man får kjøpt på typ Rema, er det nok verre med ...
Men basene fra f.eks Pataks inneholder lite til ikke noe sukker, så man enkelt kan lage saus selv på dem. Gode er de også. Så bare husk å sjekke om det er basis eller ferdig saus i glasset. Og uncle bens er No No...
Ellers ang å spise ute, så ligg unna kjeder så er mye gjort. Dolly Dimple, Egon, Fridays osv. De to sistnevnte har noen brukbare alternativer, men gå heller på en anne reastaurant med flere alternativer, så slipper du å bli fristet av de som er feil også :ja:
Uncle Bens er nok verre, ja. :p Men jeg har et par Patak-sauser i kjøleskapet som kjæresten har tatt med seg, de har sukker i seg - og det er dessverre ikke noe næringsinnhold på etiketten - og er ikke like gode som de jeg lager selv. Sniker alltid i noe ekstra krydder når han tror han "flotter" seg med indisk på kjøkkenet. :p
Men, som sagt, indisk er som regel trygt, så lenge man skipper risen.
NÅ ble jeg glad, Indisk er noe av det beste jeg vet:)
Fridays, Egon etc spiste jeg ikke på før Lavkarbo heller, iallefall ikke med glede:p
Jeg er generelt for kvalitetsmat, så uncle Bens og Toro har aldri vært hyppig brukt, og jeg velger spisesteder hvor de LAGER maten, ikke varmer den:)
Mongolsk er et bra tips, men ikke mange steder å velge mellom hvor jeg vet det er greit å spise.. desverre:(
å spise ute kan være en prøvelse for oss på lavkarbo
Men jeg oppfatter at stadig flere kelnere forstår problemet. Derfor så har jeg begynt å spørre om å bytte ut karbotingene med sunne alternativ.
Feks fisk så ber jeg om mer grønnsaker i stedet for potet
på indiske spør jeg om at de lager en salat ved siden av retten og ingen ris.
osv..vær kresen kunde
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.