nonta sa for siden:
Nam nam, ny oppskrift på bloggen nå: Peanøtt topper. Kjempegode!( Vurdert av både store og små..) Har også lagt ut oppskrift på grønnsakskraft og blomkålsuppe. ([url]www.purefoodlifestyle.no[/url])
Bilder er også på bloggen :)
Du trenger:
1 glass grovt, økologisk peanøttsmør
2-3 ss Sukrin Gold (Smak til) Les mer om søtningsmidler HER
2-3 dråper Stevia (smak til)
ca 4 dl mandelmel (Jeg lager selv)
80 ml Cocosa Extra Virgin
1 Klype havsalt
ca 200g sjokolade til dypping
Slik gjør du:
Smelt cocosa skånsomt. Bland peanøttsmør, søtningsmidler, havsalt og cocosa. Bland i ønsket mengde mandelmel til du får en fast røre. Mitt mandelmel var grovt.
Fyll en kakesprøyte med blandingen. Fordi jeg brukte grovt peanøttsmør og mandelmel hadde jeg ingen tut til sprøyten som var stor nok, og presset ut toppene uten tut. Hvis du ikke har kakesprøye kan du lage et kremmerhus av bakepapir for så å klippe tut i bunnen, eller du kan bruke en liten plastikk pose til mat.
Press ut små topper på en stekeplate dekket med bakepapir. Sett i frysen til toppene er stive, ca 30- 60 minutt.
Smelt sjokolade skånsomt. Dypp toppene og sett i kjøleskap/ frys. Oppbevares gjerne i frysen.
PS: Det er mulig å tynne ut sjokoladen med cocosa eller usaltet smør, da blir blandingen drøyere. MEN, da blir toppene raskere myke i romtemperatur.