< Tilbake til oversikten

Sarah Bernhardt

#1

nonta sa for siden:

Supersexy, sukkerfri og nydelig <3 Oppskrift på PureFood Lifestyle med bilder : purefoodlifestyle.no/2013/12/21/sarah-bernhardt/

Oppskrift:

Bunn:

Klassisk mandelbunn, men uten sukker. Den blir ikke like seig som med sukker. Jeg velger derfor å lage den tynn. Da blir den veldig god likevel. Med Tagatesse eller/ og Sukrin Gold som søtning blir den litt seig.

200 gram revne mandler
75 gram tagatesse
3 eggehviter
2 ts bakepulver
Mal mandler, tilsett tagatesse og bakepulver. Stivpisk eggehviten. Husk å bruke en helt ren, tørr bakebolle, hvis ikke blir en aldri stiv. Ta gjerne 2 saltkorn i, da blir den fort stiv. Skjær så mandelblandingen inn i eggehvitene

Deigen bres ut på bakepair og stekes i en vanlig langpanne. Ca 15 min, 180 grader. Sett langpannen ut i kulden med en gang den er ferdigstekt. Da blir den seigere.

Sjokoladekrem:

1,5 dl Sukrin Gold/ Tagatesse blanding (F.eks 1 dl Sukrin Gold og 0,5 dl Tagatesse)
5 dråper Stevia med toffee
1,5 dl vann
6 eggeplommer
300g ghee/ usaltet smør
2 ss kakao
Pisk eggeplommene. Kok sukkerlake av søtningsmidlene og vann til det er redusert til ca hlavparten. (Det blir ingen tykk lake uten sukker)Hell den varme laken i eggeplommene samtidig som du pisker raskt hele tiden. Pisk til du får en tykk, fyldig krem. Avkjøl.

Rør inn en klatt mykt smør en bit av gangen mens du pisker. Tilsett kakao til slutt.

Legg kremen på kakebunnene og frys til kremen er stiv. Dyppes raskt i sjokoladeglasur.

Glasur:

200g mørk sjokolade (f. eks 70%)
2 ss kaldpresset rapsolje eller ghee.
Oppbevares med fordel i frysen.


#2

Tiki sa for siden:

Oi, må prøves. Laget høykarbo i langpanne til jul. Så dette skal prøves, kanskje i halv posjon nå på nyåret...


#3

Moogie sa for siden:

Takk for oppskrifta! Har lagt fløtesjokoladekrem tidligere, men eggeplommekrem høres jo enda bedre ut!


#4

nonta sa for siden:

bare hyggelig å dele :) De holder seg veldig godt i frysen, trikset er å legge dem der med ei gang, hi hi ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.