Det er ikke bare Lindberg som selger brød... Det gjør Atkins også... :eek:
En karbohydrat er ikke en karbohydrat...
Jeg går på instoduksjonen, og igår hadde jeg et lite eksperiment:
Jeg spiste 100g marsipan! Uten at Ketostixen endre farge...
Eksperimentet fortsetter idag. I dag skal jeg spise 100g sjokolade... :)
Teorien
Biologisk tilgjengelige karbohydrater!
Kroppen forbrenner ikke fiber og sukkeralkoholer... (bla Maltitol, Sorbitol, Xylitol...)
Jeg skal skrive mer om dette etterhvert... trenger å lese litt... også eksperimentere litt til da... ;)
Grunnen til at jeg skriver det nå, er fordi mange blir ganske snopesyke når de er på instroduksjonen. Men der er håp! Når du går over i vedvarende vektap... :D
hæh? :eek: :eek: :eek: :eek: hvis så er tilfelle så skal jeg ta salto hundre ganger bortover gulvet (selv om det sannsynligvis ender med sykehusinnleggelse haha). du, her er det ei som spør om noe i den sammenheng, ei på slankenett.no. jeg klipper ut:
Kan noen svare meg på følgende?
I Atkins bok "Atkins for livet" sier han at de eneste karbohydratene som skal telles er "aktive karbohydrater". Kostfiber, glyserol og sukkeralkoholer skal ikke telles. Greit nok.
Men så har jeg kommet over to sjokolader og der står det: 52.2 karbohydrater pr. 100 g (som er høyt) Men 42.2 av disse er på engelsk "polyols" eller på tysk: "polyolen". Er det det samme som sukkeralkoholer? 1,2 er fra sukker og den er jo grei og så er 1.1 fra lactose. Hvis jeg kan trekke av de karbohydratene som er fra polyols blir jo denne sjokoladen rene ja-maten!!
En annen sjokolade inneholder 2 g sukker og 33 karbohydrater fra polyalkoholer. Hva er sistnevnte? Det samme som sukkeralkoholer. Hvis dette er tilfelle har jeg da kommet over to typer sjokolader som ikke koster stort mer enn vanlig melkesjokolade (kontra Atkins-sjokoladene...)og smaker helt greeeeeit...
oj Cavalier selger vi på helsekosten der jeg jobber, samt jeg kan bestille inn hauger og lass av det vi ikke har. de har jo sinnsyukt mange produkter, kaker, sjokolader, konfektesker, osv. men det gjelder kanskje bare sjokoladene....
Ketosen er der fortsatt den! Ørlite granne lysere enn i går... Men fin og lilla!
Så snop på Atkins går fint det!
Men jeg vil anbefale alle som er på indtroduksjonen (14dager) å styre unna alle typer søtstoff. Dette for å stanse søtsuget effektivt, og fordi kroppen da vil omstille seg uten forstyrrelser. Det er min mening!
Obs! Jeg har spist sjokolade og marsipan med maltitol. Sjekk at der står hvor mange polyols, og at der ikke er for mange Karber igjen etter du har trukket de ifra.
Obs! Obs! Maltitol og andre sukkeralkoholer kan ha lakserende virkning ved større inntak... Mao inntaket begrenser seg selv... :D
I morgen er min 14de dag! Da er det over på vedvarende vekttap! Livet er herlig!
men dersom stixen er helt lilla, så hvorfor kan vi ikke spise dette på introdietten da?? man er jo fremdeles i ketose, er det ikke det som er poenget? da brenner man jo fett....
Og hva om man kunne hatt et sted her inne hvor man kunne listet opp det man kom over som man kunne spise? hvilke merker hvor de er kjøpt og hva de koster?
Mocca: Ikke noe galt med å ha det så enkelt... ;) Finner du noen så er det bare å legge inn under dietten du er på, f.eks intro. Så lager jeg eget forum under der hvis det blir nødvendig.
Iset: Fordi du risikerer å bryte ut av ketosen. Fordi det forstyrrer omstillingen i kroppen, det er nok en god grunn til at Atkins sier at de IKKE MÅ spises på introen. Og fordi du da vanskelig vil klare å få bukt med søthungeren din... :)
Denne tråden er nå lukket, diskusjonen fortsetter i lenken over... :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.