< Tilbake til oversikten

Verdens beste lasagne

#1

Kiro sa for siden:

Dette er en av yndlingsoppskriftene mine. Den er bedre enn alle både høykarbo, og lavkarbo lasagnene eg har smakt. :D

Lasagne med auberginebunn

Ingredienser
-1 gul løk
-2ss smør
-1ss tomatpurre
-600g hakkede tomater
1/2 ts oregano
2 ts timian
1ts salt
2 krm sort pepper
1 aubergine
600g kjøttdeig
2 dl creme fresh¨
2dl kremfløte
4dl revet ost

Fremgangsmåte

  • sett ovnen på 200 grader
  • finhakk løken, stek med smør
  • tilsett tomatpurre og kjøttdeig
    -tilsett tomat og krydder
    -skjær auberginen i tynne skiver, legg den på et tørkepapir, og strø på med salt(trekker ut fuktigheten)
    -bland cremefresh, fløte og halvparten av osten, til en ostesaus.
  • legg lagvis. 1.halvparten av kjøttsausen, 2. auberginen, 3 ostesaus, 4. resten av kjøttsausen.
    -strø resten av osten på toppen.
    -stekes i ca. 30 min

Enjoy! :D skal poste noen bilder snart.



#3

thessis sa for siden:

Blir vel nesten nærmest en Moussaka dette :D


#4

Mimou sa for siden:

Oooohhh! Denne må prøves :heia:
Men skal det ikke stå kjøttdeig i ingredienslista? :confused:


#5

Kiro sa for siden:

Jo. 600g kjøttdeig. Har fikset det no :)


#6

Filifjonka sa for siden:

Hehe, min tanke også. Det er sikkert godt, men lasagne er det ikkje.


#7

blåbær sa for siden:

I moussaka er det kanel og noen andre krydder som setter en ganske distinkt smak. Det er det ikke noe av i denne oppskriften.


#8

Kanutten sa for siden:

Det er bare å kalle det auberginelasagne. Fra før av har vi jo ostelasagne. Kjært "barn" har mange navn og varianter. :ja:


#9

Bønna200 sa for siden:

Og squashlasagne. :) Jeg har spist lasagne med aubergine på italensk restaurant og det var veldig godt. :ja:


#10

Kanutten sa for siden:

Og sellerirotlasagne har jeg laget tidligere. :ja:


#11

nellie sa for siden:

Nepelasagne!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.