Humla76 sa for siden:
Dette er en enkel og grei middag som ikke tar så lang tid å lage.
Jeg har komponert den selv ved en tilfeldighet, som falt i god jord hos Gubben. Har fått masse skryt for den hos andre jeg har servert den til.
Ormhaug-gryta (plassen huset mitt står på kalles Ormhaugen)
1 pakke kjøttdeig.
ett fedd hvitløk
1 liten løk
1/2 paprika (kan sløyfes om en er redd for ant.karbs)
2-3 store ts tomatpurre
1 boks kremfløte.
ca 3 ts tørket estragon (denne er viktig, for det er den som lager den herlige smaken)
pepper og evnt litt cillipulver.
Brun kjøtteigen sammen med hakket hvitløk og halve mengden med estragon. Ha i løk og paprika. Stek til løken er gylden. Slå ned varmen på platen. Ha i fløten med resten av krydderet sammen med tomatpureen. La det putre til det tykner. ca 10-15 min.
Kan spises alene, men best med salat til . Høykarbo folk kan få ris eller pasta til. Gryta er veldig mektig :-)
Om du skal ha dobbel porsjon anbefaler jeg å starte med ha fløten i en kasserolle, så den får tid til å koke sammen litt før du har i kjøtteigen, og ikke ha fullt to bokser.
Håper dere prøver, og jeg får høre om dere likte den eller ei.
Jeg har ikke talt på hvor mye karbohydrat det er i retten da men.