< Tilbake til oversikten

Ormhaug-gryta!

#1

Humla76 sa for siden:

Dette er en enkel og grei middag som ikke tar så lang tid å lage.
Jeg har komponert den selv ved en tilfeldighet, som falt i god jord hos Gubben. Har fått masse skryt for den hos andre jeg har servert den til.

Ormhaug-gryta (plassen huset mitt står på kalles Ormhaugen)

1 pakke kjøttdeig.
ett fedd hvitløk
1 liten løk
1/2 paprika (kan sløyfes om en er redd for ant.karbs)
2-3 store ts tomatpurre
1 boks kremfløte.
ca 3 ts tørket estragon (denne er viktig, for det er den som lager den herlige smaken)
pepper og evnt litt cillipulver.

Brun kjøtteigen sammen med hakket hvitløk og halve mengden med estragon. Ha i løk og paprika. Stek til løken er gylden. Slå ned varmen på platen. Ha i fløten med resten av krydderet sammen med tomatpureen. La det putre til det tykner. ca 10-15 min.

Kan spises alene, men best med salat til . Høykarbo folk kan få ris eller pasta til. Gryta er veldig mektig :-)

Om du skal ha dobbel porsjon anbefaler jeg å starte med ha fløten i en kasserolle, så den får tid til å koke sammen litt før du har i kjøtteigen, og ikke ha fullt to bokser.

Håper dere prøver, og jeg får høre om dere likte den eller ei.

Jeg har ikke talt på hvor mye karbohydrat det er i retten da men.


#2

Camomilla sa for siden:

Estragon, sier du? Spennende! Eneste jeg har brukt Estragon til er vel bearnaise :p Når jeg får kjøkken igjen skal jeg prøve denne, takk for oppskrift :)


#3

Lissy sa for siden:

Hei! Spennende :) Denne skal jeg prøve. Jeg har også bare brukt estragon til bearnaise tidligere..


#4

Humla76 sa for siden:

hehe, ja, jeg har kun brukt det til bearnaisesaus før og.
Jeg tok feil i hylla første gangen, skulle ha oregano :-P Men fant ut det smakte jo herlig i fløten, så da ble det en fast middag her i huset :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.