< Tilbake til oversikten

Mat til fjelltur

#1

index sa for siden:

Jeg har begynt å vurdere en ukes fottur i fjellet, noe jeg aldri har prøvd før. Ryggsekk og telt og dagsetapper etter hva man måtte føle for. Men så er det dette med mat på tur for en lavkarber da. Skal man bære på mat for en uke bør det jo være så lett som mulig, og tørrmat for turbruk er i hovedsak karbohydrater. Hva gjør dere andre på tur? Man kan jo ikke ta med seg fire kartonger egg og en halv gris liksom...


#2

Ziltoidia sa for siden:

Nøtter! Det er kjempeenergitett. En neve og man har et måltid. Bokser med makrell i tomat veier ikke så altformye heller.
Ellers kan du jo myke opp litt på karborestriksjonene og gå for havre(grøt). Bland ferdig havre, kanel og søtning så er det bare å koke det på stormkjøkken om dere har med det. Det gir i det minste lav blodsukkerstigning.
Lavkarbobrød fra butikk og tubeost burde jo også gå an ved en slik anledning, selv om man ikke lever av det til hverdags.
Og sist men ikke minst: Kos deg med en mørk sjokolade eller to også. ^^,


#3

Gracella sa for siden:

Jædersylte er også mettende. Majones på tube.
Jeg mener å ha lest at ferdigkokte egg (m/skall) holder seg et par dager, men det bør undersøkes.

Jeg vet at det er flere tråder om mattips til fjellturer her inne, se helt nederst på siden her :-)


#4

TrillTrall sa for siden:

Det sies her inne at kokte egg holder seg en uke, i kjøleskap i alle fall.


#5

index sa for siden:

Det gjør jeg alltid! Nesten hver dag, fjell eller ei...


#6

Kanutten sa for siden:

Snakk med Imse du. Hun er ekspert på mat på tur. :ja:


#7

Yonah sa for siden:

Jeg laget en tråd i sommer. Jeg tørker mat på varmluft i stekeovn. Søk på turmat. Blir ikke mere ensidig enn toro eller real. Smør og kokosolje er energitett i forhold til karber, du bruker mindre så vekta blir ikke så ille likevel. Jeg var på 16 dagersctur i sommer med hjemmetørket mat.


#8

index sa for siden:

Der dukket turmateksperten opp ja! Skal ta et søk for å se om jeg finner tråden din, regner med at det er mye nyttig lesestoff der!


#9

Yonah sa for siden:

Kort fortalt:
-små biter
-stek magert kjøtt ( fett harskner, kjøttdeig bør være fersk, kyllingfilet kan kjøres til småbiter i stavmikserens hakkebolle etter steking

  • vei maten før tørking, lettere å dele i porsjoner.

Send meg pm om du ikke finner oppskriftene, anbefaler virkelig hjemmetørket tomatsuppe!

Legger ved et bilde av noe av maten søsteren og jeg tørket til i sommer (makaroni til ungene).


#10

index sa for siden:

Artig! Dette må jeg virkelig prøve!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.