< Tilbake til oversikten

Havregrøt?


#2

TrillTrall sa for siden:

Det kan jeg aldri tenke meg, 100 g store havregryn inneholder 61 g karbohydrater. Selv om du bruker ca. 40 g i en porsjon så blir det 24 g karber og det er vel hele dagsrasjonen og vel så det?


#3

Gerd sa for siden:

Nei.


#4

Carisma sa for siden:

:nei:
Til nød på Fedon, om du bruker store havregryn.


#5

Yonah sa for siden:

Har du lest boka? Du skal spise rent proten( kjøtt, fisk, fugl, egg), grønnsaker som vokser over jorden og sunt fett( kokosolje, smør og noe fullfete melkeprodukter). Korn inngår ikke i noen av de kategoriene.

Les boka godt når du får den!

Jeg vet ikke om det er ketolyselovlig, men jeg spiser chiaggrøt. 2-3ss chiafrø inneholder nesten ikke noe karbo, 1ss inneholder mere omega 3 enn en laksefilet. Bland 3ss frø med 1.5dl vann og la svelle over natta i kjøleskap. Skal du spise den kald kan du ha i en liten neve frosne bringebær, litt stevia og vaniljepulver når du setter den i kjøleskapet. Skal du spise den varm har du kun i vann og varmer den i mikro dagen etter og spiser den med smørøye og evt sukrin gold. Spis i allefall noe protein til, feks kokte egg og en håndfull grønnsaker til. Jeg synes chiagrøt erstatter mitt savn etter havregrøt, litt rar konsistens i starten, men jeg elsker den grøten. Bare husk protein til, 2-3ss frø gir ikke nok protein.


#6

sylwester sa for siden:

Men ikke de samme fettsyrene. Omega-3 er en gruppe med fettsyrer og de som har dokumentert effekt kommer alle fra marine fettsyrer, som EPA og DHA. Omega-3 fra planteriket heter ALA og har ikke de samme egenskapene.

Wikisiden til Alfalinolinsyre:
ALA fra vegetabilsk omega-3 har ikke de samme dokumenterte helseeffektene som mange andre omega-3-fettsyrer.

Å sammenlikne det med Laks er jo genialt, siden andelen Omega-3 i oppdrettslaks har falt vesentlig i vår levetid. Mens det før holdt med et måltid laks i uka for å dekke Omega-3-behovet må det mer enn 2 laksemiddager i uka for å få dekket det samme behovet idag. Det kommer nok av at vi forer de med grønnsaker :eek:


#7

Yonah sa for siden:

Jeg sa ikke at det var like bra som marint omega 3, og ja sammenligningen er jo mellom chiafrø og oppdrettslaks( som du også vet ikke er beste kilde til omega 3). En må ikke finne på å bytte marint omega 3 med vegetabilsk omega 3, det kommer bare i tillegg,
Selv tar jeg en god olje med marint omega 3 i tilleg. Poenget er jo at chiagrøt er godt og for meg erstattet den lysten til noe varmt med kanel og smørøye på, siden jeg ikke synes fløte/rømmegrøt er noe godt(det smaker langt fra fløtegrøt av de).


#8

sylwester sa for siden:

Ja, er interessert konsistensen av frøene dine. Er det slik at den kan blandet med fløte og få en fløtegrøt med noe tyggemotstand?


#9

Yonah sa for siden:

Det smaker og er som frø. De sveller og binder seg slik linfrø gjør når du bløtlegger de, men ikke så mye gele. Hender jeg har i fløte eller kokosmelk, men det smaker ikke fløyelsgrøt. Kan spises kald eller varmes. Google chiagrøt, så får du en idé om konsistensen.


#10

Gracella sa for siden:

Jeg pleier å ha en god ss chiafrø i gresk yoghurt sammen med litt Zer-oh fersken (for å få mere væske) og la det stå i kjøleskapet over natta.
Har også oppi div nøtter og litt hakket gojiibær. Det er en kjempegod jobblunch/brunch.
Nå er jeg på generell lavkarbo og ikke ketolyse.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.