< Tilbake til oversikten

Fråtsing i sunne lavkarbokaker

#1

FriskogGlad sa for siden:

Hva tenker dere om kakespising? Ser dere på det som å skeie ut, eller like sunt som et vanlig måltid?
Jeg tenker at lavkarbokaker i prinsippet er nesten like sunt som annen mat. F.eks i dag har jeg spist cupcakes bestående av bokhvete, raw kakao, egg, fløte, melk, rent vaniljepulver og tagatesse og meierismør. Bortsett fra at jeg ikke vet hvor bra jeg tåler tagatesse, har jeg ingen betenkeligheter med å spise disse som en del av et måltid ofte.
Hva tenker dere om dette? Er kake å skeie ut, eller kan det like gjerne inngå i det daglige kostholdet?


#2

TrillTrall sa for siden:

Den inneholder jo mye kalorier da.... Og jeg synes vel av prinsipp at kaker ikke skal inngå i et daglig kosthold, men være noe man koser seg med ved spesielle anledninger.


#3

FriskogGlad sa for siden:

Men antall kalorier har jo ingen ting å si, det er jo kaloriene som gjør at man blir mett, så det daglige kaloriintaket vil jo være likt uavhengig om man inntar det som kake, middag, smoothie eller hva som helst annet. Kan jo legge til at jeg er tynn fra før, så jeg ser på dette fra et helsemessig perspektiv uten fokus på vektoppgang eller nedgang.
Derfor lurer jeg på hvorfor kaker ikke skal inngå i et daglige kostholdet? Argumentet om at setningen, i dette tilfellet tagatesse bør begrenses, men eller ser jeg ikke helt problemet. Egg er sunt, kakao er sunt, bokhvete inneholder karbohydrater, men dette har jeg brukt lite av i kaken.
I tillegg får jeg i meg både kjøtt, fisk, egg, bær, melk og ulike grønnsaker til de andre måltidene, så da vil vel ikke dette på påvirke meg negativt på noen måte?


#4

BenteR sa for siden:

Jeg er også tynn/undervektig og prøver så godt jeg kan og holde kaloriene over 3500 om dagen.
For meg er det helt naturlig og daglig spise kaker, vafler, mufins, pannekaker etc. rett og slett fordi de er kaloririke.
Lever man lavkarbo for og slanke seg, så vil jo ikke dette være det gunstigste og velge.


#5

FriskogGlad sa for siden:

Godt å høre en med min tankegang. Jeg prøver ikke å gå opp i vekt, jeg prøver å holde meg på trivselsvekta mi, og fokuserer på at jeg føler meg kvikk og opplagt, glad og tilfreds, og med mye energi for å yte på trening.
Tror jeg skal fortsette å ha like god samvittighet om jeg spiser eggene mine gjennom en kake, eller om jeg spiser dem som omelett. Tror fordøyelsen min har godt av litt fete melkeprodukter også, for magen slår seg helt vrang hvis jeg får i meg for mye fiber uten å innta masse probiotika og syrnet melk.



#7

FriskogGlad sa for siden:

Man kan fint kose seg med mat. Man MÅ ikke ha mat for å kose seg, men når man først skal ha mat kan den like gjerne smake så godt at man både gleder seg i forkant og nyter mens man spiser :)
I kveld skal jeg kose meg med lavkarbogløgg :)


#8

TrillTrall sa for siden:

Det er jeg helt enig i! :) Jeg skjønner ikke helt hvorfor en del tenner på mange plugger når man nevner at man skal kose seg med noe spiselig. Jeg elsker å kose meg med maten, men det betyr jo ikke at det nødvendigvis er usunn mat, det kan like gjerne være frukt, middag eller noe slikt. :) Det trenger ikke være kaker.


#9

nellie sa for siden:

Min formening er at sukrin, mandelmel osv osv ikke bør ta "plassen" til mat. Synes det er en dårlig uvane.. Uvaner må man gjerne ha, men en uvane blir fort til en annen.. og enda en. Og tilslutt sitter man der med et kosthold fullt av dårlige vaner.


#10

FriskogGlad sa for siden:

Det er det jeg lurer på. ER mandelmel egentlig så ikke? Ikke er det mye man bruker av det heller. Jeg tåler ikke akkurat mandel, så bruker andre typer mel. En kake består som regel i stor grad av egg og litt melkeprodukter. Kakao inneholder masse næringstoffer. Sukrin metter jo ikke, så det tar ikke plassen til annen mat, selv om man selvsagt skal spise det med måte. Blander alltid i stevia, så trenger ikke så mye av de andre søtstoffene.
Fra et ernæringsmessig ståsted skulle det ikke forundre meg om et kakestykke er vel så sunt som f.eks et frøknekkebrød.


#11

nellie sa for siden:

Uansett hvordan det vries og vendes på så inneholder de ingen grønnsaker. Det er derfra du burde hente karbohydratene dine. Å sammenligne frøknekkebrød og lavkarbokaker blir pest vs kolera. Ingen av dem bør spises oftere enn av og til. Hva man burde og hva man faktisk gjør er jo to forskjellige saker da. :)

Jeg er ikke imot erstatninger av ditt og datt, folk må gjerne erstatte alle måltider med knekkebrød, ostekake, muffins og gud vet hva. Men ikke overbevis deg selv om at et stykke lavkarbokake gjør deg det samme som f.eks et stykke laks og en grønnsaksrett gjør. Det er ikke riktig.


#12

BenteR sa for siden:

Vel, jeg lever lavkarbo fordi jeg har diabetes type 1 og ikke kan regulere blodsukkeret med insulin, men må regulere det med kosten.
I tillegg er jeg kraftig undervektig (er 1,60 høy og veier under 39 kilo). Jeg spiser selvsagt middag med masse grønnsaker, omelett med grønnsaker, etc., men spiser også med verdens beste samvittighet f.eks vafler slik som i dag. Mine vafler er hovedsaklig rømme, egg og smelteost. Bruker minimalt med søtning (til 12 egg, 400 gram smelteost og 1 beger rømme bruker jeg 2 ss sukrin og en knivsodd stevia). "melet" i min røre er JBKM, Husk, kardemomme og bakepulver. Jeg spiser ikke grønnsaker til vaflene, det er helt sant, men jeg spiser bær.
Lager jeg muffins eller kaker, så er disse også helt forenlige med hvordan jeg er nødt til og spise (5 karbohydrater pr måltid). Fordelen med og spise f.eks. vafler eller muffins eller kaker er at jeg spiser dette i tillegg til min vanlige mat og dermed klarer jeg og får i meg flere kalorier.
Men som jeg skrev lenger oppe i tråden, lever man lavkarbo for og slanke seg, er ikke min måte og spise på optimal, siden jeg spiser mellom 3200 og 4000 kalorier pr dag.


#13

vaskeklut sa for siden:

Jeg for min del prøver å holde meg unna kaker og sånn fordi det trigger et unødvendig søtbehov. Noen ganger gjør det søtbehovet at jeg "bare må ha litt til" av alt mulig, og plutselig har jeg også spist ting jeg i utgangspunktet ikke skal spise.

Kakene osv kommer også (for min del) i tillegg til vanlig mat, og vips, har jeg alt for mange kalorier enn jeg bør ha. Noen må passe kaloriene i tillegg til karbohydratene pga vektoppgang/nedgang. At man ikke trenger å ta hensyn til kalorier fordi det stopper seg selv stemmer ikke for alle. Jeg er en sånn som det ikke stemmer for.

Jeg er helt enig med nellie over her når hun sier at et kakestykke ikke kan erstatte et skikkelig måltid selv om det kanskje inneholder like mange kalorier eller like lite karbohydrater eller hva det nå må være.


#14

FriskogGlad sa for siden:

Nei, det inneholder ikke grønnsaker, men kakao f.eks inneholder masse sunne næringstoffer. I noen retter bruker jeg bær, så da får jeg næring fra de. I tillegg spiser jeg jo grønnsaker til de fleste andre måltider, eller et måltid består kanskje av både kjøtt, grønnsaker, og et kakestykke til dessert. Nå lever ikke jeg ketogent, og jeg teller ikke karbohydrater, men jeg lever strengere enn fedon, og det viktigste for meg er god helse. Å opparbeide meg dårlige vaner er jeg ikke redd for, for det sklir ikke ut for min del. For min del handler det eller ikke så mye om et søtbehov, for jeg har ikke søtsug med dette kostholdet, det handler mer om stemningen rundt. F.eks at jeg koser meg med å bake og pynte cupcakes, eller at jeg får julestemning av å bake pepperkaker.
Men som sagt, jeg har aldri vært overvektig, så jeg har evnen til å kunne begrense meg og lytte til kroppens signaler. Skjønner at det er verre for de som ikke har kropp som klarer å si i fra når de har fått for mye.


#15

FriskogGlad sa for siden:

Angående den siste setningen din. Er ikke snakk om at det bare inneholder lite karbohydrater, men at kaker også kan inneholde masse fiber, mineraler og vitaminer på tross av at det heter kake og smaker søtt.


#16

vaskeklut sa for siden:

At det kan inneholde sunne næringsstoffer er så, men poenget til meg og nellie er at et kakestykke ikke er en fullgod erstatning for et måltid.


#17

Kanutten sa for siden:

Jeg skjønner den at du gjerne spiser søt sunn mat i stedet for salt sunn mat. Du sier jo selv at du spiser både grønnsaker og proteiner i tillegg, ikke bare kake altså.
Men du bruker ordet "fråtsing" og da begynner jeg å lure på mengden kake kontra grønnsaker og proteiner?
Jeg får i allefall det inntrykket at det er myyyye kake og lite av det andre...:o


#18

FriskogGlad sa for siden:

Medisinsk begrunnelse? Skulle gjerne hatt en utredning av dette. Noen som har en rapport å vise til?

Lurer dermed på hvilke næringstoffer man kan risikere å gå glipp av, og eventuelt de fysiske og psykiske konsekvenser(altså mangel på optimalitet, ikke nødvendigvis sykdom), man kan risikere ved å bytte ut et måltid pr dag med en cupcake eller lignende. Jeg sier ikke dette for å være vanskelig, men fordi jeg lurer på om det virkelig vil være negativt for meg å unne meg kaker jevnlig.

Håper ikke jeg fremstår som snerpete her altså, jeg er takknemlig for alle svar :)


#19

FriskogGlad sa for siden:

Blir selvsagt mye mer mat enn kake. Tenkte i dette tilfellet på en porsjon kake pr dag. Kaka inneholder stor andel egg, så det er både proteiner og næringsstoffer i den. Får ellers i meg rikelig med grønnsaker og proteiner hver dag.


#20

index sa for siden:

Spis kaka di med god samvittighet du! Det høres ut til at du har god kontroll på hva du får i deg, og da spiller det ikke stor rolle om noen av eggene dine inntas i form av cupcakes. Mange opplever jo negative effekter av melkeprodukter, men om du ikke merker noe til disse så fungerer det sikkert helt greit!


#21

Photobscura sa for siden:

Dette er helt klart individuelt. For egen del har jeg fortsatt denne lille "magien" i ryggmargen om at godteri og kake er forbeholdt kanskje lørdager, og ikke minst høytider og feiringer, så om jeg skal spise kake er det med litt "høytidsstemning". Det er jo litt sånn symbolsk også, selv om en kake skulle bestå av de sunneste ting, så er det liksom noe både visuelt og innfelt i tankegangen at det ikke er hverdagslig - i alle fall for meg! :)
Når jeg lager lavkarbokake eller lignende, så ser jeg ikke på det egentlig som en utskeiielse, men heller et slags avbrekk, til en bursdag, jul, kanskje som en movitvasjon under oppgaveskriving eller eksamensforberedelser, en kjip pms/mens ... Skulle jeg spist kake, vafler, godteri og lignende flere ganger i uka hadde det nok mistet noe av det litt opphøyde og staselige ved det. :)
Jeg har dessuten et ganske stramt magemål, og om jeg spiser sånne ting fortrenger det lett "skikkelig" mat, og det er ikke en vane jeg har lyst til å ta med meg.


#22

nellie sa for siden:

Du trenger ingen medisinsk begrunnelse. Du trenger å se hvordan det går etterhvert, når du velger å bytte ut mat med kake. Kanskje det går bra, kanskje du aldri klarer å legge om kosten skikkelig.

Tenker mer på fysisk, praktisk og mentalt enn akkurat hvordan det påvirker deg fysisk.

Her inne vil folk at du skal lykkes, så råd får du utifra erfaring og et ønske om at du skal klare å holde deg til kosten over tid. Man kan alltids bare være støttende og du er vel mest ute etter bekreftelse på at dette du har bestemt er riktig.. Men vil det å si at det bare er til å spise kaker til ditt beste over tid? Jeg tviler. Men ikke lett å vite. Det vil tiden vise.


#23

TrillTrall sa for siden:

Sånn har jeg tolket det også, for selv om de aller fleste som har svart har sagt at kaker ikke er noe de fleste av oss anser som en naturlig del av det daglige kostholdt, så tviholder trådstarter på at det er riktig. :)


#24

Ziltoidia sa for siden:

Hva enn som fungerer for deg, tenker jeg. For min del kan jeg ikke spise lavkarbokaker til hverdags, i og med at lavkarbosnop har mer kalorier i seg enn hva hverdagslavkarbomat har. Men næringsinnholdet som sådan er det jo ikke noe galt med, så når jeg først spiser lavkarbokaker og lignende, så er det istedenfor det måltidet jeg ellers ville ha spist. Det er jo tross alt egg, nøtter, smør/olje, og denslags uansett.


#25

FriskogGlad sa for siden:

For det første spiser jeg ikke bare kake, men jeg spise det av og til som en del av et sunt og variert kosthold, det står gjentatt i flere innlegg over, for det andre er ikke dette et spørsmål for meg om å lykkes, for lykkes har jeg allerede gjort. Jeg har "alltid" vært sunn, og jeg var det før jeg begynte på lavkarbo, det var bare det at da hadde jeg mindre overskudd enn nå. Etter jeg sluttet å spise korn og frukt har jeg mye mer overskudd, og humøret mitt er stabilt. For meg er ikke dette snakk om noen betydelig livstilsendring, men å spise kun mat som gjør meg glad og opplagt, også er det viktig for meg å ikke skeie ut i ferier eller spesielle anledninger, fordi det gir så store konsekvenser for meg at jeg er ødelagt flere dager etterpå.

I dag har jeg laget matcupcakes med røkelaks- og avokadokrem, og lodderogn. Sikkert ikke et fullverdig måltid for mange andre av dere her, men velger å kose meg med god samvittighet :)


#26

Kanutten sa for siden:

Jeg tror du drar mye i land ved å fjerne ordet "fråtsing" i tittelen. :rolleyes:


#27

FriskogGlad sa for siden:

Jeg er ikke så opptatt av hva dere andre anser kaker som, men hvilken reel påvirkning det vil ha på kroppen å spise litt kake hver dag...
Dersom noen kommer med gode argumenter og forklarer meg hvorfor jeg ikke får i meg nok næringstoffer ved å bytte ut et måltid av grønnsaker og kjøtt, med egg, kakaopulver, litt lavkarbomel og søtning i løpet av dagen vil jeg selvsagt ta dette til etterretning.


#28

FriskogGlad sa for siden:

Det kan være, men tror ikke det går ann å endre tittelen. "Fråtsing" var i denne sammenhengen egentlig ment positivt ladet, som i at man koser seg litt ekstra til hverdags, og på en måte slipper seg litt løs :)


#29

fiffi sa for siden:

Jeg baker et brød som muligens kommer innunder kategorien kake. Det inneholder 6 egg, 1 banan, kokosmel, litt mandelmel, hampmel, sesammel, fiberhusk, knuste linfrø, kokosmelk, smør el kokosolje og noe krydder, litt søtt og salt.
Er dette kake? Ihvertfall spiser jeg det hver dag til frokost i små biter blandet med kokoskrem, tyrkisk youghurt, cottage cheese, bringebær el blåbær samt raw cacao. Videre spiser jeg 3 små skiver med en eller annen sort fisk, egg og grønnsaker el salat til lunsj. Til middag har jeg alltid fisk, fugl eller kjøtt og grønnsaker.
Selv om jeg har spist dette "kakebrødet" hver enenste dag i mange måneder, føler jeg meg frisk og fin. Jeg klarer stadig å sprenge mine grenser når det gjelder trening; cardio hver dag og styrketrening 3 dager i uka, og jeg er 60 år. Om man kan anse dette brødet mitt for kake så har jeg altså spist mengder med kake mens jeg stadig har blitt i bedre form. Jeg er ferdig slanket, har bmi på ca 20, og holder meg alltid til lavkarbo, har aldri behov for å skeie ut.
Jeg tror at dersom du ellers har et variert kosthold bare kan fortsette å kose deg med lavkarbokake med god samvittighet. :)


#30

Photobscura sa for siden:

Nå spurte du jo hva vi syntes, og svarene leser jeg ikke som kritikk rettet mot noen enkelt. :)


#31

FriskogGlad sa for siden:

Oi, dette var imponerende! Det brødet kan nok ernæringsmessig sammenlignes med kaker, lapper og pannekaker som jeg lager meg, så da kan jeg vel annse deg som et levende bevis på at slik mat daglig er helt ok. Håper jeg er i like god form som deg når jeg er 60. Skulle gjerne bakt dette brødet ditt, men jeg er dessverre allergisk mot alle meltypene :(


#32

FriskogGlad sa for siden:

Ja, jeg formulerte meg nok litt dårlig der...
Men tror jeg lar tvilen komme baksten min tilgode inntil det motsatte er bevist. Så får jeg heller endre kostholdet hvis jeg blir i dårligere form, eller føler at jeg ikke yter optimalt.


#33

blåbær sa for siden:

MAT som visuelt ligner på kake er da ikke usunt fordi det visuelt ligner på en kake? Hvis jeg spiser marsipan formet som en gulrot, er det da sunt?

Beklager om dette oppfattes sarkastisk, men jeg syns det blir litt rart å skrive, og å tillegge andre den meningen, at et måltid inneholdende avocado, røykelaks og lodderogn ikke er et fullverdig måltid. Kaker, også lavkarbokaker, er en helt annen sak. Hva hver enkelt bestemmer seg for er deres sak, men jeg kan ikke spise det hver dag. Da blir jeg stinn, får vondt i magen og legger på meg. Ikke syns jeg det er så godt heller, men det er hvertfall en smakssak.


#34

Photobscura sa for siden:

Var det meg du siktet til? Da må jeg få lov til å presisere at jeg kun snakket om meg selv, og at det visuelle ikke har noe som helst å gjøre med om det er sunt eller ikke. Men FOR MEG så er det litt sånn symbolsk dette med kake og sånn, og FOR MEG skal det heller ikke være hverdagskost nettopp fordi det da mister noe av den verdien det får når jeg kun spiser det anledningsvis. Det ble spurt hva jeg syntes, og da skrev jeg hva jeg syntes. Hva andre gjør og tenker om kaker får være opp til dem, jeg dømmer ingens valg i matveien. :)

Ellers er vel "matmuffins" en gjenganger her, og på ingen måte en søt kake, som det var snakk om innledningsvis, og som jeg da naturligvis sa min personlige mening om.


#35

FriskogGlad sa for siden:

Jeg siktet ikke til utseendet, men det at den næringsmessig var så å si lik sjokoladecupcakene jeg laget. Den med laksekrem var salt, og den med sjokoladekrem var søt, begge inneholder proteiner, lite karbohydrater, passe mengde fett, og rikelig med vitaminer og mineraler, derfor mente jeg de var sammenlignbare..


#36

blåbær sa for siden:

Det var ikke til det du skrev i det hele tatt.


#37

Photobscura sa for siden:

Godt. :)


#38

madamode sa for siden:

slenger meg på her og lurer fææælt på om du har og vil dele oppskriften på gløggen din?? :o


#39

Lemen sa for siden:

Jeg synes ikke det er greit å legge seg til et kosthold med mye søtt til hverdags.


#40

FriskogGlad sa for siden:

Jeg har vel egentlig konkludert med at jeg kan kose meg med smoothie til frokost så lenge jeg i hovedsak søter den med stevia, pannekakene mine består for det meste av egg, og jeg spiser de med rørte bær som jeg søter med litt stevia og annet søtstoff, og når jeg lager kaker er det masse proteiner i de, og jeg lager de bare passe søte, så føler jeg holder meg godt innenfor til hverdags. Men er nøye på å spise variert og få meg i meg masse grønnsaker, fisk, kylling og kjøtt så klart. Eneste jeg kan tenke meg er at jeg får i meg litt for mye melkeprodukter, men på en annen side får det magen min til å fungere bedre, så derfor vanskelig å kutte ut..


#41

FriskogGlad sa for siden:

Når jeg har funnet frem til en oppskrift jeg et 100% fornøyd med skal jeg dele den ;)


#42

Photobscura sa for siden:

Jeg har en som er fryktelig god! Men den er basert på rødvin, da. Tipper du kan dampe ut alkoholen om du vil ha uten.
Kok opp en dl rødvin (gjerne en litt kraftig en), sleng oppi tre fire nellikspiker, like mange hele kardemommer og en kanelstang eller to, la trekke godt under lokk en drøy halvtime, og la stå i kjøleskap over natta. Dagen etter siler du gløggen og varmer den opp igjen sammen med resten av vinflaska (ikke la den koke, bare bli typ "kaffevarm"). Søt til med ønsket søtstoff. Jeg bruker en blanding av stevia og sukrin. Server med hakka mandler og rosiner, evt.
Jeg har gløggfest med venner hvert år, og alle faller i staver over denne!
(Sorry for å kuppe tråden, men måtte bare dele).



#44

Bønna200 sa for siden:

Den høres jo lavkorbo ut, da. :ja: Det er jo bare å velge en vin med lite sukker...
Også hørtes den veldig god ut! Takk, Photo! :blomster:


#45

Vibeke-67 sa for siden:

Hvorfor skulle det ikke være lavkarbo?
Men jeg tenker å skille mellom lavkarbokos og lavkarbo til hverdag er viktig også i gløggsammenhengen ;)


#46

vaskeklut sa for siden:

hikk

:cool:


#47

Kanutten sa for siden:

Kanskje du trenger lese litt mer om hva lavkarbo er?
Jeg er skråsikker på at de matkakene er mye mindre lavkarbo enn denne gløggen. :ja:

Photo, takk for oppskrift!


#48

FriskogGlad sa for siden:

Den tonen der kan du godt spare deg for. For meg er ikke dette noen konkurranse om å spise minst karbohydrater, men jeg stilte et ærlig spørsmål, og fortjener et ærlig svar. Grunnen til at jeg lurte var pga vinen. Jeg vet at jeg ikke reagerer spesielt bra på alkohol, uavhengig av karbohydrater og jeg lurer på om vin det hvor alkoholen er kokt bort er lavkarbo. Ikke fordi jeg prøver å være frekk, men fordi jeg lurer.

Kjenner at jeg får lyst til å slette meg fra forumet her snart. Når folk blir usaklige og frekke gir det meg ikke då mye å være her.



#50

FriskogGlad sa for siden:

Jeg blir syk av karbohydrater, så jeg kan dessverre ikke skille mellom fest og hverdags. Jeg trenger ikke å ligge ekstremt lavt på karbohydrater, men jeg må holde meg på det nivået kroppen tåler, og jeg føler at kanskje kroppen min tåler karbohydrater dårligere når de kommer via drikke enn sammen med mat.


#51

nellie sa for siden:

Matmuffins er ikke noe som går under kategorien "lavkarbokaker" som faktisk var det ditt opprinnelige innlegg/spørsmål handlet om. Ser du nevner frekkhet, men du er vel ganske skarp selv... Skjønner ikke helt hvorfor du stiller spørsmål, når du egentlig ikke er interessert i synspunkter, kun bekreftelse på at det du sier er rett. Neste gang bør du kanskje tenke litt på hvordan du formulerer spørsmål. Fråtse? Lavkarbokaker? Også mener du egentlig matmuffins og et begrenset inntak? Det er ikke så lett å tolke riktig..

Jeg står for mitt synspunkt om at nei, næringen er kanskje ikke så annerledes, men det er fortsatt å legge opp til en mindre holdbar livsstil, å skulle fråtse i lavkarbokaker hver dag. Man bør ikke spise søtt hver dag. Verken på høy- eller lavkarbo. Uansett sammensetning. Fordi at man blir avhengig. Mange spiser ikke mer enn 2-3 ganger om dagen og når da et måltid består av 50 % Sukrin, da går man glipp av mye annet som er sunnere! i det lange løp. Nei, har ikke noe forskning som støtter dette. Hadde jeg vært forsker kunne jeg fikset opp i det problemet, men.. Synes mitt synspunkt er like mye verdt som ditt. Mitt er basert på hva jeg har sett her inne, i alt for mange år.

Når man spør, så regner man vel med å få ærlige svar? Regner med at du er voksen og uansett tar dine egne valg. Innimellom er det kanskje lurt å høre på folk med erfaring, men langt i fra alltid.


#52

Vibeke-67 sa for siden:

Det er greit, men jeg bare lurer på hvorfor denne gløggen ikke skulle være lavkarbo?
Ikke om den er god for deg. Det er selvfølgelig veldig viktig for deg, men i en mer generell diskusjon er det et poeng å påpeke at gløggen faktisk inneholder mindre karbohydrater enn noen av kakeopppskriftene som er presentert i denne tråden.

Må bare få si til deg at jeg håper du finner en god balanse i kostholdet, tenker det må være veldig frustrerende å reagere på så mange matvarer! :o


#53

FriskogGlad sa for siden:

Jeg sa ikke at gløggen ikke kunne være lavkarbo, jeg spurte om den var det. Det er tydeligvis ikke sosialt akseptert her på forumet. Jeg takker for meg nå. Har fått noen gode tips her, men kjenner at min psykiske helse ikke har godt av å henge på slike forum.
Så takker for alle hyggelige svar jeg har fått i trådene mine, men nå takker jeg for meg :)


#54

FriskogGlad sa for siden:

Ingen av mine oppskrifter består av 50% sukrin, men kanskje 5% + 5 dråper stevia. Jeg takker uansett for meg nå, da jeg har skjønt at det riktige for meg er å lytte til min egen kropp, og at hva andre mener og tror ikke er så viktig.


#55

Photobscura sa for siden:

Ja, det blir den, forutsatt av at du velger en rødvin med lite restsukker - hvilket stort sett alle rødviner har. Du kan alltids sjekke restsukkernivået på polets nettsider, ev. spørre en polmedarbeider om h*n kan skanne innhodet.
Jeg velger aldri en rødvin som har mer enn 5 gram sukker pr. 100, men så hører det også til sjeldenhetene, med mindre det er en dessertvin. Rødvin er som regel tørt uansett. Den blir ikke søtere av å koke inn direkte, men konsentrasjonen blir jo høyere. Litt som ferske tomater vs. soltørkede.

Synd du forlater forumet, for det er utrolig mye å hente her, store ressurser og mange erfarne mennesker (selv har jeg levd lavkarbo i sju år, f.eks, og jeg her mye å takke dette forumet for suksessen min. :)). Sånn sett er du jo ikke nødt til å poste noe eller delta i diskusjoner, men fortsatt lese og lære.
Ettersom det er et forum, et sted hvor vi kommuniserer via tekst og ikke ansikt til ansikt, kan det være lett for at ting kan tolkes feil eller misforstås, og det kan være greit å ta litt ekstra høyde for det.
Det er også et sted hvor mange type mennesker møtes, og man kommer jo ikke overens med alle, og det må jo være greit. Det er også noe av forumets natur, i likhet med verden for øvrig.
Håper du i alle fall har lært noe nyttig av å være her, og det hadde vært hyggelig om du ble. :)


#56

FriskogGlad sa for siden:

Takk for utfyllende svar. Jeg har dette kostholdet i hovedsak på grunn av min psykiske helse, så da velgere jeg også å holde meg unna forum, fordi det skaper så mye frustrasjon og irritabilitet. Man skriver gjerne innlegg i all hast fra mobilen eller iPad, også klarer alltid noen å mistolke, også er ballen i gang.
Regner med de sletter profilen min i dag. Men jeg kommer nok til å være innom for å lese oppskrifter, tips og råd.


#57

Photobscura sa for siden:

Har du sendt PM til admin? Jeg er moderator, så jeg kan også sende en anmodning for deg om du vil. :)


#58

Vibeke-67 sa for siden:

Ønsker deg lykke til med lavkarbo, aktiv eller ei på forumet :heia:


#59

FriskogGlad sa for siden:

Takk :) Jeg sendte en melding, men om den kom frem vet jeg jo ikke..


#60

FriskogGlad sa for siden:

Takk for det :)


#61

index sa for siden:

Lykke til ja. Det ser ut til at du har funnet et opplegg som fungerer for deg, og det er kjempebra! Men du trenger jo ikke slette profilen da! Bare ta deg en pause for en stund, og om du skulle ønske å begynne å skrive igjen er du hjertelig velkommen tilbake igjen. Med samme profil;-)


#62

Photobscura sa for siden:

Har nok ikke fått noen melding, nei. Men jeg har rapportert inn en anmodning om å slette brukeren din. Har ikke oversikt over hvor aktive admin er om dagen, men kan sende deg en PM når jeg vet. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.