< Tilbake til oversikten

Sjokoladekonfekt (negerboller)

#1

dingpot sa for siden:

Da jeg var liten, var det hjemmelagede favorittsnopet mitt noe vi kalte "negerboller". Jeg vet navnet er skikkelig fælt, men FY så gode disse konfektene var! Plutselig gikk det opp for meg at jeg lett kan lage en lovlig versjon av disse! Mine soyaflak (demeter)har 5 gram karbo per 100 g, så den totale karbomengden blir ganske liten.

Negerboller/sjokoladekonfekt
100 g smør

3 dl soyaflokker

1 dl natreen pulver

2 ss kakao

1 ts bourbonvanilje (eller tilsvarende i dråper)

2ss sterk kaffe/espresso

1 dl kokosmasse (valgfritt)

Alt utenom kokosmassen has i en bolle og knas sammen. Form små boller og rull dem i kokosmassen. Sett dem kaldt et kvarter/halvtime før servering. Nytes!

Mmmmmmmmm! :spisesnak


#2

Aline sa for siden:

nå har jeg søkt opp oppskriftene dine her på forumet og jeg gleder meg til å begynne å prøve :D :sikle:

denne her skal iallefalli prøves :D:D


#3

dingpot sa for siden:

Hihi! Ja sett igang! Jeg må nok eksperimentere litt til med lavkarbo nachosene mine før jeg legger dem ut her. Tror de må frityrstekes på et vis om de skal holde seg sprøe un der kjøttdeigen og osten mens det stekes i ovnen. Men jeg skal komme tilbake til det! :detektiv:


#4

Aline sa for siden:

I glær me ;) :D


#5

Lennor sa for siden:

Av fare for å virke litt dum.....:eek:

meeen.. hva er egentlig Soyaflokker???:rolleyes: Fås det i helsekost??:rolleyes:


#6

dingpot sa for siden:

Det fås på helsekost ja! :ja: Det ser ut som en blanding av havregryn og cornflakes, og har masse proteiner og lite karbohydrater (kommer litt an på merket). Jeg bruker Spielberger sitt, og det har bare 5 g karber per 100 g.

Og NEI! Du står ikke i fare for å virke dum! Det er lov å spørre ;)


#7

Lennor sa for siden:

Flotters...

Da blir det rett bort på helsekosten og shoppe litt, ja... negerboller er jo bare såååå digg :D :hungry:


#8

Aline sa for siden:

oioioioiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

nå har jeg prøvd en liten variasjon av disse, og fy svarte så digg!! :D

jeg hadde ikke soyaflokker, men jeg lagde de på følgende måte:
(halv porsjon)

50 gr smør
1 dl (ca) havregryn (:o)
0.5 dl strø-søtningsmiddel
ca 2-3 ss knuste peanøtter
1 ss kakao

noen som vet hva 1 dl havregryn veier?

ognammenammenamme så gode de ble :D (godt jeg kun lagde halv porsjon, gitt!! :o)


#9

Lennor sa for siden:

hvor mye karber er det i havregryn?


#10

Aline sa for siden:

61 gram per hundre gram gryn.
men det er også 13 gram proteiner per hundre gram gryn :o


#11

Aline sa for siden:

ny versjon av skjokoladekonfekten er utprøvd på foreldre (og meg, da ;))

jeg la en ss med vaniljeproteinpulver til den versjonen jeg prøvde sist gang. det ble også godt :)

nammis rett og slett!! :)


#12

dingpot sa for siden:

1 dl havregryn veier omtrent 30 gram. Jeg har brukt sjokoladeproteinpulver i oppskriften også noen ganger, og det får frem søtsmaken bedre enn natreen alene. (akkurat som om uansett hvor mye natreen en har oppi, så blir det ikke søtere, på en måte... ehhhh... tog du an?:p ). Så jeg skal tro at det funka med vaniljeproteinpulver også! :)


#13

Aline sa for siden:

jeg "tog an" :D:D

thanks for havregrynsveiehjelp :D
kanskje vi klarer og utvikle disse bollene til å bli rene proteinbombene, så sunne at de kan erstatte måltider? ;) :D drømme

;)


#14

dingpot sa for siden:

Det er jo ganske mye proteiner allerede da, med soyaflokker (og proteinpulver). Hvis du vil redusere kaloriene, kan du bruke kesam (eller rømme eller no'). Så knuser vi 4 stk solaray spektro multivitamin oppi røra. DA begynner det å ligne noe! :D :D :D :D

Eh.... tar det av nå??? :o


#15

Aline sa for siden:

:D :D


#16

Aline sa for siden:

ehm, jeg har improvisert litt igjen ...
(for de som måtte tro at jeg spiser veeeldig mange av disse for tiden, så har de helt rett :o)

men nå tror jeg at jeg nærmer meg noe proteinbaraktig nesten-sunt-aktig noe :)

1 dl peanøtter
1 dl havregryn (har ennå ikke fått kjøpt soyaflokker :rolleyes: )
25 gram smør
1 scoop vaniljepulver
en dæsj vann
en ss kakaopulver
1/2 dl søtstoff (strø) kan gjerne bruke mindre også :)

først blander jeg proteinpulveret med vann sånn at det blir en grøtaktig seig smørje..
så blander jeg nesten smeltet smør med hakkede peanøtter, havregryn, søtstoff og kakao. blander sånn at alt smøret er gjevnt fordelt og så tilsetter jeg proteinsmørja.

resultatet ble så klissete at jeg ikke lagde kuler av det, men spredte det på en plate dekket med plastfolie og delte i ruter når det var nedkjølt.

til min store overaskelse så smakte dette også godt :)

Aline rydder videre


#17

nomma sa for siden:

Gurimalla noe så godt... har nettopp laget meg en porsjon.. en sann nytelse etter at en har gått med sjokolade-hunger i flere dager...

jeg brukte dingpots oppskrift men med 2 dl havregryn.

kan huske at vi lagde disse når jeg var barn men da likte jeg dem ikke... men disse var helt fantastisk med vanilje og espresso smak..
Anbefales...

Julas godteri dette...


#18

tess81 sa for siden:

soyaflokker, trodde det var soyaflak e.....:rodme:


#19

Nille sa for siden:

Ja.... er ikke det det samme da ? De ser iallefall helt like ut.......... :wacko:



#21

Photobscura sa for siden:

noen som vet hvor mye en dl natreen tilsvarer i fruktose? gjerne også i karbo...?
dette er også barndomsminner for meg, men vi var tydeligvis mer politisk korrekte og kalte dem kokosboller :D hoho!


#22

kokoem sa for siden:

Oh, husker jeg kjøpte dette hver gang jeg var i Sverige som liten. Så sinnsykt godt. Tusen takk :)

bør man smelte smøret ?


#23

Iset sa for siden:

Tenk så godt å ha en plate mørk sjokolade i da. :D

Jeg elsker kombinasjonen med sjokolade og peanøtter, så bare det å smelte sjokolade og blande inn peanøtter og la det stivne, må jo være rene himmelrike.


#24

dingpot sa for siden:

Nå har jeg prøvd en annen vri av oppskriften, som så langt virker svært vellykket :)

50g smør
ca 2 dl nøttemel (jeg brukte mandler og kokosmasse)
1/2 dl sukrin
ørlitegrann stevia om du vil
1 stor ss kakao
1/2 ts bourbonvanilje (eller essens)
1ss sterk kaffe/espresso
litt kokosmasse for "pynt"(valgfritt)

Mos alt sammen (ikke smelt smøret), form til små boller, sett i kjøleskap til smøret blir hardt igjen.

Neste gang skal jeg prøve med cocosa og mørk sjokolade :p må jo finne den best mulige varianten! :D Men da begynner det å bli en helt annen sak en neger/kokosboller, da...

PS: IKKE prøv med soyaprotein! Æsj og fysj... :eek:


#25

caz sa for siden:

Mettende heldigvis, men vil likevel ha mer :o


#26

The Dude sa for siden:

Sydhavskongeboller tror jeg det "korrekte" navnet er i dag etter Pippi-sensuren.


#27

Gundrosen sa for siden:

Må bare takke for denne oppskriften. Bruker litt mindre kaffe enn anbefalt(kanskje det bare var jeg som hadde en alt for sterk espresso liggende) Men de ble iallefall meget gode. Perfekt når godtesuget kommer snikende.


#28

Charl8 sa for siden:

hva slags kakao??
og hva er bourbonvanilje?


#29

Iset sa for siden:

Vanlig kakao om du vil, og du får kjøpt små glass med bourbonvanilje i helsekosten. Du kan bruke vaniljestang eller vaniljeessens om du vil, regner jeg med.


#30

mill@ sa for siden:

Hvor mange karber sånn ca i hele røren? om jeg brukte sukrin?


#31

Alchillea sa for siden:

Denne syns jeg burde få komme frem nå rett før jul. Lagde dem i dag- veldig gode!!!:p


#32

Spinnerette sa for siden:

Dytter litt på denne, har laget de før, og har tenkt til å lage en porsjon nå i kveld også. Juledigg! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.