< Tilbake til oversikten

Testing av oppskrifter

#1

chrysoberyll sa for siden:

Regner meg som en ganske habil kokk( jobber m mat), jeg lurer litt på kvalitetssikringen av enkelte oppskrifter, virker for meg som om mange legger ut oppskrifter der det må stilles spørsmålstegn med om bildene virkelig er reelle, da tenker jeg mest på Bakst, f. Eks vafler.
Har sjekket ut et utall oppskrifter og så mye rart som har kommet ut av det er utrolig, det meste har gått i søpla, og det selv om utgangspunktete har vært et åpent sinn.
Mange skriver at disse var nydelige:))) ikke legg inn slike tilbakemeldinger dersom du ikke har laget oppskriften først..
Andre som har samme erfaring som meg, at de har kastet store mengder mislykkede retter, oppskrifter.
Må også si at det er mye bra på middagsiden, så jeg finner mange bra tips også.


#2

Jean1986 sa for siden:

Enkelte bakst som ser god ut ifra bilder, har jeg kasta i søpla for det smaker ekkelt! Bakte svenske frallor i stad, ser så utrolig godt ut, men det smakte ikke så mye! :/


#3

synsegulla sa for siden:

Jeg har ikke samme erfaring som deg. Prøver stadig nye oppskrifter både på bakst og annet og liker det meste, og får det greit til. Kanskje du kunne kommet med eksempler på oppskrifter du ikke får til?


#4

Jean1986 sa for siden:

Prøver ut veldig mye selv og det meste smaker godt. 56kg.se har mange gode oppskrifter, og jeg prøvde denne her i går :
56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/ , men det blei for mye mandelsmak for min del, smør og på¨legg fikk ikke vekk smaken:/

Lagde også denne her i går :

56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/
og det var kjempe godt!

Det som har gått i søpla er det som blir for eggete og svampete for min smak, kommer ikke på noe særlig konkret oppskrift, men det er vanlig lavkarbobrød. Har bare funnet en oppskrift som smaker grovbrød og ikke egg, selv om det er er 7 egg i brødet:) og det er denne oppskriften:
c-herland.blogspot.no/2010/08/lavkarbo-brd.html


#5

Cyan sa for siden:

Nå er det nå en gang slik at man har forskjellig smak, og noe den ene liker syns andre smaker høgg. Jeg hater f.eks. smaken av soyaprotein og styrer derved unna samtlige oppskrifter med det (eller forsøker å erstatte soyaproteinet med noe), men det betyr jo ikke at alle andre syns det smaker dritt, vel? Og noen liker ikke når det smaker for mye egg, mens jeg syns det er helt ok. Jeg antar at de som legger ut oppskrifter her gjør det fordi de har laget maten og syns det smaker godt. Og noen legger ut oppskrifter de har funnet andre steder som de syns høres spennende ut men ikke har laget enda, og det må da være like mye lov, det.


#6

nellie sa for siden:

Det har seg også sånn at hvis man har spist lavkarbo lenge så endrer man smaken endel. Hvis man ikke har smakt hvetebakst f.eks på et år, så smaker plutselig lavkarbobakst ganske godt. Lavkarbobakst vil ALDRI smake som høykarbo, så den forventningen kan man bare legge ifra seg med en gang. Det er og vil alltid være erstatningsmat.

Hvetemel og sukker har visse egenskaper som mandelmel og Sukrin bare kan etterligne så godt de kan.

Så mitt gode råd er: spis mat, slutt å bak.


#7

Yonah sa for siden:

Helt enig!

Jeg gav opp det meste av vafler, pizza osv fordi alt smakte rart. Etter et par år så synes jeg pizza med mandelmel smaker godt og ser ingen grunn til å lage pizza med mel, for det smaker pizza nok av den med mandelmel.

Å gå rett fra bakst med hvetemel til div nøttemel og fiberhusktyknededeiger og rører ble for meg full kræsj. Men smaken endrer seg som nellie sier.


#8

chrysoberyll sa for siden:

Er ikke det at jeg ikke får det til, men det skal jo smake noe også.


#9

Yonah sa for siden:

Vel, som flere sier: smaken forandrer seg med tiden. Når en glemmer hvordan hvetebakst smaker. Jeg kødder ikke. Jeg syntes pizabunn av egg og ost smakte fælt for 4 år siden, nå storgleder jeg meg til den pizzaen. Veldig mange går gjennom den forandringen med tiden.
Mitt beste råd: Hold deg unna slik bakst i 6mndr også prøver du igjen. Forventer du at lavkarbovafler smaker som vanlige hvetevafler, vel da er du ute og kjører. For de smaker ikke som vanlige vafler. Se på de som en annen variant av eggene du ellers spiser i alle varianter.

Ellers handler jo ikke lavkarbo om erstatningene, men den rene maten: egg, kjøtt, fisk, fugl, smør, fløte, rømme, kokosolje og alle de fantastiske grønnsakene. En trenger ikke å spise noe bakst i det hele tatt.


#10

sylwester sa for siden:

Jeg bruker denne bloggens vaffeloppskrift hvis jeg blir deperat etter vafler. Jeg har også selv laga lefsevariant som med smør, sukrin og kanel er ganske gode. Begge disse er uansett erstatninger for ting som har mye stivelse i seg.

Jeg tror det er bedre å lage noe som passer lavkarbo bedre. F.eks. panacotta, ostekake, marengs, Ile Flottante, marsipansjokolade, tiramisu, kaker uten mel i høykarbovariant.

Denne uka har jeg laga gresskarpai og syns det var helt ok. Den er det ekstremt lite mel i så det passer. I tillegg er jeg stor fan av så enkle ting som å ta frøene i vaniljen + søtning i rømme å ha det på friske bær og nøtter.

Jeg tror det er like mange pizzaoppskrifter på forumet som det noengang har vært medlemmer. Jeg liker den rareste pizzaoppskriften best siden den viser så klart at du ikke kan forvente deg en pizza av den, men den har 2 viktige ingredienser det skal være i alle pizzabunner (parmesan og timian).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.