< Tilbake til oversikten

Lavkarbomel uten nøtter og frø

#1

FriskogGlad sa for siden:

Jeg er allergisk mot nesten alt av nøtter og frø. Har funnet ut at jeg tåler gresskarkjerner, så jeg baker brød med det, og jeg kan spise bokhvetemel, så bruker små mengder av dette i f.eks pannekaker, uten at det blir for mye. Lurer dermed på hva jeg skal bruke for å lage andre ting jeg har lyst på som lavkarboboller, pepperkaker og andre julekaker. Mandel og andre nøtter, kokos, hirse, johannesbrødkjernemel, sesamfrø, solsikke, soya og bønne/linsemel er utelukket. Noen som har tips?


#2

FriskogGlad sa for siden:

Ingen som kan hjelpe meg? Må da være fler lavkarbofolk som sliter med nøtte- og frøallergi..


#3

Yonah sa for siden:

Det er ikke noe som jeg vet om.

Fiberhusk, johannesbrødkjernemel, pofiber og xanthan gum kan brukes til div. ting, feks fiberhusk i vafler, pizzabunn, pannekaker osv.

Noe som kan erstatte feks malte mandler eller mandelmel vet jeg ikke om.


#4

FriskogGlad sa for siden:

Takk, men fiberhusk har jeg, og det er jo ikke mel i den forstand, johannesbrødkjernemel er jeg allergisk mot. Foreløpig har jeg bare bokhvete å bake med, men det er jo mye er karbohydrater enn mandelmel. Kan proteinpulver erstatte mel kanskje? F.eks kasein?


#5

Photobscura sa for siden:

Hva med whey proteinpulver? Det er laget av kasein, altså melkeprotein. Vet det finnes folk som bruker det i bakst. Bakepro er stort sett basert på dette, men jeg vet ikke hva annet som er i. Jyttemel skal visst også være lavere på karbene, uten at jeg vet noe mer om det. Det finnes vel også mel av linser og erter, om du tåler det. Et hett tips kan jo være å dra på en helsekost og spørre dem om råd, de pleier ofte å ha god oversikt, og særlig Sunkost har masse lavkarbogreier. :)


#6

FriskogGlad sa for siden:

Takk for tips. Jeg skal se om jeg får tak i kasein uten smak, det binder seg jo sammen til en tykk masse, så høres logisk ut at det funker i bakverk også :)


#7

Orkide sa for siden:

cocos mel, det er veldig bra å bake med.


#8

nellie sa for siden:

Tåler vel ikke kokosmel om man ikke tåler kokos?


#9

MrsM sa for siden:

Hva med kikertmel?


#10

FriskogGlad sa for siden:

Stemmer. Prøvde å bake med det, ble ekstremt oppblåst resten av kvelden, var sånn jeg fant ut at jeg ikke tålte kokos.

Nei, tåler ikke det heller :(

Har jo hørt om noen som blir kvitt allergier ved å gå på lavkarbo, så jeg får håpe det skjer meg..


#11

nellie sa for siden:

Brukte ikke noe søtningsmiddel som gjorde deg oppblåst da?


#12

FriskogGlad sa for siden:

Nei, jeg bakte rundstykker...


#13

nellie sa for siden:

Sesammel og chiamel kan du kanskje prøve? Passer ikke noe særlig til kaker og sånt, men..


#14

Orkide sa for siden:

Den overså jeg:)


#15

nellie sa for siden:

Jeg brukte litt finmalte solsikkekjerner før i tiden. Til pizzabunn.


#16

nellie sa for siden:

Tåler kanskje verken chia, solsikkekjerner eller sesamfrø når man ikke tåler frø heller..

Hvis ikke man tåler noe sånt så bør man kanskje spise ordentlig mat isteden.. Egg, middagsrester, salater osvosv.


#17

FriskogGlad sa for siden:

Tåler ikke sesam, men chiamel kan jeg teste ut :)

Tåler ikke solsikkekjerner :(


#18

nellie sa for siden:

Da tror jeg du må inn på iherb. :)


#19

FriskogGlad sa for siden:

Jeg tåler bokhvete og gresskarkjerner, så jeg bruker litt av det. Er i utgangspunktet allergisk mot de fleste rå grønnsaker og frukt, men tåler enkelte av de i små mengder, og virker som jeg har begynt å tåle f.eks paprika og tomat litt bedre i det siste. Problemet er at jeg har alle pollenallergiene, og alle kryssalleriene man kan ha mot dette :(


#20

FriskogGlad sa for siden:

Får ta det med i min neste bestilling derfra :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.