Jeg må bare tipse om min nye forelskelse, som letter lavkarbo-hverdagen flere hakk: porselenskniver!
Jeg fikk en slik kniv gjennom jobben da vi tok inn en ny leverandør, og steike! Dette er ikke for amatører altså :rolleyes: du kan holde den med skarpsiden opp og slippe en tomat på den, den deler seg uten å bremse farten engang (har testet). Og på YouTube ligger en video av en fyr som barberer seg med en slik kniv. Jeg har prøvd såkalte japanske kokkekniver o.l tidligere, men ingenting kan måle seg. I Will never look back :D til og med superskeptisk sambo er nå frelst og har gått til innkjøp av knivblokk med slike kniver.
Dette ble kanskje litt mye halleluja, men det er virkelig verdt å prøve. Å skjære løk, salat, tomater (som kan være noen seige jævler), kjøtt o.l er en helt ny opplevelse :ja:
Og har du noen å anbefale? Ser at porselensknivene fra Porsgrund var veldig mye billigere enn de store merkene som for eksempel Kyocera, men jeg vet ikke om det er noen stor kvalitetsforskjell eller om man betaler mye for merket.
Sambo bestillte på nett, fra tyskland tror jeg det var. Det er kyocera vi har, så jeg vet ikke så mye om de andre. (leverer Kyoceraprintere via jobben, derfor vi fikk kniver :) )
Jeg har latt meg imponere av min fars porselenskniv, som parterer mindre deler av halve elger som om det var smør. Trodde den skulle være tung i hånda, men det var den ikke. Men har ikke hatt råd til det selv, ut fra hva jeg har sett rundt om kring ... :o
De er ikke magnetiske nei :nei: (Ligger vel litt i kortene, hvor mange tallerkner klarer du å feste på knivlista? :D Men ja, jeg skulle gjerne hatt dem på list)
helt fantastiske kniver ja..sånn fra det ene til det andre tror jeg det er sengetid..leste nemlig : er porslenskniver magiske eller må man ha knivblokker?
Men disse porselensknivene. La oss si at man har en samboer som er kronisk på å sende knivene i oppvaskmaskina enda man har sagt gjentatte ganger at de IKKE skal i oppvaskmaskin... :rolleyes: Blir de da sløve som vanlige kniver? Og hvordan skjerpes de i tilfelle? :o
Eg har nokre frå Porsgrund. Dei har plastikkhylster på når dei ikkje er i bruk (over bladet) og så ligg dei i eit skap, kvar for seg. Eg veit det er mogleg å få kjøpt eit "skjerpestål" frå Porsgrund til desse. Mine var halv pris på Chr. Glassmagasin. Det kan godt vere at porselenknivar frå andre produsentar er betre, men dei har eg ikkje prøvd. Det står forresten at ein ikkje skal bruke knivane på glas eller bein, men det kan vere det berre gjeld Porsgrund sine.
Jeg bruker kvesse mine i en vanlig elektrisk knivsliper. De blir sylskarpe.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.