< Tilbake til oversikten

Kan jeg spise dette frokostbrødet?

#1

CherryBerry sa for siden:

Lurer på om vi på ketose kan spise dette brødet:

●4 eggehviter
●25g malte mandler
●25g malte solsikkekjerner
●25g linfrø
●25g sesamfrø
●1 klype salt
●1 ts bakepulver

Fikk så lyst på dette her. Er i fra boka til Lena Beatrice.
Eller har du noe brød og anbefale? :-)


#2

nellie sa for siden:

Ja, det kan du. Men ikke så ofte, da det vil gå på bekostning av grønnsaker. Det er i hovedsak grønnsaker du bør hente karbohydratene fra.


#3

CherryBerry sa for siden:

Takk for godt svar :-)
Er forressten 4 små rundstykker. Så tar 1 eller 2 om morgenen.
På 2 rundstykker er det 3,15 karb. Det er ikke så ille vel? :)


#4

nellie sa for siden:

Nei.:) Det er bare lett for å bli litt her og litt der også blir det mye tilslutt. Anbefaler deg, som nybegynner, å gjøre det til vane å spise ordentlig mat. Gjør det til vane å spise egg, fugl, fisk, kjøtt, middagsrester, grønnsaksretter isteden for erstatning ditt og erstatning datt. Det kommer du lenger med, i lengden.


#5

Gerd sa for siden:

Signerer :ja:


#6

Torkil sa for siden:

Helt enig. Beytt kuren til å bli glad i mat og kutt ut hangen til søtsaker, sjokolade, drops etc..det gjør det også lettere å holde vekten etter slankekuren
Lykke til
Torkil


#7

Fullfres sa for siden:

Mens vi er inne på dette med brød:
Jeg starter på ketolysekuren i morgen, og ofte må man jo gjerne opp tidlig om morgenen og få unger opp og ut og meg selv opp og ut. Å lage omelett fra bunn av hver morgen blir litt vel drøyt. Å spise egg og bacon kan også bli litt kjedelig i lengden.

Jeg har det problemet at jeg ikke klarer å få i meg soya. Jeg får det bare rett og slett ikke ned, så soyabrødet fra ketolyseboka kommer jeg ikke til å kaste bort penger på. Men brødet jeg pleier å bake har minimum 3.15 gr karber pr skive. Det som drar antallet karber veldig opp, er havreklien i brødblandingen min. Er det noen som har noen gode forslag til hva jeg kan erstatte havreklien med? Noe som ikke er soya..... :)


#8

Shadow sa for siden:

Jeg har modifisert en oppskrift jeg fant her inne og dette har blitt min favoritt til frokost og mellommåltider:

50 gr malte solsikkefrø
2 ts fiberhusk
1/2 ts bakepulver
100 gr philadelphiaost e.l.
3 stor egg
2 ss sesamfrø

Skill egg og pisk eggehvite stiv.
Bland de øvringe tingene godt sammen, has oppi eggehvitene og rør forsiktig.
Jeg legger dem ut på stekebrett i passe store runde skiver. Jeg pleier å få ca 8-10 skiver ut av dette.
Stekes 20 minutter på 150 grader med varmluft i min ovn.

Fint å fryse ned i småposer, tiner raskt.


#9

Fullfres sa for siden:

Tusen tusen takk! Det skal helt klart prøves ut! Får man kjøpt malte solsikkefrø, eller må man male selv. Det går jo bra å gjøre det også sikkert :)


#10

Yonah sa for siden:

Du må male selv, hakkebolle til stavmikser er genialt til det.


#11

Fullfres sa for siden:

Det har jeg, så det blir bra :) Har alt jeg trenger ser det ut til, så brød skal prøves ut i morgen :)


#12

Shadow sa for siden:

Ja, jeg bruker også stavmikseren m kniver. Hakker/maler først solsikkefrøene og blander så oppi det andre før jeg heller det over i eggehvittene.

Lykke til :)


#13

Lillemy71 sa for siden:

Du kan jo ha rester fra middagen til frokost, eller ha noen kokte egg liggende i kjøleskapet. Kokt egg med litt smør/eller majones, fungerer som en rask frokost. Hva med og lage omelett i langpanne og fryse ned i porsjoner? Så er det bare og tine det og evt gi det litt varme i f.eks mikroen, sleng på et par tomatskiver, paprika og salat så ha du det du trenger. Det er mye som kan lages på forhånd og oppbevares i kjøl/frys slik at du har noe enkelt om morgenen. Det enkleste er selvfølgelig middagsrester.


#14

TrillTrall sa for siden:

Om kvelden blander du et par egg og det du ellers vil ha i omeletten og setter i kjøleskapet i en boks med lokk. Om morgenen setter du på plata, en smørklatt i steikepanna og heller i omelettrøra (rist den evt. først) og legg på et lokk. Ferdig mens du hjelper en unge eller to på badet og tar 1 min ekstra om morran. Ingen unnskyldning. ;)


#15

Fullfres sa for siden:

Kjempetips! Tusen takk :D

Funker med skinke og sånt da, men jeg innbiller meg at bacon blir relativt soggy hihi.


#16

TrillTrall sa for siden:

Baconet blir nok ikke akkurat sprøstekt nei... ;)


#17

synsegulla sa for siden:

Det er mange gode oppskrifter på div frokoster her på oppskriftsforumet også. 😉


#18

Løvelabb sa for siden:

Jeg er ny her inne og vet ikke hvordan dette fungerer, men prøver med et spørsmål her; trodde jeg kunne drikke kaffe, men leste at det var lurt å kutte ut...???? Noen som vet?


#19

Fullfres sa for siden:

Tja. Det eneste jeg vet er at kaffe er vanndrivende. Kanskje det var det de mente? Vanlig svart, traktet kaffe har jo ikke noen karber i seg, så i seg selv er det ikke "farlig".


#20

vaskeklut sa for siden:

Bare du å drikke kaffe, det! :)


#21

Lillemy71 sa for siden:

Kaffe er ikke vanndrivende i den grad at man blir uttørket og kaffe har mange positive egenskaper så jeg ser ingen grunn til at man ikke kan drikke kaffe. dersom man derimot drikker kaffe med melk/fløte/Søtning mm bør man absolutt begrense inntaket.

bramat.no/kosthold/matvarer/660-er-kaffe-vanndrivende

Jeg ser ingen grunn til å kutte kaffe, men har også hørt at det kanvære lurt å kutte ned på kaffeinntaket. Hvorfor vet jeg ikke, men på meg virker kaffe lett sultdempende så jeg gir ikke den oppmed de tførste :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.