nonta sa for siden:
Bilder her: PureFood Lifestyle.no
Kylling stappa med deilig hjemmelagd kjøttfase. Nam, så godt det var! Den er langstekt slik at den virkelig kunne jobbe fram alle de gode smakene sakte men sikkert. 130- 150 grader i ca 3 timer.
Du trenger:
1 rå kylling
400 gram kjøttdeig
1 egg
1 fløteskvett
Litt rød ternet cheddar ost
1 lite eple
1 gulrot
1 stor løk
Ønsket krydder
1-2 fedd hvitløksfedd og gjerne ferske urter
ca 20-30 g. smør
20140113_232025Jeg gjorde slik:
Kylling og kjøttdeig tempereres på benken mens jeg kuttet grønnsaker: Et lite eple, en halv løk, 1 gulrot.
Jeg lagde kryddersmør av hvitløk og smør og litt tørkede urter (av mangel på ferske)
Jeg lagde farsen: Kjøttdeig ble blandet med 0,5 finhakket løk, en fløteskvett, ett egg, litt ternet rød cheddar ost, to små båter med finhakket eple og krydder. (Osten er salt, og det er salt i krydderet så jeg saltet ikke ekstra)
Jeg la inn noen skiver av eple og løk kuttet i ringer i kyllingen.Jeg fylte kyllingen med farsen.
Jeg lagde en lomme mellom skinn og kyllingkjøtt ved å løsne forsiktig skinnet fra kyllingkjøttet i halen på kyllingen. Inn i denne lommen gned jeg inn smør så godt jeg kunne over hele kyllingen. Resten av smøret gned jeg inn rundt kyllingen. Kjøttet blir falleferdig mørt når man legger inn fett under skinnet, det trekker rett ned. Det er rett og slett et fantastisk tips jeg har plukket opp fra Jamie Oliver. Trust me- Kylling blir ikke det samme uten igjen.
Pass godt på kraften- spis den gjerne som suppe ved siden av maten, (eller spar den til en kyllingsuppe til kveldsmat ) bruk den som saus eller bruk den som fond