Jeg har et litt rart spørsmål. Dersom jeg skulle holdt meg til 1-3 matvarer en stund, hva skulle det vært? Det bør helst være matvarer som ikke trenger/trenger liten tilbereding, da jeg er student og i en veldig travel periode. Jeg vil gjerne ligge lavt på karbohydratene, men tidspresset "tvinger" meg til litt feile valg, da jeg ikke har tid eller ork til å planlegge. Så har dere noen tips?
Kjøttdeig, Blomkål og Smør.
Blomkål
En halv blomkål i micro 3 minutt, deretter pakket i alufolie med 50g+ med smør og litt gryllkrydder* i 3 minutt til er et fint tilbehør.
Blomkål og smør kan du lage puré av.
Du kan lage jukseris av blomkål, smør og gurkemeie*
Med blomkål kan du tykne sauser
Kjøttdeig Fini gryter, kan has som klumper og man kan lage kjøttkaker eller svenske kjøttboller.
Kjøttdeig + Blomkål blir en fin gryte som tar kort tid og lage og har du ost blir det grateng. Har du fløte/rømme kan du tykne den med blomkål så har du basis for en grateng.
*Regner med at du har krydder i skapet og noe tilbehør liggende. Uansett hvis du ikke har det er det salt i smør og det er krydder nok :-)
Synes det høres dumt ut å leve på så få matvarer, pga næringssammensetningen.
Egg går igjen her, fordi egg er veldig næringsrikt. Å holde seg til kun 1-3 matvarer pga dårlig tid er rart, det går an å lage en stor salat med mange forskjellige grønnsaker, noe som gjør ting lettere i travle perioder. Stek opp kylling el.l og del opp i porsjoner til salat, kok egg og ha i salaten, lag stor prosjon blomkålmos og frys ned om mulig.
Når en har dårlig tid eller mangler krefter til matlaging er det noen lure tips:
Lag store prosjoner, enten som fryses eller kan oppbevares i kjøleskap. Tips her er omelett i langpanne, mange liter med suppe(feks blomkålsuppe eller tomatsuppe) og helle i porsjonsbokser( liten mattermos er lurt for studenter).
Skjære opp en haug med grønnsaker du kan bruke som tilbehør, feks agurk, paprika, purre, blomkål osv som kan brukes som tilbehør, da har du lettvinte løsninger de dagene du ikke har så god tid til å skjære opp.
Gode kjøkkenredskaper i en travel hverdag er: Eggekoker, stavmikser med hakkebolle og visp og stav og matbokser og mattermos.
LAG MATPAKKER! Kan ikke sies for ofte, å stå i kantina eller på butikken skrubbsulten og slite med å finne et godt lavkarbovalg er et godt kjent problem. Det finnes matbokser med kjøleelementer og små mattermoser til supper og gryteretter.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.