< Tilbake til oversikten

Müsli

#1

nonta sa for siden:

Nå har jeg lagt ut en rekke nye oppskrifter på nettsiden min (]www.PureFoodLifestyle.no), blant annet Ghee som er fint og bruke for de som vil unngå kasein (melkeprotein) og carbonara. Det er også en oppskrift på müsli som er kjempe god å bruke som utgangspunkt for sunn nøttesjokolade (se bilder på nettsiden, og direkte link til oppskriftene finner du i nyhetsbrevet [url="YWEzYjRlNjliMWE1OTEyYzhiNjI1OTMyZjQyZWI1"]HER.[/url]

Müsli:
Jeg gjør det veldig enkelt. Jeg tar det jeg har for hånden. Alt av nøtter smaker godt! Hvis du vil være ekstra sunn kan du med fordel bløtelegge nøttene over natten.

Du trenger:

  • Nøtter (f.eks pinjekjerner, valnøtter, paranøtter, mandler, hasselnøtter, rå peanøtter)
  • Solsikkekjerner
  • Sesamfrø
  • 1 ss Ghee /klaret smør(Oppskrift finner du HER) eller du kan bruke vanlig smør eller usaltet smør. Ta det du har. Fordelen med ghee er at den er rund i smaken, men veldig smaksnøytral
  • 1 ss Cocosa extra virgin (Kan droppes, men den gir god næring)
  • kaneldryss
  • kardemommedryss

Hakk nøttene til ønsket konsistens. Jeg liker å ha noe å tygge på, og liker dem best grovhakket.

Smelt smør/ghee og olje. Bland dem.

Legg nøttene over på en stekeplate med bakepapir under. Vend inn oljeblandingen. Ta på et ørlite kaneldryss og et ørlite kardemommedryss.

Rist blandingen til det er gyldent, ca 2o min på 150 grader. (Følg med på hasselnøtter, disse brenner seg raskere)

Oppbevares i kjøleskap hvis blandingen ikke blir helt tørr, eller tørk den etter steking på 50 grader i ca 1 døgn. Hvis/ når blandingen er tørr kan du oppbevare den i en tett boks på benken.

20130925_090646Serveres gjerne på deilig tyrkisk yoghurt, cottage cheese eller mascarpone. Rør gjerne inn litt stevia med toffee smak eller vanilje, og hakk en aprikos og ta i granolaen. Det er digg!

Et annet serveringsforslag er å ta 1-2 ss granola på omeletten. Lag omelett, hell på chiliolje og dryss på litt havsalt. Legg på granola med en hakket aprikos i. Salt, litt sterkt og litt søtt. En deilig variasjon av egg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.