< Tilbake til oversikten

Nye, nordiske næringsråd: Spis mer fett og mindre karbohydrater


#2

Bik sa for siden:

Endelig 😃😃😃


#3

nellie sa for siden:

25-40 % isteden for 25-35 %.

Hipphurrei.:p


#4

kennygirl sa for siden:

Litt er bedre enn ingenting :) :) :)


#5

nellie sa for siden:

Ja, om 30 år er vi oppe i 45-50%.:)


#6

Kanutten sa for siden:

Og du fikk med deg at fettprosenten er økt med 5??
Dvs at inntil 40% av kaloriene skal komme fra fett?


#7

nellie sa for siden:

Er det ikke det jeg har skrevet der? "25-40" synes jeg det står.


#8

Torkil sa for siden:

Nordisk ministerråd har bedt 100 forskere om kostråd for folk flest i Skandinavia. Konklusjonen er nedslående! vi skal redusere karbohydratinntaket fra 50% til 45% og vi kan øke fettandelen fra 30 til 35% . Slik går det når 100 såkalte eksperter skal enes om konsensus, det blir en tynn kopp te.:(
Det er morsomt at de anbefaler at karbohydratene skal komme fra karbohydrater som opptas seint. slik som bønner, erter, linser og grønnsaker. Har vi ikke hørt det før? Jo for over 10 år siden da Fedon Lindberg ble latterliggjort for sine kostråd om mindre RASKE KARBOHYDRATER og mer protein. Han blev latterliggjort og fortjener kongens fortjenestemedalje for å ha startet det som har blitt starten på et paradigmeskifte innen forståelse av ernæringsfysiologi.
Heldigvis gjelder kostrådene kun for en 40 år gammel kvinne på 65 kilo.
Dem er det ikke så mange av. Og det er ikke tatt hensyn til fedmeepidemien som herjer den vestlige verden. Heldigvis har gressrota en sunn skepsis til helsemyndighetene og velger metoder som faktisk fungerer :-)

Vennlig Hilsen
Torkil :)


#9

Antoinette6 sa for siden:

Tiltredes, Torkil ! :blomster:

Tynn te, ja ! "Not my cup of tea" . . .


#10

krokodillen sa for siden:

Ikke sant. Hvis du er ca 40 og veier 57, går du for lavkarbo. :cool:

Nå begynte jeg å lure på hva som egentlig er gjennomsnittsvekt.


#11

Kanutten sa for siden:

Så det er liksom ikke positivt at skuta har begynt å snu sakte men sikkert? Jeg synes man skal glede seg over hver prosent med fett som økes med tilsvarende nedgang i karbiser. Nettopp denne artikkelen har jeg vist til mang en skeptiker og så lenge noe nordisk stort anbefaler mer fett da MÅ det jo være noe i det som jeg har holdt på med i en god del år nå.


#12

Gracella sa for siden:

Vi gleder oss, skuta går sakte men sikkert mot den retningen vi har pekt i noen år nå :)


#13

elastic sa for siden:

God utvikling!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.