Jeg lurer på om man får hull i tennene av kunstig søtstoff? F.eks. fra aspartam, fruktose, splenda, stevia osv. Fungerer dette som sukker på tennene?
Et annet spm.; i f.eks. Atkins advantage bar er det 2 g netto karber. Er det disse 2 g som teller som "sukker" på tennene (hvis det ovennevnte stemmer), altså som kan gi hull, eller er det alle sukkeralkoholene som gjelder?
Eller er det bare sukker som er sukker? :confused:
Vi får ikke hull i tennene av å spise karbohydrater. MEN, raffinerte karbohydrater utarmer minerallagrene våre og gir oss dårligere ben/tannstruktur. OG mye karbohydrater i maten forer en sur bakteriekultur i munnen som sliter på tannemaljen. Faktisk så er det mer skadelig å spise korn enn å spise rent sukker fordi kornet gjerne legger seg mellom tennene, mens sukkeret smelter og glir forbi. ;) Viktig å pusse tenna med andre ord, spesiellt om du har spist en grovbrødskive før leggetid :p
Når det kommer til kunstige søtstoff og tannhelse, så blir det vel her mest et spørsmål om hva det kommer sammen med. Brus for eksempel har en pH på 2 (Cola) som etser tannemaljen.
Endret: Fruktose og sukker er det samme, bare ulik blodsukkerpåvirkning.
CocaCola med sukker har pH på 2 - alle som har hatt naturfag/kjemi vet det. ;) HCl har 1 i pH :eek:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.