< Tilbake til oversikten

Pizzabunn av blomkål

#1

Trulla sa for siden:

Fantastisk god og du slipper å tenke hvordan du får bunnen mest sprø og ligne mest på vanlig hvetebunn.

Du trenger:
ca 500g blomkål
1 egg
ca 1 dl revet ost

Riv blomkål og legg det i mikrobølgeovn (IKKE tilsett vann!). 8 min i full guff. Ta ut, kjøl det ned og tilsett egg og ost. Bland alt sammen. Legg alt sammen på bakepapir, spre ut til passe tynn pizzabunn og stek alt i ovn 225 gr ca 10 min.
Så kan du etterpå legge på bunnen hva du vil.

Superenkelt og god!


#2

Moogie sa for siden:

Interessant. Den må jeg prøve ut.


#3

Yonah sa for siden:

Blomkålbunn er kjempegodt. Jeg rpøvde her en dag, men jeg hadde nok mere ost, 2dl på et blomkålhode. Om det funker med mindre er jo det veldig kjekt, går mye ost til pizza.


#4

Pearl sa for siden:

Helt utrolig hvor kreative dere er med oppskriftene. Dette må prøves når jeg kommer så langt at jeg kan spise ost. :)


#5

Yonah sa for siden:

Denne har florert på amerikanskje blogger og LK-forum siden 2008.. Og den r nok omtalt her inne, men kanskje ikke så mye som den fortjener.


#6

Bik sa for siden:

Høres spennende ut. Skal prøves en gang :)


#7

Yrla sa for siden:

Om jeg koker blomkålen, i mangel på mikrobølgeovn, skal jeg gjøre noen endringer da? Tilsette fiberhusk kanskje? Jeg testa en annen , der var det squash og cc som gjaldt. Funka det også.


#8

Yonah sa for siden:

I orginaloppskriftene på amerikanske blogger står det at man skal legge blomkålen i et kjøkkenhåndkle og vri ut fuktigheten etter mikrokoking. Så det funker sikkert for koking i vann og. Jeg ville nok prøvd å steke blomkålrisen for å få minst mulig vann i.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.