Fantastisk god og du slipper å tenke hvordan du får bunnen mest sprø og ligne mest på vanlig hvetebunn.
Du trenger:
ca 500g blomkål
1 egg
ca 1 dl revet ost
Riv blomkål og legg det i mikrobølgeovn (IKKE tilsett vann!). 8 min i full guff. Ta ut, kjøl det ned og tilsett egg og ost. Bland alt sammen. Legg alt sammen på bakepapir, spre ut til passe tynn pizzabunn og stek alt i ovn 225 gr ca 10 min.
Så kan du etterpå legge på bunnen hva du vil.
Blomkålbunn er kjempegodt. Jeg rpøvde her en dag, men jeg hadde nok mere ost, 2dl på et blomkålhode. Om det funker med mindre er jo det veldig kjekt, går mye ost til pizza.
Om jeg koker blomkålen, i mangel på mikrobølgeovn, skal jeg gjøre noen endringer da? Tilsette fiberhusk kanskje? Jeg testa en annen , der var det squash og cc som gjaldt. Funka det også.
I orginaloppskriftene på amerikanske blogger står det at man skal legge blomkålen i et kjøkkenhåndkle og vri ut fuktigheten etter mikrokoking. Så det funker sikkert for koking i vann og. Jeg ville nok prøvd å steke blomkålrisen for å få minst mulig vann i.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.