Charlottemadelen sa for siden:
Dette er oppskrift på en kaffeis med bare 13,1 g karbohydrater. Oppskrifen utgjør ca 1,5 liter iskrem. :stortsmil
Du trenger:
2 ss espresso
3 dl kremføte
1 dl sukrin
3 egg
50 g valnøtter
-
Hakk opp valnøttene i små biter (disse skal du tilsette helt til slutt).
-
Ha eggene i en bolle sammen med sukrinen. Bland alt sammen og visp til det blir stivt, som en eggedosis. viktig å ikke piske for mye!
-
Visp deretter kremfløten i en egen bolle. Tilsett så 2 ss espresso og bland den inn lett og luftig.
-
Kremen og eggedosisen skal nå blandes forskikktig sammen til en jevn og fin røre. Tilsett valnøttene og få røren raskt inn i fryseren.
Røren vil være klar dagen etterpå :)
Litt info om sukrin:
Sukrin regnes som et karbohydrat, men oppførerer seg ikke som andre karbohydrater som sukker eller stivelse. Sukrin blir ikke benyttet som energi i kroppen, men utskilles ubrukt gjennom urinen. Du trenger derfor ikke regne med Sukrin når du teller karbohydrater. Dette gjør Sukrin velegnet ved lavkarbokosthold, og for alle som vil unngå unødvendige karbohydrater.
Valnøtter: En svært god kilde til omega-3, som jo er et flerumettet fett. Valnøtter er meget rike på B-vitaminet folat. I tillegg er de en god kilde til jern og kostfiber.