< Tilbake til oversikten

Nydelig kaffeis med bare 13,1 g karbohydrater ...

#1

Charlottemadelen sa for siden:

Dette er oppskrift på en kaffeis med bare 13,1 g karbohydrater. Oppskrifen utgjør ca 1,5 liter iskrem. :stortsmil

Du trenger:
2 ss espresso
3 dl kremføte
1 dl sukrin
3 egg
50 g valnøtter

  1. Hakk opp valnøttene i små biter (disse skal du tilsette helt til slutt).

  2. Ha eggene i en bolle sammen med sukrinen. Bland alt sammen og visp til det blir stivt, som en eggedosis. viktig å ikke piske for mye!

  3. Visp deretter kremfløten i en egen bolle. Tilsett så 2 ss espresso og bland den inn lett og luftig.

  4. Kremen og eggedosisen skal nå blandes forskikktig sammen til en jevn og fin røre. Tilsett valnøttene og få røren raskt inn i fryseren.

Røren vil være klar dagen etterpå :)

Litt info om sukrin:
Sukrin regnes som et karbohydrat, men oppførerer seg ikke som andre karbohydrater som sukker eller stivelse. Sukrin blir ikke benyttet som energi i kroppen, men utskilles ubrukt gjennom urinen. Du trenger derfor ikke regne med Sukrin når du teller karbohydrater. Dette gjør Sukrin velegnet ved lavkarbokosthold, og for alle som vil unngå unødvendige karbohydrater.

Valnøtter: En svært god kilde til omega-3, som jo er et flerumettet fett. Valnøtter er meget rike på B-vitaminet folat. I tillegg er de en god kilde til jern og kostfiber.


#2

Photobscura sa for siden:

Høres godt ut, men: Hvordan kan dette bli 1,5 liter?


#3

TrillTrall sa for siden:

Det er mye luft i både eggedosis og krem, men jeg også stusset litt...


#4

Yonah sa for siden:

Jeg stusset også litt, siden jeg bruker samme oppskrift selv( grunnoppskriften) og får ikke fylt mere enn at det med godt monn går i en litersbøtte.

Isen er garantert god! Jeg pleier å lage en med espressokaffepulver.


#5

Charlottemadelen sa for siden:

jeg fyller neeesten en 2 litersboks. Og da regnet jeg med at det var ca 1,5 liter med iskrem. Men det kommer ann på hvor fin og luftig eggene blir :)


#6

Shadow sa for siden:

Du trenger:
2 ss espresso
3 dl kremføte
1 dl sukrin
3 egg
50 g valnøtter

Er det espressopulver som brukes her eller flytende espressokaffe?


#7

Yonah sa for siden:

Jeg tror 2ss espressopulver kan bli litt sterkt. Mistenker jeg kan ha brukt 2ts i kaffeis med ca 3dl fløte og 3 egg. Smak deg til du.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.