Lagde først en i avlang form- 18 skiver ca 45 karbo
Lagde en ny i dag i rund form ca 50 karbo 12 skiver. Tror det var 22 cm diameter.
Smakte så godt at jeg har spist opp alt for mye av den første.
Her er oppskriften:
100 gram soyamel
Natren pulver 20 gram
2-3 toppede spiseskjeer kakao tror jeg????? Til den blir passe mørk
5 egg
150 g rømme eller creme fraiche
50 gram smør smeltet og avkjølt
1 toppet ss bakepulver
1 ts vaniljeessens
Husk at det er forskjell på karboinnhold i kakao,finn den gunstigste:-)
Bare Natreenen i seg selv tilfører kaka 17g karbo
Bland alle ingrediensene og ha over i en smurt form.
Stekes på nederste rille i ovnen ved 170 grader i ca 50 minutter.
Skal du ha selskap er det greit å bruke rund form,del kaken i to,og ha krem i midten og oppå.
Evt pynte med nøtter,kiwi,jordbær el.
Blir vel ca 5 karbo pr skive når kaka er delt opp i 12.
Selv hadde jeg nok noe mer kakao i for jeg liker kaka med ekstra kakaosmak:-)
Takk for en fin oppskrift! Nå har jeg laga kaka, fylt den med krem og satt den i kjøleskapet. Jeg har ikke smakt på den enda for jeg ville ikke ødelegge den. Jeg får gjester i kveld, og jeg håper inderlig de liker den, for jeg kan ikke spise mer en ett stykke...
jeg laget den i går. var grei nok, men syns den smakte veldig likt basis proteinbrødet jeg.... samme konsistensen og samme smaken, bare med sjokoladesmak. siden du Skorpia ikke liker dette brødet, så må jeg ha gjort noe feil??.... fulgte jo oppskriften... syns soyamelet er så fremtredende i smak.
Lagde to utgaver selv,men synes den hvor jeg pøste på med kakao var best,for da forsvant alle andre bismaker.
Så til alle som skal lage den bruk kakao så den blir skikkelig mørk.
Tror jeg rota litt med grammene.
Skrev et innlegg i dagboken min og lovte å legge den inn på karbojunkie,så jeg tenkte at jeg får gjøre det så fort som mulig. Derfor ble det litt blaindabaill eller noe sånt:)
Men dere får det nok til:cool:
For jeg er enig med iset,den smaker ikke spesielt godt uten masse kakao...............
Lag den mørk med masse kakao,da blir den bra:o :cool:
:p :D Måtte smile ganske mye da jeg leste innleggene her...:D Og jeg lagde kaka...med MASSE kakao...og den ble døgod!!All ære til deg skorpia...hihi:D
Så etter kveldsmat som var kyllingvinger..koste jeg meg met ett stykke kake..med pisket krem...nam nam...:cool:
Og jeg MENER det:D Så nå har jeg fryst den ned i fryseren..for jeg lagde kaka i en brødform...så jeg fikk vel rundt 20 skiver ut av den...;) vet ikke helt mange gr karbo det er pr skive da...men det kan da ikke være så galt vel?:p
Og jeg er fortsatt i ketose,ganske mørk idag faktisk..litt dumt kanskje,siden det er min offisielle kosedag,som innebærer mye fy ja..huff huff:o
Fikk du 20 skiver ut av den er det sikkert ikke så mye karbo.
sats på at det er ca 2.5 pr.skive uten krem. Har ikke regna så mye på dette enda i og med at det ble mye tull ut av dette;)
Fysj av meg jeg spiste den mørke gode med banan på og det var snadder:-)
men ikke hel Atkins:-(
Jeg gledet meg hele lørdagen til kaken din og NEIIIII!!!! HVA har jeg gjort galt? For det smakte ikke godt!
Jeg brukte Hermesetas i stedet for Natreen. Hermesetas skal kunne tåle både frysing og varmebehandling uten å bli merkelig i smaken. Men.?
Når du snakker om Vaniljeessens er det den lille flasken som du får tak i i vanlige butikker?
Jeg brukte ikke en Spiseskje, men en teskje bakepulver. Kaken hevet seg likevel.
Ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke.
Men altså...helt uspiselig. Vet ikke hva det smakte jeg.... Men kremen var god!!
har aldri hørt om hermesetas,men som vi har blitt enige om .Ha i kakao så kaken blir mørk,for kakaosmaken er viktig for å fjerne den ekle søtsmaken som kommer når en bruker tilsetningsmiddel
Men du er sikker på at det er vaniljeessens og ikke vaniljeekstrakt du skal bruke? Synes nemlig røren var mye bedre før jeg stappet en ts vaniljeessens oppi. Hadde forøvrig oppi tre topppede spiseskjeer kakao.
Vanilje essens er mye mer konsentrert enn vanilje ekstrakt........Jeg har ikke prøvd denne oppskriften enda, men i de oppskriftene jeg har står det en ts vanilje ekstrakt...... normalt med vaniljeessens er det snakk om dråper ...??? Eller.....SKORPIA - HJEEEEEEEEELP !!!!!
Jeg skjønner ikke hvorfor alle kritiserer oppskriften din, Scorpia! For kaka ble bare helt nydelig! Jeg hadde besøk av fem venninner, og jeg advarte dem sterkt mot å spise den, for jeg hadde verken smakt den eller bakt den før! Men de forsynte seg rikelig - og begynte å spise lenge før jeg hadde fått en eneste smakebit. Og de likte den veldig godt! Jeg fortalte dem aldri hva som var i den! vi hadde så mye annet å snakke om uansett... Tusen tusen takk! Det ble en skikkelig vellykket kakeaften!
Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. 3 toppede ss kakao, 1 ss bakepulver, 1 ts vaniljeessens, Natreen som søtningsmiddel. Resultat: Ikke noe bismak! Men kremen i mellom gjorde nok susen...
Det eneste negative :( er at jeg ikke er i ketose mer... Jeg skal ikke skylde på kaka alene, for hadde jeg bare tatt ett stykke hadde det gått greit. Men vi koste oss nok litt masse med kake, krem og sukkerfri gele, så til slutt ble det nok for mye... Da er det bare å begynne på igjen!
Kaja: Det er ikke mange som klager på kaken, det er bare meg som forsøker å finne ut hva jeg gjorde galt! Alle de andre sier den var kjempedeilig, og det tror jeg dem på og derfor ønsker jeg også å få smake denne kaken, men først må jeg finne ut hvorfor mitt eksemplar smakte shit.
Og det tror jeg at jeg har nå Skorpia:
I mine vaniljeessens dråper er det ikke noe vanlilje nei.. den inneholder:
propylenglykol
vann
etylvanillin
og farge E 150
Produsert av Gimsøy.
Så da kommer hundrekronerspørsmålet: Hvor får du tak i vaniljedråper og hvem produserer det?
Jeg kan ikke, kan ikke vente med å få denne til!! For jeg har også lyst på sjokokake!!
Og jeg er overbevist om at den er kjempegod, bare man ikke bommer på indigriensene som jeg har gjort.
Det står bare Vaniljedråper på den og den er produsert på Frogner Apotek,men jeg tror jeg har kjøpt den på prix,eller joker???
Fant den sammen konditorfarger og sånt, tror jeg.
Eller kanskje jeg har kjøpt den på Apoteket,jeg husker ikke.
Men siden den er produsert på et Apotek så kan det vel hende.
Kaken blir sikkert MYE bedre med spelt enn med soyamel, og siden jeg går ut fra at du ikke teller karbohydrater er det jo bare å prøve. Er usikker på om du kan bytte ut rømmen med CC eller kesam siden kaken skal stekes (cc går vel greit men kesam er jeg usikker på) men du kan jo prøve. Smøret kan du nok bytte ut med feks. rapsolje, men sløyfer du fettet helt får du nok ikke er så bra resultat vil jeg tro.
Men om søtstoffet i Natreen består av sukkeralkoholer skal jo disse trekkes fra, og da blir det jo minimalt allikevel. Jeg husker ikke hvilke søtstoff det er, for jeg har ikke brukt Natreen på evigheter.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.