Har gått på lavkarbo siden januar 2013, å har per dags dato gått ned 25kg å veier nå 95kg. Men de siste månedene har det virkelig gått sakte nedover, å vekten står så og si stille. Så for ca 1 mnd tid siden la jeg om hele greia å begynte på nytt.
Så nå om dagen lyder opplegget mitt som dette:
Mat: ørret/laks, svin/biff, kylling, egg, med div dampkokte grønnsaker. Lager også ''wok'' med de samme kjøtt typene med mye hermetikk grønnsaker samt ferske grønnsaker. Bruker meierismør til å steke kjøtt, og kaldpresset oliven olje til grønnsaker om det ikke skal dampkokes.
På jobben blir det ost/skinke salat bokser fra matbutikken, samt kyllingvinger, biff stroganoff, og en sjelden gang rollerburger/pølse i lompe ( vet denne egentlig ikke er så bra ) Spiser også div frukt igjennom dagen ettersom jeg har alt tilgjengelig fordi jeg jobber på fruktlager.
Har også begynt å trene hver tirsdag, torsdag og lørdag. Da er det somregel 30 min oppvarming på sykkel/eclipse maskin eller 15 min før og etter styrketrening. Alt ettersom dagsform. På styrketreningen har jeg et ganske så generelt opplegg så jeg får trent framside/bakside av lårene samt rompe. Triceps/biceps. Mage, rygg og skuldre. Alt dette tar ca 1.5 time, men blir somregel en halvtime lenger for å gjøre litt flere øvelser til skuldre,rygg,bryst.
Drikker også kun vann/kaffe og h-melk til vanlig.
Å hva tenker dere om det å spise masse ananas til daglig? Bare for å ha litt ''snacks'' imellom måltidene.
Er det visse ting som burde endres litt? Eller høres dette opplegget helt greit ut? For føler virkelig at de siste kiloene rett og slett nekter å forsvinne med det første :P
Frukt inneholder veldig mye karbohydrater så jeg ville forsøkt å redusere mengden frukt. Ananas er spesielt høyt. Har du tilgang på bær? De er kjennerelt lavere.
Spørs om jeg da burde kutte frukten til det minimale sånn som jeg gjorde i starten da. Ellers så har jeg tilgang til bær også, så spiser det ofte. Kjøper somregel inn litt frossen bær fra butikken også. :)
Tull, carisma. Det kommer helt an på mengder og hvor høyt/lavt man ønsker å ligge på karbohydratene. Man definerer jo opp til ca. 150 gram karbo som lavkarbo. At man kanskje ikke går ned med mye frukt og h-melk er noe helt annet.
Melk er midt på treet-karbo og frukt er høykarbo. Ingen av delene er lavkarbo-mat. Om man innlemmer det i et lavkarbokosthold, det er en helt annen sak.
Da er ikke Fedon Lindbergskosthold et lavkarbo kosthold da plutselig? Han tillater både litt surmelk og frukt. Jeg regner i allefall Fedonkost som lavkarbo.
Men jeg ville nok ikke helt på med mange glass melk om dagen eller frukt uten fett til. Og kjører man egenkomponert er man sin egen mentor og bestemmer selv og må også selv være problemløser.
Fedons kosthold er jo egentlig smartkarbo og helt i øverste skalaen av lavkarbo. Han tillater jo både havregryn og fruktose. Fruktosen er spesielt ugunstig for kvinner, har jeg lest, så mengder av den vil forstyrre prosesser i kroppen og være partystoppere når det gjelder vektnedgang. Melkesukker og melkeprotein kan også være med på bremse vektnedgangen. For noen reagerer kroppen på melkeprotein på samme måte som sukker og da vil totalen på karboinntakk være veldig høy med et glass melk. Så jeg ville nok ha redusert melk og frukt inntak til en absolutt minimum.
Ellers må jeg bare si: fantastisk vektnedgang, Maple! Det er helt vanlig at nedgangen går ikke like fort etter de første måneder, men ned går det nok uansett :) så bare stå på!
Er lavkarbo en konkurranse hvor det gjelder å få karbohydratene ifra "korrekte" kilder, eller handler det om å finne det kostholdet man kan få til å fungere?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.