1 1/2 kg hodekål
1 1/2 kg fårikålkjøtt
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Slik gjør du:Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikke er det fra butikken. Skjær kålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.
Jeg har kjøpt inn lammelår i skiver til å lage fårikål til helgen
når vi er komt hjem.
Men det jeg lurer på om koketiden skal være like lang med lårskiver
som vanlig fårikål kjøtt :confused:
Det kan være lurt å sjekke underveis, men du må regne med et par timers koketid. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina, og det skal bare trekke, nesten småkoke, men ikke fosskoke. Har kjøpt lammebog i skiver til fårikål, synes det andre fårikålkjøttet har så dårlige biter. Men fårikålen må jeg stå over i år, har påvist intoleranse mot kål og må unngå det ei tid framover. :( Derfor blir det lammegryte, gjerne noe afrikansk. :p
Mmmm. Fårikål! Jeg skal lage det for andre gang i morgen. Trekker bare fårikålen, sjekker ikke en gang, den står på laveste trekk i minimum halvannen til to timer.
I dag kjørte fårikålpolitiet rundt på Grünerløkka, så jeg skjønte det var noe. En gammel 2CV som breka ut av en høyttaler på taket. Spesielt. :p
Den skremte vannet av meg. :p Den lå bak meg en stund så jeg hørte litt diverse gårdslyder (det var rauting i sirenene på et tidspunkt) og så aggressiv breking mens folka foran meg på gata utvekslet noe tvetydige ansiktsuttrykk. Ææ!
Ja, det er jo hvert år så vanskelig å få solgt ut lam og sauekjøtt.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.