< Tilbake til oversikten

Kick-ass kjøttsaus med cherrytomater

#1

nonta sa for siden:

I dag har jeg lagt ut ny oppskrift på nettsiden min, og tenkte jeg har lyst til å dele den her også :)

Dette er uten tvil verdenes beste tomatsaus. Deiligere og sunnere blir faktisk ikke. Jeg er best på slump, så her er ingen eksakte mål.

Du trenger:

Grønnsaker:

sellerirot
gulrot
løk
purre

Andre nødvendigheter:

Kraft, ca 3-4 dl
2 stk Cherrytomater på boks
Karbonadedeig (ca 1,5 pk)
Smør
God, kaldpresset olivenolje
Krydder: Havsalt, nykvernet pepper,hvitløk, løk, cayenne pepper, chilipulver og paprika. Salt og pepper.

Grønnsakene rives på grovt rivjern eller kutt opp i biter. (Hvis du kutter grønnsakene i biter bør du jevne dem med stavmikser før du tar i tomatene) Surr grønnsakene i en god mengde smør til det begynner å bli mykt. Ta i ca 2 finhakkede fedd med hvitløk, surr med.

Ta i like ca deler oksekraft og tomater på boks. Hvis du ikke har hjemmelagd kraft kan du kjøpe ferdig kraft fra f.eks Jacobs som føres på Meny, Ultra osv. Ikke tro at du får den samme opplevelsen med fond eller buljong! Jeg sier ikke at det blir vondt, men her er det en vesentlig klasseforskjell.

Tilsett krydder. Jeg bruker en blanding av hvitløk, løk, cayenne pepper, chilipulver og paprika. Salt og pepper har jeg i tillegg.

La sausen kokes til minst halvparten av tomatene har begynt å sprekke. Hvis du har en passe spicy saus er det digg med de søte tomatene som sprekker som små bomber i munnen.

Tilsett stekt karbonadedeig, en stor klatt med smør (gjerne usaltet eller klarnet) og masse deilig kaldpresset olivenolje.

Enjoy :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.