< Tilbake til oversikten

Hva gjør saltstenger så grusomme på karbene?

#1

Bonjævel sa for siden:

I min latskap og lyst kjøpte jeg saltstenger i går, uten å lese på innholdsfortegnelsen. Spiste sikkert 100 gram og skjønte ikke i dag morges hvorfor magen var blitt så pløsete. Når jeg så leser på pakken ser jeg at det står 75 g karber pr 100 g. Og jeg hadde ikke så mye igjen i går kveld å gå på. :( Er det hvetemelet som gjør saltstenger så grusomme på lavkarbo?:confused:


#2

Carisma sa for siden:

Hvetemelet ja. Jeg er overrasket over at de ikke inneholder mer enn 75g!


#3

Yonah sa for siden:

Hvetemel har vel aldri vært akkurat anbefalt på lavkarbokost da.. Ikke rart det er mye karber, det er jo rent sukker.


#4

Nuttidamen sa for siden:

Kan hende jeg har misforstått,me jeg tenker det er lov å kose seg en gangi blant, om man begrenser seg til en gang i blandt..... :)
Og skal ikke jeg ha lov å gå berserk i karber en gang i blandt så kommer jeg ikke til å holde ut, for jeg er et kakemonster,,,,
Og min filosofi er at de gangene man sjeier ut så er man fartisk med på å ungå deprivasjon om man elers er sund og frisk........

Så heg spiser eplepai nå med karber i bøtter og spann :o


#5

nellie sa for siden:

Det bestemmer man helt selv!:)


#6

Moogie sa for siden:

i ren hvetemel er det jo "bare" 64 gr karbo så derfor blir det ikke så mye mer i en ferdig vare

Man bestemmer jo selv om man vil ha noen utjeelser en gang i blant. Men så finnes det jo så mye fantastisk godt lavkarbobakst :) Jeg koser meg akkurat nå med eplemuffins etter Mat for sjelen sin oppskrift der de eneste få karber er faktisk fra epler og litt fra rømmen jeg hadde i røra. Så det gir sånn ca 1 g karbo per muffins/kakestykket. Og da kan man virkelig kose seg med det med god samvittighet. Godt for oss kakemonstrene :)


#7

Spinnerette sa for siden:

Handler vel ikke om å 'ha lov', du har da fri vilje:p Men, etter egen erfaring, tar det relativt lang tid å få tilbake en radig vektnegdang når man sprekker her og der. Dessuten mener jeg det er lite heldig å blande LCHF med skikkelige høykarbosprekker titt og ofte, ikke bare for vektnedgangen, men for kroppens generelle helse. Lær heller å lage gode lavkarboalternativer :)


#8

Carisma sa for siden:

Og det er ofte det man er mest hekta på som man helst bør holde seg unna, for helsas skyld... ;)


#9

halkatlala sa for siden:

Det fikk jeg lyst på. Kan du legge ut oppskrift?


#10

Jean1986 sa for siden:

Ja heldigvis finnes det mye god lavkarbobakst!:)
I går lagde jeg cookies fra fristende lavkarbo sin blogg!
Fyyyyyy så gode de er<3


#11

Moogie sa for siden:

Fant oppskrifta på bloggen til Mat for sjelen. Brukte bare et passelig stort eple som veide litt over 100 gr når kjærnen er tatt ut. Men skulle æ ha tatt norske eple ville det sikkert blitt et par stykker. sjelemat.blogspot.no/2013/09/muffins-med-eple-og-kanel.html


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.