Med få unntak har det vært pris som har styrt matvalget mitt hittil, men nå ønsker jeg å gjøre mere bevisste og etiske valg når det kommer til animalske produkter. Økologiske egg og Stange-kylling er allerede innarbeidet, men når det kommer til andre produsenter har jeg skammelig lite kunnskap. Er det noen som har tips til hvor jeg skal starte? Hvilke produsenter er bra/dårlig? Hvor får man tak i laks som ikke er oppdrettsfisk? Er det noen lokale småprodusenter i omegn (Oslo nord) som er verdt et besøk?
Som kollektivreisende vil jeg helst slippe å måtte inn i sentrumskjernen for å kjøpe maten min, men jeg har en lokal Meny med bra utvalg og kan komme meg rundt på handel i helgene med bil (men da helst ikke sentrum). Er jo også på handel over grensa (Svinesund) inniblant, så flott om dere har noen tips for det området også.
Det skal visstnok være et bra gårdsutsalg på Skedsmokorset, som samarbeider med andre lokale produsenter som f.eks viltgården Nordås.
Glitre gård i Hakadal selger geiteprodukter.
Forøvrig er det meste at norsk mat langt bedre enn kjøtt og andre produkter fra de store industri-brukene i EU. Husk at i Norge har man f.eks en forskrift for at kuene skal ha egen madrass
Siden oppdrettslaksen ofte rømmer, kan det være vanskelig og være sikker på at fisken er vill.
Uansett, man bør nok alliere seg med noen sportsfiskere.
Vet det er vanskelig med laksen og at det rømmes mye, men kan høre med Meny om det er mulig å bestille vill-laks. Min mann er lidenskapelig sportsfisker, men fisker dessverre ikke laks.
Jeg ville sjekket med disse fiskebutikkene i mathallen og evt den fiskebutikkene på Storo-senteret. Eller fiskedisken på cc-vest, de har helt sikkert fått spm om det før.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.