Jeg er nå på "avrusning" fra sukker, snop og alt søtt.
Har brukt snop og alt søtt som trøst gjennom livet, så har vel endelig innsett at jeg er sukkeravhengig!
Begynte med lavkarbo i februar, og det gikk kjempe fint til sommeren kom og vi dro på ferie :/ Har vært mye av og på med lavkarbo med snop i helgene, og det har bare gått skeis da man tillater seg mer av det "ulovlige".
Er det fler som meg som virkelig sliter med å holde seg unna snop, som jukser med litt her og der?
Det er helt forfordelig å gå i butikken og forbi godtrihylla som står å roper på meg, spesielt nå under pms! Det er det verste. Så trenger all støtte for og klare dette:)
Så nå er det nok! Er på dag to for "avrusningen". Hehe:p
Du er ikke alene!
Jeg klarer ikke å slutte helt med godteri. Kaker og kjeks og slikt, all "mat" laget av korn er null problem, men sukker...! Å ikke spise sjokolade er vanskelig!!!
Hilsen nektarin, som spiste en stor sjokolade til "middag" på jobb i dag :(
Ja, jeg slet veldig i flere år, temmelig turbulente år de første årene med lavkarbo. Jeg gikk opp igjen 25 kg og til sist klarte jeg å få overtaket, for å få det til åt jeg mye lavkarbokaker. Når sukkeret var byttet ut med søtstoff, så gikk jeg løs på å kutte ned søtstoff.
Sukkerheksa er vanskelig å jage ut. Noen klarer det på noen uker, andre må kjempe i flere år.
Ja det er vanskelig. Jeg vet ikke om jeg skal tillate meg å spise mørk sjokolade en gang i blandt, eller bare kutt helt ut til suget er over. Hva kan vær best? Jeg laga mye lavkarbo snop og desserter før i helgene, men vanskelig og bare ta litt:)
Etter og ha vært smugspiser siden barneskolen har jeg endelig tatt tak i det problemet en gang for alle. Hadde alltid en god unnskyldning for å spise en bolle/sjokolade før middag. Eller etter en gåtur var/er det så lett å gå innom butikken.
Jeg er litt hekta på 70% sjokolade, spiser gjerne litt hver dag og har gjort det hele tiden på lavkarbo. Ikke helt optimalt, men det er bedre å spise litt av dette enn å sprekke på mer usunne ting. Så lenge du føler deg vel og vekttapet går greit nok så er det i bunn og grunn opp til deg selv hva du vil tillate deg....
Her går det bra med å holde seg unna søtt og snop.
Kjenner at suget er der enda så kneika er ikke over.
Nå spiser jeg sukkerfri sjokolade fra Cavalier mørk sjokolade som bare innholder 18 karber per 100 gram:)
Det er ikke lett å holde seg unna alt godt. Men så finnes det heldigvis massevis av godt på lavkarbo vis :) så jeg bruker å lage noe som jeg kan ha i reserve når det trenges: gode sjokolade konfekt med mengder kokosolje oppi og litt sukrin og stevia, mandelkonfekt med sjokolade og en dasj kokosolje, bounty konfekt, noen muffins osv osv. Veldig greit å unna seg noe godt som ikke er proppfullt av sukker. Og har jeg godt med kokosolje eller annet fett inni så trenges det minimalt av slike ting. Sjokolade i seg selv er faktisk veldig sunt med masse gode stoffer i seg. Så det burde man ha spist litt av hver dag. Og er det skikkelig god sjokolade uten sukker eller noe kunstig søtningsmiddel med masse kokosolje oppi så er den definitivt god for kroppen :)
Jeg lager av og til "sjokolade" som jeg putter i frysen så jeg kan ta når ting er ille. Da bruker jeg enten mandelsmør eller aller helst kokossmør og blander i kakaopulver. Heller guffa over i noen dinosaurisbitformer og smekker det i frysen/kjøleskapet. Alt pent inspirert av Rin :D
Hei vaskeklut :)
Kan du skrive oppskrift på den sjokoladen,har aldri lagd før :o
men har veldig lyst å prøve :D Kan du skrive mengde av alt eller skrive
link? Tusen takk :blomster::klem:
Veldig takknemlig ;)
Senka: å lage sjokolade selv er jo bare å sette fantasien løs ;) Her er f.eks. mange gode opspkrifter, du bruker bare søtning etter din smak. Ellers har Mat for sjelen noen oppskrifter (her er det både bakst og konfekt, bare finne sine favoriter). Enkel grunnlag er jo bare å smelte kokosolje og blande i kakao eller kakaomassen etter smak. Ev. 100 gr 86% sjokolade (eller 70% om det ikke trenger å være så striks på karbene) og 100 gr kokosoljen. Så kan man eksperimentere med smak: litt tørmelkpulver oppi, tørkede bær oppi, nøtter eller nøttesmør. Alle nøter og mandler kan kjøres i en blender til det blir smør også tilsetter man ønsket søtning og kakao og jeg bruker å ha litt kokosolje her også så lager man små kuler eller fyller massen i konfektformene. Vips! nydelige konfekt :) Konfektformene kjøper man kjempe billig på ebay ;) Min anbefaling er at når du bruker sukrin som søtning, bruk sukrin melis, så slipper man kornet konsinstens. Og bland noen dropper stevia oppi eller annet flytende søtningsmiddel for å slippe isende smak. Egentlig veldig lite søt som trenges når man har godt med ulike oljer/smør. :)
bruker ingen søtning, kokossmøret er søtt nok for meg. fetende? mye av poenget med sjokoladen her ER fettet ;) det er ikke kokosOLJE jeg bruker, men det som på engelsk kalles coconut butter. i tillegg når jeg har de i isbitformer så blir det en stor munnfull, og jeg spiser sjelden mer enn en på rappen ;)
Tusen takk for så flott forklaring :D Jeg vet at du lager masse foskjellige,
men jeg jeg er veldig forsiktig med søte ting pga. kalori ;)
Tusen takk :klem:
Jeg søter minimalt, det blir liksom ikke så stort behov i konfekt med god smør oppi. Om du bruker sukring og stevia gir ikke det noe ekstra kalorier. Og som Vaskeklut sier så er jo litt av poenget å lage de passelig fete slik at man ikke trenger å spise å mange for de blir ganske mektige. Eller er det de fettkaloriene du tenkte på her?
olje=smør ;) det er jo egentlig to ulike navn på samme ting. Er ikke det? Fett er fett :) Eneste forskjellen som man kanskje kan tenke seg er at i smør kan det jo være noe mer enn bare fettsyrer. Altså at man maler hele produktet? Er det det du tenker?
For ordens skyld - kokossmør er det man får når man kjører vanlig kokosmasse i food processor i noen minutter; det blir til smidig "smør" som smaker mye søtere enn den tørre kokosmassen gjorde i utgangspunktet. Det er såpass søtt at det holder å tilsette litt ren kakao eller cacao nibs for å få en ganske tilfredsstillende "sjokolade". :) (Litt avhengig av hvor mye søtsmak man er vant til, selvfølgelig.)
Vel, det er en ganske stor forskjell på kokossmør og kokosolje. Smøret er kvernet kokosmasse, kokosolje er fettet som utvinnes fra kokosmassen. Fett er ikke alltid fett som du påstår. Det er f.eks forskjell på margarin og smør, vegetabilsk og animalsk fett, godt og dårlig fett. Samt at det er forskjellige bruksområder på de ulike fettkildene.
vi skrev visst forbi hverandre ;) Det var det jeg tenkte på med en gang æ trykte på å poste innlegget: at i smøret så kan man egentlig ha hele produktet, mens oljen kan man jo presse ut. Så jeg var litt for rask til å trykke på post innlegget, hehe. Og med fett er fett så mente jeg ikke å sammenligne ulike fettkilder som margarin og smør, men fett fra selve kokos. Igjen, litt for rask i avtrekkene :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.