Jeg og min samboer prøvde oss på ketolyse for 2 1/2år siden, og jeg gikk da ned ca 8 kg på 13uker. Da sprakk vi pga "alt fettet" i maten føltes ut som den vokste i munnen. Det bø oss i mot.Og jeg har selvfølgelig nå gått opp igjen, med renter!!! :mad: Men jeg husker at jeg var så mye mer våken, opplagt og hadde mer energi på den kosten, så derfor ønsker jeg (vi) nå å prøve igjen, men kanskje noe annet enn ketolyse med alt sitt fett....
SAMTIDIG så har jeg nå trolig utvikler Cøliaci (venter på biopsi svarene) så derfor må dietten også være glutenfri....
Det skal også sies at jeg bør ned ca. 33kg, fra 106kg til 73kg, høyde 174cm. Drømmen er 70-75kg på vekta, men alt er bedre enn livet nå.....
Noen tips og råd til type diett for meg?
Jeg har selvfølgelig lest om andre dietter, men håper å høre fra neon som også lever glutenfritt :)
Det er jo mange som lever glutenfritt utilsiktet på lavkarbo ettersom mange ikke spiser hvete eller annet mel. :) Og du trenger ikke spise så mye fett, men bruke fett i maten. Steke i meierismør, bruke fete meieriprodukter, avocado og slike ting.
Fet meste utenom Fedon og andre i øvre karbosjikt er naturlig glutenfritt. Gluten er det siste du skal bekymre deg for.
Hva spiste du sist som vokste i munnen på deg? Det skal ikke mye fett til for å få en fettprosent på 75. Egg alene inneholder vel ca 65% fett,legg til litt kaviarmix eller en fløteskvett i kaffen og du har kommet opp i 75%. Mange tror de omtrent må drikke smør og dynke maten i fløte og stekefettet, det er ikke slik.
Jeg opplever stadig at folk kommenterer min mst: men du spiser ikke så mye fett. De blir temmelig overrasket når jeg forteller at dette inneholder 75% energi fra fett. Vanlig ost inneholder mye fett, helt perfekt fordeling alene.
Jeg lever lavkarbo glutenfritt, null problem og det er bare droppe alle slags erstatninger for ting og tang. Eneste jeg lager er knekkebrød, ellers går det mye i salat med forskjellig protein og fett. Ren mat, ingen kakeerstatninger og alltid ha noe du kan kaste i deg om du dør av sult når du kommer inn døra. For meg er det smoothie av kokos og bringebær, har jeg det i hus går jeg ikke i glutenfri-ferdigmatfella.
De fleste former for lavkarbo + "steinalderkosthold" i form av paleo (mindre fett, mer fokus på naturlige råvarer, masse grønnsaker + protein) og primal blueprint (som paleo + fokus på naturlig fett).
Jeg vil anbefale hvem som helst av disse framfor å velge "et vanlig kosthold hvor man bare bytter ut brød med glutenfritt brød"... fordi den formen for glutenfritt er proppfullt av stivelse. Selv har jeg primal blueprint (melkeredusert) som et ideal å strekke meg mot, men bruker glutenfri pizzabunn/bakst, vin eller litt sukkervarer som utskeielser. Det fungerer godt for meg. Og så merker jeg at kroppen min responderer bra på
nok søvn
nok sol (d-vitamin er viktig)
masse lavnivå bevegelse (laaaaaange gåturer er mye bedre enn harde 30-minuttersøkter for min del)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.