< Tilbake til oversikten

Diabetiker og hvitost?

#1

MustangEva sa for siden:

Hei. Har meldt meg inn her i dag fordi mannen min har blitt diabetiker. Synes det er veldig vanskelig med alle motstridende råd man får fra leger og diverse. I dag sa legen at mannen min ikke kan spise hvitost...? Er det noen som kan svare på dette? Det er vel ikke mye karbohydrat i hvitost? :)


#2

Photobscura sa for siden:

Ingen begrunnelse til hvorfor? Jeg vet at man som diabetiker skal være forsiktig med laktose som med andre sukkerarter, men det er virkelig ikke mye laktose i ost, sammenlignet med f.eks. vanlig melk, yoghurt og andre meieriprodukter. Har aldri hørt noen korrelasjon mellom diabetes og spesiell forsiktighet med ost eller andre meieriprodukter før.


#3

Kitt sa for siden:

Jeg hadde dia2 i 8 år og har aldri hørt at jeg ikke kunne spise hvitost.
Sikker på at det var hvitost og ikke brun han skulle holde seg unna? For den brune er det jo masse karbohydrater i!


#4

Carisma sa for siden:

Det var sannsynligvis pga fettskrekk...


#5

Rin sa for siden:

Nevnte legen andre ting han burde holde seg unna? Det er ikke helt enkelt å skjønne motivasjonen bak å fraråde "bare" ost - men om en ser hvilke andre matvarer vedkommende fraråder, blir det kanskje lettere å gjette tankegangen...


#6

Dolsi sa for siden:

Hvitost er jo en god proteinkilde og den er det ikke mange karbohydrater i. Kan ikke forestille meg at din mann ikke skal kunne spise det selv om han er diabetiker :)


#7

BenteR sa for siden:

Jeg har diabetes type 1 og spiser mye hvitost, noe ernæringsfysiologen aldri har hatt noe imot.
Ost inneholder mye protein, så om mannen din har fått nyreskader av diabetesen er det eneste grunnen jeg kan komme på hvorfor legen har sagt han skal være forsiktig med hvitost.
Ellers er det slik at selv om nyrene er spreke, så vil for mye protein føre til at blodsukkeret stiger noe, fordi kroppen omdanner det.


#8

Antoinette6 sa for siden:

Jeg har diabetes 1 og aldri fått råd om å holde meg unna hvitost. Gussjelov ! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.