< Tilbake til oversikten

Lavkarbo uten komfyr/stekeovn, hvordan?

#1

Datalars sa for siden:

Hei,

jeg har tilgang på komfyr i helgene men ikke i hverdagene. Det jeg har i hverdagene er så langt vannkoker og mikrobølgeovn. Vurderer å kjøpe meg eggkoker også.

Det jeg lurer på er om dere har tips og triks for hva jeg kan lage av lavkarbomat i hverdagene uten bruk av komfyr?


#2

TrillTrall sa for siden:

Du har ikke mulighet til å kjøpe en liten hybelkomfyr? Den har to kokeplater og en liten stekeovn og jeg mener den har vanlig stikk-kontakt, ikke komfyrkontakt. Koster ikke mange kronene, sjekk på finn!


#3

blåbær sa for siden:

Kan du steke opp litt i helgene når du har tilgang på ovn? Du kan jo lage dine egne ferdigretter som du tar med og varmer i microen på hverdagene. Det blir litt ekstra jobb i helgene, men desto mindre i ukedagene. Du kan også kjøpe grilla kylling og salat. Omelett går fint å lage i micro. Jeg vet at noen også steker bacon i micro, men det har jeg aldri prøvd selv.


#4

Yonah sa for siden:

Jeg brukte en 2kg gassballong med brenner da jeg studerte for ca 15 år siden. Funka knall. Eggekoker er lurt og hybelkomfyr har vanlig kontakt ja.

Ellers stek opp knekkebrød, gryter og store ovnsstekte omeletter kan varmes i mikro. Du ksn lage feks mock danish (søk her inne) i mikro. Cottage cheese, rømme og tinte bær er kjapt og enkelt, samme med feks salater med tunfisk, kokt skinke, ferdig grillet kylling mm.


#5

Moogie sa for siden:

Tungvint uten komfyr uansett hvordan en spiser! Da gjelder det å planlegge godt som de andre sier. Lag noen retter i helga som du fryser ned i passelige porsjoner: kylling gryte med god saus, kjøtdeigretter av alle mulige slag, lammegryte, pizzasnurer, middagspai ol. Bak rundstykker og knekkenrød så du har å bruke innimellom med godt mexsmår og pålegg på. Så varmer du opp i microen middagene. Ellers er jeg veldig glad i kalde salater med majones og rømme som f.eks kylling karri med egg, tuna med egg ol. Kylling til salat kan kjøpes ferdiggrillet. Makrel i tomat på boks kan være et godt måltid med lit majones og egg til. Bare bruk fantasi! :)


#6

Lillemy71 sa for siden:

Det du kan gjøre om du synes det er ok med kald bacon er å steike opp en del i steikeovn (på bakepapir). Når de er passe steikt etter din smak, legg de på kjøkkenpapir så fettet trekker av og avkjøl. Etterpå kan du legge de i tett boks i kjøleskapet og de holder seg i mange dager. Jeg bruker de som snacks eller bryter de opp over f.eks en salat eller suppe.

Alle grønnsaker kan dampes i mikro. Jeg pleier å ta en beholder (beregnet for mikro), ha litt vann i bunnen, legge i passende stykker grønnsaker (husk at det vil være ulike tider/effekt for ulike grønnsaker og ulike mikroer) og kjør på full effekt f.eks 1-2 minutt. La det stå en stund, slå vekk vann og la de dampe av en liten stund. Jeg gjør alltid slik for brokkoli og får bra resultat hver gang. Fisk kan også dampes i mikro. Mener også at det finnes egne bokser for damping av fisk/grønnsaker i mikro.

Ellers er det som de andre sier å få lagd opp diverse ting når du har tilgang til komfyr og varme opp i mikro, eller kjøpe ferdig f,eks kylling. Jeg har en eggekoker som er utstyrt med en liten rist slik at jeg også kan dampe grønnsaker eller fisk. Fulgte til og med oppskriftshefte med :D

Og PS: Bacon kan faktisk sprøstekes i micro ;)


#7

index sa for siden:

Politimester Fiks? Hva tror du Donald sier til det??:eek:


#8

Yrla sa for siden:

salat med kyllingpålegg, ost, roastbiff, fiskeburgere, tunfisk, nøtter etc.


#9

Perdita sa for siden:

Tunfisksalat (majones, tunfisk, purre og evnt. andre grønnsaker)
Spekemat med rømme og grønnsaker
Cottage cheese med fløte og litt bringebær
Frøknekkebrød med pålegg
Salat med smårettskinke, kylling, tunfisk, oliven, fetaost osv

Egentlig tror jeg ikke jeg brukte stekovnen mye i sommer, alt dette er typisk mat jeg har levd på.


#10

Yrla sa for siden:

det meste finnes ferdig kokt og stekt i butikker nå så vi har det kjekt her i Norge. kokte poteter overrasket meg da jeg så det første gang, det neste er vel kokte egg. hadde vært kjekt det.


#11

Lemen sa for siden:

Kokt egg får man i salatbarer. Ofte jeg bare har kjøpt 2 kokte egg til et mellommåltid. :)

Ellers så finner man i litt større matbutikker stekte koteletter, ribbe osv. Man må muligens påregne noe sukker i marinaden/ krydderet de bruker, men det bryr jeg meg ikke om.

Ellers er det greit å lage knekkebrød i helgene, det blir enkel mat i løpet av uken.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.