Jeg lurer på hvor mye karbohydrater dere spiser per dag og hva dere da spiser?
På meg blir det til lunsj en vanlig brødskive på jobben med mye pålegg, eller to havreknekkebrød/husmann med ost/skinke + litt salat ved siden av og kanskje 1/2 glass melk.
Om jeg kutter ut knekkebrød/brød til lunsj og bare spiser så kan det bli en potet eller to til middag f.eks.
Frokost og kvelds spiser jeg ikke for jeg er ikke sulten, men mulig jeg bør få i meg et eller annet for jeg står fortsatt stille på vekten.
Har vært forsiktig med karber i 2 ukers tid nå, så vet ikke om jeg må ta tiden til hjelp her jeg.
Mulig jeg gjør noe galt...
Brødskiver, melk og poteter er ikke så veldig lavkarbo, da!
Hva spiser du ellers?
Hvor mye karber man tåler er veldig individuelt. Jeg kan ligge mellom 50 og 70 og gå sakte ned, andre må under 20 for at det skal skje noe på vekten.
Hva man veier og hvor mye man skal ned, er også faktorer som spiller inne. Kan lønne seg å sette seg ordentlig inn i hva man holder på med, velge en kostholdsfilosofi og holde seg til den. Da er det lettere å se hva man evnt gjør "galt" også!
Jeg vet at poteter, brød og melk er fyfy når det gjelder lavkarbo, men om jeg spiser det så er det snakk om en brødskive eller 1-2 knekkebrød eller en potet, i løpet av en hel dag.
Min filosofi er og ikke kutte ut, men kutte betraktelig ned på karbohydrater noe jeg føler jeg har gjort i forhold til tidligere.
Før kunne jeg gjerne spise 3-4 brødskiver/knekkebrød om dagen, poteter til middag, mye pastaretter osv.
Ellers så spiser jeg bla egg, kylling, koteletter, svinekjøtt med salat eller grønnsaker til.
Hvis du bytter ut brød og knekkebrød med lavkarbovarianter (de selger f.eks lavkarbobrød som smaker helt vanlig og godt på butikken) tror jeg det blir lettere. Da kan du fremdeles spise alle slags grønnsaker og bær og sånne ting. Det blir mange karbohydrater i et par skiver og noen poteter.
Jeg spiser ikke potet, pasta, ris, mel eller sukker, ellers spiser jeg omtrent som vanlig. Da holder jeg meg på ca stabil vekt. Spiser jeg mindre fløte og yogurt en uke går jeg nedover (spiser ganske mye fett nå), men det er ikke så viktig for meg akkurat nå.
Tusen takk for svar.
Da skal jeg teste lavkarbobrød i butikken (noe spesielt merke du kan anbefale) og lage meg lavkarboknekkebrød.
Litt usikker på lavkarboknekkebrødene da de skal lages med hele frø om det blir alt for mye frø liksom, men kan teste.
Kan jeg male alle frøene tro?
Prøv frøknekkebrød før du dømmer. Har du smakt de, så er fiberrik bare papplate i forhold( det er de uansett, smaker ikke noe fordi det ikke er salt i de,grøss og gru). Frøknekkebrød er smakfulle knekkebrød.
Jeg liker nannahs knekkebrødkjeks best. Søk på knekkebrødkjeks under oppskrifter. De inneholder malte mandler, linfrø, sesamfrø og fiberhusk og salt. Knallgode!
Jeg spiser ca 80-100g karbohydrater til dagen, men jeg teller ikke nå lenger, så jeg vet ikke helt nøyaktig.
Spiser aldri brød, poteter, pasta eller ris (eller melk), men føler ikke behov for det heller. Og selvsagt ikke sukker og hvetemel. Ellers spiser jeg det jeg vil og fokuserer på ren mat (altså ikke bearbeidede produkter). Ligger nok på en del mer karbohydrater enn mange her inne, men jeg spiser f.eks. havregryn til frokost, stort sett en frukt hver dag, og det havner gjerne både ananas og krutonger i salaten min uten at det gjør noe. Spiser også bønner og linser. Men jeg trener mye, og man tåler vel gjerne litt mer karbohydrater da:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.