Det er den tiden av måneden. Dette ble resultatet. En sjokoladekake som jeg håper ikke vil trigge armbetennelsen sånn som for mye sukker ser ut til å gjøre.
Jeg laget den slik:
3 egg
125g smeltet smør
2ss sterk kaffe (kan utelates)
3ss kakao
150g finmalte mandler (jeg brukte lyse, ferdigmalte)
Søtning (jeg brukte 50g xylitol + 20 dråper vaniljestevia - tilsett steviaen før du tilsetter alt av den andre søtningen og smak deg fram med røra. Det er veldig lett å bruke for mye av steviaen.)
Ca 100g tørrish fyll - hakkede valnøtter, eller tørket frukt eller hakket mørk sjokolade etter smak og ønsket mengde karbohydrater.
Visp eggene lett sammen, lag kaffe og smelt smør og kjøl ned. Bland smør og kaffe sammen med eggene.
Bland alt det tørre godt i en annen bolle. Tilsett det våte i det tørre og bland godt.
Hell i en brødform kledt med bakepapir. Stek ved 170-175 grader i ca 20 minutter. Ta ut når den stivner, ikke vent til at bakepinnen er tørr.
Kjøl godt av og nyt med god samvittighet. Gjerne med friske bær og krem.
Mer kakeish enn brownieseig. Jeg gjennomstekte den ikke helt så da ble den nesten sjokoladefondant i midten, men såpass stiv at det går an å skjære skiver av den etter avkjøling.
Dagen etter ble den litt mer seig. (Sto i kjøleskapet over natta. ) Den ble når mer kald fondant-delfiaaktig... om det går an å forklare det. Jeg brukte honningingefær og litt tørket aprikos, men hadde man gått for valnøtter så tror jeg denne hadde blitt akseptabelt lik brownies i konsistensen dag2, kjøleskapskald.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.