< Tilbake til oversikten

LCHF vs. Fedon?

#1

Bathory sa for siden:

Jeg har i 3 år sjonglert mellom lchf på ca 25 g karbo til dagen og å "sprekke". Det har ført til at jeg er større enn noen gang, sikkert opp mot 150 kg. Er det flere som ikke har klart lchf? Jeg har fibromyalgi vel og merke, det gjør at jeg er i en sirkel hvor jeg ikke får beveget meg mye, som fører til vektøkning.

Nå vurderer jeg å starte med fedon, med oppfølging av klinikken hans i stavanger. Jeg kjenner at jeg er litt redd for at jeg i lengden ikke klarer å styre blodsukkeret slik at jeg unngår sprekker. Hva er din erfaring med fedon på sikt? Hvordan er klinikken i stvng for de som har vært der? Teller dere kbh? Koser dere dere av og til med fks litt is, eller unngår du sukker helt?

Del gjerne litt erfaringer, er så lei av å mislykkes.


#2

Yonah sa for siden:

Jeg klarte Fedon i en kort periode da jeg gikk i stampe med ketogent. Men jeg gikk temmelig fort tilbake på ketogent fordi jeg hele tiden hadde søtsug, mye mere enn før(altså på lavkarbo).

Jeg har brukt 4 år på å klare å ikke sprekke hele tiden, jeg gikk ned 20kg, gikk opp igjen 25kg, nå har jeg gått ned 35kg på to år, og klarer å unngå sprekk hver helg, siste store sprekk var i julen, siden har jeg hatt 3 dager. Men da har jeg klart å gå tilbake til ketogent igjen.

Jeg koser meg med is ja, hjemmelaget deilig is som smaker mye bedre enn noe man får kjøpt, fløteis med for eksempel stevia laget i ismaskin. Jeg spiser innimellom sukkerfri sjokoalde eller 86% sjokolade, skeier ut med masse frøknekkebrød om jeg føler for noe knekkebrød, eller lager meg ostekake med funlightsaft som gelebase. Slike ting som ligner på kaker, men sukkerfritt. Jeg klarer ikke å holde meg helt unna søtt, men det ødelegger mye, mye mindre med sukkerfrie og melfrie kaker enn å tryne i kakefat. En periode hadde jeg med meg sukkerfrie kaker i alle selskaper, det harj eg lsuttet med, fordi jeg ikke har behov for det mere.
Det hender jeg tryner i atkinsbarer, men jeg går ikke opp i vekt av de slik jeg gjør med sukkergreier.

Da jeg hadde gått opp de 25kg følte jeg meg skikkelig mislykket, jeg var utrolig langt nede fordi jeg gikk opp de kiloene på en sommer, en sommer der jeg var veldig aktiv, tross 137kg fordelt på 160cm. Men jeg bestemte meg for å legge om kosten igjen, fordi jeg visste at det eneste som funka var ketogent/lchf. Jeg tillot meg da i starten å lage så mye lavkarbokaker og desserter jeg ville, byttet ut sukker og mel med søtstoff og mandler, etter hvert ble det mindre og mindre slikt.
Men en ting holder jeg på, en rute 86%sjokolade hver dag, den lille biten er min hverdagsluksus til kaffen.


#3

Pearl sa for siden:

Jeg har veldig god erfaring med Lindbergklinikken i Stavanger. Hva en spiser er avhengig av hva slags diett en skal gå på. Jeg gikk på eurodiett. Det var sykt effektivt. Maten ble delvis erstattet av ED produkter. Gradvis overgang til mer vanlig mat. Du kan lese mer om eurodiett her hvis du er interessert.
forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=30


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.