Nå skal jeg ha min første helg hos kjæresten i Trondheim, og vi planlegger den vanlige "Lørdags-kose-middagen".
Jeg er helt ny på lavkarbo, og lurer da på; Hva er deres favoritt lørdags-middag?
Jeg føler jeg må "bevise" at lavkarbo er supert, og vil da gjerne imponere med en knallgod rett!
Florerer av oppskrifter, og mange ser gode ut, men nå leter jeg etter deres favoritt av alle favoritter! :)
Søk på enchiladas her inne, jeg la inn en oppskrift for noen år siden. Den er skikkelig lørdagsmiddag og fått mye skryt for den av folk som ikke spiser lavkarbo.
Vi bruker ofte taco vi. Så knuser jeg bare et skjell på tallerkenen og har "tacosalat". :) Skjellet kan til og med utelates. Ellers finnes det vel oppskrift her inne på lavkarbolasagne (jeg har ikke prøvd den) og en chilli con carne det går gjetord om.
Lam rogan josh er en absolutt favoritt hos meg og samboer, og veldig enkelt å lage:)
Du trenger:
2 løk
6 hvitløksfedd
2 cm ingerfær
800 g lammebog/lammelår
1 boks hakka tomat
2 dl naturell yohurt
Krydderblanding:
2 ts salt
1 ts chilipulver
3 ts garam masala
2 ts cumin
2 ts koriander
1 ts gurkemeie
Skjær kjøttet i terninger og brun det i en panne og sett til siden.
Ha løk, ingefær og hvitløk i en blender og blend til en fin masse.
Ha en vid kjele og la det surre i noen minutter, ha i krydderblanding og la det vær i ca 2 min.
Ha i kjøttet, hakka tomat og yohurt og la dette koke på svak varme under lokk i 2 timer. Rør i gryta av og til. Ha i masse hakka koriander når det er ferdig, og server med blomkålris og raita yoghurt;) Den er veldig hot og du kan gjør den mildere ved å ha i mer yohurt!
Hei :)mye godt vi spiser i helgene, lager både pizza, lasagne, pasta, biffer, taco, indisk, thai og alt mulig annet som er typisk helgemat. Forskjellen fra før er bare at i stedet for å kjøpe halv eller helfabrikat lager vi nå alt selv. En oppskrift jeg vil slå et slag for er Marianns tacolodd . Det er supergodt. Hun har også haugevis av andre gode oppskrifter på bloggen sin ;) mariann08matbloggen.blogspot.no/2012/08/tacolodd-lavkarbo.html?m=1
Kutt opp grønnsaker og legg i en langpannepanne, f.eks løk, sellerirot, sopp, grønn paprika, grønne bønner, minimais o.l.
Legg på et helt kjøttstykke (de fra first price eller coop funker veldig bra) eller en stek. Stek på lav varme i ovn til kjøttet har rett temperatur (husk steketermometer). Lag en saus, f.eks bernaise, eller en sjysaus av kraften i panna. Veldig enkelt siden det lager seg selv, og veldig godt!
Fet og god gryte som jeg får beskjed om å lage hver gang når det er familiesammenkomst:
Jeg steker lik mengde av ternet bacon, svine-og oksekjøtt. Har dette i en kasserolle og heller litt vann over. Lar det begynne å koke. Deretter steker jeg sopp og surrer løk. Koker ut panna og heller det sammen med kjøttet. Når dette har kokt litt har jeg en boks cf eller to oppi. Smak og behag. Salter og peprer. Rett før servering har jeg oppi brokkolibuketter og lar dem koke med i ca 5 min. Serveres med blomkålris eller fritert sellerirot. Nammis!! :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.