< Tilbake til oversikten

Liten utblåsning

#1

sigboh sa for siden:

....


#2

Kafferosa sa for siden:

De fleste som kommer med slike bemerkninger er uvitende og har ikke satt seg inn i hva et kosthold på lavkarbo innebærer. Vi må bare være overbærende og heller gi en forklaring og et innblikk i hva denne dietten går ut på. Det er jo litt viktig å få frem at vi faktisk spiser sunt og ikke fråtser i fett slik mange tror.


#3

smgj sa for siden:

Hehe... det er da jeg av og til ikke klarer å avholde meg fra å spørre om vedkommende vet at hjernen består av minst 60% fett (omega 3 og enumettet) og er det feteste organet i kroppen... Og gjerne føyer til at jeg har IKKE lyst til å sultefore min hjerne.
Videre utgjør fett hovedbestanddelen i myelin (som beskytter alle nervene i kroppen) og delvis hydrogenert fett (som i smørbare margariner og i en del oljer) er de unaturlige fettsyrene man finner mest forurensning fra i en menneskehjerne i dag...

Kilde:
www.fi.edu/learn/brain/fats.html


#4

streber sa for siden:

Sigboh, forstår deg, jeg er så vanvittig lei av slike situasjoner selv. Har heldigvis flotte blodprøver- kolesterol, insulin etc som beviser at dette er kostholdet er rett for meg, samt mye mindre smerter enn før-kroppen min trengte nemlig litt mer fett-ikke mengder, men mer enn på "vanlig norsk kosthold". Drømmer om at folk skal se at det er HELSE i dette her!


#5

Orkide sa for siden:

Enig i at dette er irriterende.

Fikk beskjed jeg av en jeg kjenner at jeg måtte gi meg med dette, for det hadde søsteren hennes sagt, og hun er sykepleier.

Da spurte jeg bruker du sausposer, suppeposer, ferdigpizza, ferdig fiskegrateng, og svaret var ja. Jeg bruker bare rene matvarer og lager alt fra bunn av svarte jeg.

Samtidig når folk kommer inn på emnet på denne måten spør jeg om de bruker smør på brøde og om de har rømme på fiske, for det gjør jo jeg også.
Og det gjør stort sett alle andre i dette landet også.
Pluss at jeg spiser masse grønnsaker, mer enn de fleste jeg kjenner.

Da gir de seg som regel, for de innrømmer jo at dette ikke høres farlig ut.


#6

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg har holdt på med dette kostholdet siden 2007. Før jeg begynte med det, var jeg veldig syk. Nå er jeg 100% frisk. Så om noen gidder å kommentere kostholdet mitt negativt, som å si at man trenger poteter, så velger jeg enten å si at jeg ikke er noe som helt interessert i å diskutere mitt kosthold, eller så kan jeg si at jeg har prøvd det vanlige kostholdet, da ble jeg syk, eller kan jeg velge lavkarbo og holde meg frisk. Enkelt valg.
Folk har vel skjønt at dette er det beste for meg, så det er svært sjeldent noen kommenterer dette i det hele tatt ;)


#7

Bik sa for siden:

Jeg pleier å si at om de mener å bytte ut pasta, ris og poteter med grønnsaker er feil, så må de si hva som er bedre. Og brødet med et sunnere brød som ikke inneholder hvitt mel, men frø og fiberhusk. Da blir det som regel stilt på kritikerne :p


#8

sigboh sa for siden:

Veldig mange morsomme svar som man kan gi tilbake her :D
Skjønner ikke hvorfor de ikke kan spørre FØRST isteden for å bare komme med uttalelser om hvor farlig det er uten å vite en døyt om hva de snakker om..


#9

Chamomilla sa for siden:

Man kan jammen lure ja... men den type mangel på respekt for andres valg uten engang å ha satt seg inn i hvorfor man gjør som man gjør har jeg erfart går igjen i andre sammenhenger også, ikke bare når det gjelder mat.


#10

krokodillen sa for siden:

Jeg hørte mer negative kommentarer om lavkarbo i starten, synes jeg. Begynte våren 2009.

Men det kan jo hende at jeg bare har fått et sterkere filter på hva jeg gidder å få med meg :p


#11

Jean1986 sa for siden:

Når folk uttaler seg negativt om lavkarbo og sier det er farlig så kan vi bare be de forklare hvorfor sukker, hvetemel og stivelse er "godt" for kroppen vår siden de er bedreviten og kan alt om hva som er sunt for kroppen! :p


#12

Festina lente sa for siden:

Signerer den! Gidder ikke å høre på dem mer, svarer bare at enhver må finne ut hva som er riktig for seg selv - og da blir de som regel stille ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.