< Tilbake til oversikten

Lavkarbo kan gi jernmangel!


#2

Carisma sa for siden:

Jeg trodde kjøtt og grønne grønnsaker var rikest på jern, jeg. :rolleyes:


#3

vaskeklut sa for siden:

Trodde jeg også, Carisma! Men du vet da vel at man blir dum av lavkarbo :cool:


#4

grotingeling sa for siden:

Flere "gode" argumenter her, bl.a likte jeg denne spesielt godt:

"Den beste måten å holde vekten nede på, er å være fysisk aktiv"

Går ikke ned noe særlig som følge av fysisk aktivitet jeg nei, da skulle jeg i så fall ha gått ned minst 2 kg denne uke (energi inn - energi ut = vektnedgang.....)
Har hatt 4 skikkelige turer i bergensfjellene (godt svett), men ikke spist noe mer enn om jeg ikke går på tur.


#5

TrillTrall sa for siden:

Tja - det er mulig at kroppen min er rar, men i perioder hvor jeg er mer fysisk aktiv enn ellers, sykler til jobb og prøver å være i aktivitet flere dager i uka kan jeg spise ganske mye mer enn om jeg er inaktiv, uten at det har noen innvirkning på vekta. Hadde jeg gjort det samme i perioder hvor jeg er inaktiv hadde jeg lagt på meg.


#6

langaard sa for siden:

Samme her:)


#7

vaskeklut sa for siden:

Det er vel "normalen"...?


#8

TrillTrall sa for siden:

Det mente jeg også, men grotingeling lo tydeligvis rått av den påstanden i artikkelen det vises til.


#9

grotingeling sa for siden:

Kjenner flere som meg som ikke får noen vektreduksjon av trening.
Men lo mest fordi det nettopp ikke går an å generalisere effekten av trening når det kommer til vektreduksjon.
Sorry hvis dette poenget forsvant.... :o


#10

nellie sa for siden:

Problemet med trening er vel ofte at folk tror de forbrenner mer enn de gjør. Men litt ekstra gir det for de fleste.:) Jeg finner det veldig nyttig i forhold til vektnedgang.


#11

Carisma sa for siden:

Trening bedrer insulinfølsomheten. Dvs at om insulinfølsomheten er god kan kroppen kontrollere blodsukkeret OG forbrenne fra lager når nødvendig. Derfor opplever endel at trening hjelper på forbrenningen. Men det krever at man har en relativt fungerende i insulinmetabolisme i bunnen. Om man f.eks er insulinresistent, eller sliter med svingende blodsukker vil man overhodet ikke få denne effekten, hvertfall ikke før det er stabilisert.


#12

Supera sa for siden:

Denne artikkelen var tragisk. Her ser det ut til at de antar at man spiser akkurat som før, bare minus brødskivene. WTF? Jeg er så lei av at folk som ikke vet hva lavkarbo er skal klage på lavkarbo.


#13

vaskeklut sa for siden:

Supera: oh yes. og ikke minst gå ut i fra at alle er like. grrr. "jamen, JEG gjorde SLIK, da må det fungere for deg også, ellers lyver du!"


#14

BenteR sa for siden:

Jeg har etterhvert skjønt at de aller fleste som angriper lavkarbo gjør det av uvitenhet.
De har jo lest i VG hvordan vi spiser og drikker (og selvsagt er alt i VG sannhet?) og dermed "vet" de hva lavkarbo er.
De resterende er svorne potet og korn-elskere som seriøst tror at uten potet og korn visner vi vekk og blir til ingenting. Dem er det ikke lett og gjøre noe med, fordi de er fanatisk overbevist om at de har rett.
Mye fordommer ute og går.
Det er også noen smartinger som tror at LAVkarbo står for NULLkarbo og at vi ikke rører så mye som et persilleblad fordi frukt og grønt inneholder karber og alle karber er totalforbudt.
Mitt beste råd er og invitere kritikerne på mat og la dem med egne øyne se hva vi spiser, lukte på maten, sikle på maten og til slutt spise maten. Etterpå spør jeg om de mente maten min var vond og feit og ekkel.
Ingen har så langt hatt noe og protestere på, men flere har fått med seg oppskrifter.


#15

Supera sa for siden:

Jepp, jeg har ikke hatt en misfornøyd gjest så langt. Bortsett fra en som har levd veldig fettfattig hele livet (fordi mora er helsefrik og trodde at det var sunt) som fikk magesjau etter et stort måltid med min fettrike mat, hehe. Han likte maten da, og det var ikke sånn han trodde lavkarbo var, så han fikk seg en liten vekker. Men det ble litt kraftig for kroppen hans å gå fra veldig fettfattig til LCHF. Han måtte tatt det gradvis... Han klarte ikke å fordøye så mye fett.


#16

smgj sa for siden:

Vel - jeg har hatt jernmangel på brødkosthold og jeg har fremdeles jernmangel - selv om jeg spiser mer lever enn de fleste OG jerntilskudd. sådetsåh


#17

Festina lente sa for siden:

Å søren, og jeg som hadde "bare" 15 i blodprosent sist jeg var i blodbanken(!) :D


#18

Kanutten sa for siden:

Og jeg hadde for mye jern i skrotten på brødmat. Lå på ca 19 i "prosent". Nå på lavkarbo har jeg fremdeles 19. :p


#19

babydoll sa for siden:

Jeg synes artikkelen går litt i ring og sparker seg selv i ræva på slutten. Den konkluderer jo med at et fornuftig lavkarbokosthold dekker jernbehovet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.