Jeg pleier å lage kylling i karrisaus med ris. Risen trenger jeg ikke, men jeg bør jo ha karrisausen til.
Jeg har laget den av meljevning, karri, hvitløk og vann.
Mannen min er litt skeptisk til lavkarbo, så det er litt viktig at sausen blir tilnærmet like god....
Noen som kan hjelpe?
Tar også gjerne imot tips på hvordan jeg kan lage hvit saus og brun saus.
Tusen takk for hjelpen :-)
Jeg pleier og lage brun saus på sjya som blir i pannen etter jeg har stekt kjøtt. Sparer også på fett fra ribbe osv og fryser det ned og bruker det i sausen.
Slenger oppi en slump fløte og eventuellt salt og pepper.
Hvis den er for tynn tar jeg litt johannesbrødkjernemel oppi.
Hvit saus:
Koker opp fløte og tilsetter muskat og johannesbrødkjernemel.
Eventuelt ved hvit saus til fiskeboller osv bruker jeg fiske kraft/buljong oppi.
Karrisaus:
Kok opp en boks kokosmelk . Ta opp johannesbrødkjernemel for å tykne sausen. Hell oppi ønsket mengde karri.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.