< Tilbake til oversikten

Cheeseballs

#1

Funky Punk sa for siden:

Har så innmari lyst på cheeseballs, men i oppskriften jeg brukte før så tilsatte jeg 100g mel.
Kan jeg bruke mandelmel istedenfor? Evnt hvor mye? Samme mengde som mel kanskje?

Har ikke helt lært meg meg helt hvordan mandelmel, fiberhusk osv brukes og om det kan brukes på samme måte som vanlig mel


#2

Yrla sa for siden:

Høres ikke godt ut med mandelmel. Kanskje kun ost og egg funker?


#3

Yrla sa for siden:

Fiberhusk brukes for å skape volum og saftighet siden det er fiber som trekker til seg vann.


#4

Funky Punk sa for siden:

Originale oppskriften inneholder allerede ost og egg.

Egentlig skal man jo ha smør og vann i en kjele, koke opp, tilsette mel og lage en slags deig før man har oppi egg, ost og krydder og så lage små baller som man friterer.
Tror ikke det går å bare droppe melet uten å erstatte det med noe.


#5

Carisma sa for siden:

Forsøkt Google?....


#6

grotingeling sa for siden:

Ser det er brukt mandelmel i enkelte oppskrifter

1 cup grated mild cheese
2 tsp almond flour
1/4 tsp salt
1/8 tsp cayenne pepper
2 egg whites, stiffly beaten
1/2 cup crushed plain pork rinds
1/3 cup parmesan cheese
1/2 vegetable oil
Directions

Combine the cheese, almond flour, salt, and cayenne pepper.
In a separate bowl combine the pork rinds and parmesan cheese.
Using your hands, gently stir in the egg whites.
Pat the mixture into small balls and roll them in the pork rind and parmesan cheese mixture until thoroughly coated.
Heat the oil in a skillet, when it is hot, put the balls in the pan without crowding them.
Cook over medium-high heat, turning so all sides become golden brown.
Drain on paper towels.
Serve hot or cold, with a salad or with pre-dinner drinks.


#7

Julie sa for siden:

Nam, de hørtes gode ut! :sikle:

Må nok prøves i løpet av uken! :D


#8

Funky Punk sa for siden:

Ja, har forsøkt å google uten særlig hell.
Men takk for oppskriften :) Eneste jeg lurer på da er, hva er pork rinds?


#9

Kitt sa for siden:

Regner med at de mener baconsvor! Det er jo det vi bruker til å panere fisk/kylling med i en del lavkarboopskrifter!


#10

grotingeling sa for siden:

Pork rinds = fleskesvor :p


#11

Peppa Gris sa for siden:

Hva er poenget med et forum dersom man skal google alt?


#12

Funky Punk sa for siden:

Ah, fleskesvor. Takk :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.