Jeg har gått på ketolyse i en drøy uke nå, utslag på stiksen og en dagsenter ser ca sånn ut:
Frokost: kaffe med fløte
Lunsj: ett egg, litt paprika, agurk, tomat, rømme eller Philadelphia (egg stekt i smør)
Middag: kjøtt eller fisk, salat med oliven, avokado og olje
.... Har ikke gått ned et kvekk!
Også leser jeg Brynulf(?) sine svar hos lommelegen, og når han snakker om ketose så virker ikke fettet viktig, men han nevner det som noe man KAN spise?
Også tenker jeg at kroppen, ihvertfall min på 100 kg, har vel nok fett å ta av uten at jeg trenger å tilføre noe særlig mer? Da vil den vel bare jobbe med å forbrenne det nye fettet jeg tilfører kroppen, også blir det gamle sittende fast?
Min mor gikk akkurat på et kosthold slik Brynulf anbefaler, rent kjøtt/fugl/fisk og salat/egg/grønnsaker over jorden, lite eller ingen fettkilder, og gikk ned masse!
Brunjulf er en god venn av meg. Han er skolert av Fedon Lindberg og kunnskapsrik. Men når det gjelder Ketogen diett tror jeg ikke han kan alle detaljer.
Fett er viktig på ketogen diett fordi:
spiser man 20 gram KH får man 80 Kcal , 100 gram protein gir 400 Kcal.
La oss si 500 Kcal kommer fra karbohydrat og protein. Da må resten av energien komme fra fett.
La oss si man trenger 2000 Kcal pr dag da mangler det 1500 Kcal svarende til ca 160 gram fett.
Jeg er jo tilhenger av at fettet kommer fra maten (fet fisk som laks,ørret, makrell og sardiner) samt fra kjøtt (bacon, nakkekoteletter,spareribs)
fete sauser etc frem for fra å drikke oljer og fløte, men her kan en velge det som passer for en selv.
Spiser man under 1200-1400 Kcal reduserer kroppen stoffskiftet og det er usunt og gjør slanking veldig vanskelig.
Håper det var litt oppklarende
Vennlig Hilsen
Torkil
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.