< Tilbake til oversikten

Ulike oppfatninger av behovet for fett?

#1

Lolli81 sa for siden:

Hei - ny her, men lest og lært masse av dere :)

Jeg har gått på ketolyse i en drøy uke nå, utslag på stiksen og en dagsenter ser ca sånn ut:

Frokost: kaffe med fløte
Lunsj: ett egg, litt paprika, agurk, tomat, rømme eller Philadelphia (egg stekt i smør)
Middag: kjøtt eller fisk, salat med oliven, avokado og olje

.... Har ikke gått ned et kvekk!

Også leser jeg Brynulf(?) sine svar hos lommelegen, og når han snakker om ketose så virker ikke fettet viktig, men han nevner det som noe man KAN spise?

Også tenker jeg at kroppen, ihvertfall min på 100 kg, har vel nok fett å ta av uten at jeg trenger å tilføre noe særlig mer? Da vil den vel bare jobbe med å forbrenne det nye fettet jeg tilfører kroppen, også blir det gamle sittende fast?

Min mor gikk akkurat på et kosthold slik Brynulf anbefaler, rent kjøtt/fugl/fisk og salat/egg/grønnsaker over jorden, lite eller ingen fettkilder, og gikk ned masse!

Er jeg helt på bærtur her?


#2

Lolli81 sa for siden:

(Dagsenter = dagsmeny)


#3

TrillTrall sa for siden:

Spiser du ikke veldig lite? Gi kroppen din mer tid, en uke er jo ingenting. :)


#4

Lolli81 sa for siden:

Jo, jeg ser det jeg og. Spiser etter prinsippet "spis når du er sulten og stopp når du et mett" ...

Noen som vet ang dette med fett? Når man har så mye å ta av - kroppen prioriterer vel å forbrenne det nyeste fettet som kommer inn, ikke det lagrede?

Eller bør jeg spise mer fett...? 😳


#5

Gerd sa for siden:

Ketolysekuren fordrer en del fett ja, men maten skal ikke drukne i fett.

Spis nok mat, nok grønnsaker ( det skal være hovedinntaket av karbene), drikk nok vann.
Les alle tipsa i ketolyseboka. Slik at nybegynnerfeil unngås.

Og den 1. uka bruker kroppen ofte på å omstille seg. Og dermed kommer gjerne vekttapet i uke 2-3. ( Står bedre forklart i boka)

Og husk, ikke sammenligne med andre, vi er alle forskjellige og kroppene våre reagerer forskjellig.

Lykke til :)



#7

Torkil sa for siden:

Hei

Brunjulf er en god venn av meg. Han er skolert av Fedon Lindberg og kunnskapsrik. Men når det gjelder Ketogen diett tror jeg ikke han kan alle detaljer.

Fett er viktig på ketogen diett fordi:
spiser man 20 gram KH får man 80 Kcal , 100 gram protein gir 400 Kcal.
La oss si 500 Kcal kommer fra karbohydrat og protein. Da må resten av energien komme fra fett.
La oss si man trenger 2000 Kcal pr dag da mangler det 1500 Kcal svarende til ca 160 gram fett.

Jeg er jo tilhenger av at fettet kommer fra maten (fet fisk som laks,ørret, makrell og sardiner) samt fra kjøtt (bacon, nakkekoteletter,spareribs)
fete sauser etc frem for fra å drikke oljer og fløte, men her kan en velge det som passer for en selv.

Spiser man under 1200-1400 Kcal reduserer kroppen stoffskiftet og det er usunt og gjør slanking veldig vanskelig.

Håper det var litt oppklarende

Vennlig Hilsen
Torkil


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.