Hei! Jeg har fått med meg kjæresten min på å sette i gang med lavkarbo igjen. Han prøvde dett for noen år siden, men siden han er "dum" på mat og oppskrifter, levde han kun på salat.. Da sier det seg selv at han ikke holdt ut i mer en tre mnd:p så han har altså gått med på å starte igjen, sålenge jeg står for maten da jeg forklarte alt man faktisk kan spise. Men jeg har lyst til å lage et hefte hvor jeg skriver ned veldig enkle, men gode middags og lunsjoppskrifter som er gode og fullverdige, men som tilogmed han klarer og ikke minst gidder å lage til de dagene/ukene jeg ikke er hjemme hos han. Noen forslag? På forhånd takk :)
Jeg tror det er best om du titter i middag/lunch&frokosttrådene. Der er det masse. Og så kan du jo forklare at det helt fint går å lage 3-dobbel porsjon og spise rester, sånn at det ikke blir "så mye matlaging" totalt sett. :)
Vil anbefale deg å klippe og lime fra oppskriftene her inne. Gjerne lage en kokebok på onenote!
Det har jeg gjort og den synkroniseres til mobbingen min også, dermed er det lettere når jeg skal handle også :) oppskriftene er alltid med meg
Jeg ville konsentrert meg om gryteretter (chilier!), ostegratenger og omeletter/frittataer som enkle, fullverdige greier som det er lett å lage store porsjoner av for flere dager, OG lett å variere kjøtt og grønnsaker i slik at det blir mange variasjoner over én grunnidé. :) Det er sånt vi lager mest av her, samt wokpanner med varierende innhold hele tida.
Her har vi totalt dilla på hjemmelagde (ikke vi som lager dem altså) seikaker og ditto fiskeboller for tiden. :) Men Lille Gubben er så absolutt Mannfolk. :ja: :love:
Takk for tips!:) Leter litt i oppskriftene osv her inne. men ville liksom ha litt konkrete tips, for det er så veeldig mye å lete igjennom. Så tenkte liksom hvis noen hadde noen knallgode forslag :D hehe.
Nå skal det nevnes at han IKKE er glad i fisk. Men tror jeg får skrive inn mye gryteretter som jeg har fått som forslag her :)
Flott at han er villig til å gjøre en innsats!
Hva med enkle retter som er mine favoritter når jeg har ikke tid å stå ved ovnen. Tilsvarende som disse to kan du lage i masse varianter. God gammel husmannskost.
-stekte svinekoteletter (salt og pepper på, det klarer han) med sellerirotpure(kokt i fløte med bittelitt salt og pepper, moses etterpå med stav-skikkelig snadder).
-kyllinglår rett fra frossent inn i ovnen bare med krydder på 160 gr 60 min, servert med salat
Varm stekepanne, ha i stekegrønnsakene. Finhakk hvitløken og ha i. Når grønnsakene er nesten ferdige; rør inn chilipasten, ha i kjøtt (jeg synes det er godt med litt pepperonipølse også), ha på fløte og kanskje litt salt. Ferdig når fløten har tyknet litt.
Hær går det mye blomkål og brokkoli grateng ved siden av en god enkel biff:) Kjøpt fryst, kast i ildfastform, strø på ost og inn i ovnen. Kjeeempe godt!
Her går det mye i kylling, nakkekoteletter og egg. Stekte egg med f.eks pølse med lite karbo til, kokte egg m.m. Gjerne kombinert med salat eller kokte grønnsaker. Til lunch blir det som regel salat med nakkekotelett og kokt egg, steker opp for 3-4 dager i slengen og har det liggende i kjøleskapet. Greit å ha noe ferdigstekt å ty til når man blir sulten. Og siden jeg er den eneste i familien på lavkarbo så blir det ofte enkle retter. Påfyll av drivstoff, rett og slett....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.